Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Phil Schiller frågade “är ingen som bryr sig om butiken?” efter en rip-off app träffade #1 i App Store

Apple fakturerar App Store som en tillflyktsort från en potentiell vilda västern-situation, och lovordar det digitala skyltfönstrets säkerhet och kurerade innehåll. Åren har dock inte nödvändigtvis varit snälla i den senares avseende.

Det visar sig att Phil Schiller inte har varit ett fan av tanken på att rip-off-appar letar sig in i App Store i flera år. Det går tillbaka till 2012, faktiskt. Och med tanke på att de har dykt upp hela tiden, har Schiller väckt oro sedan dess.

Bedrägeriappar hittar sätt att se ut som legitima alternativ, men mjölkar sedan pengar från kunder och stjäl även potentiell försäljning från riktiga appar. En sådan app tog sig till #1-platsen i App Store redan 2012 och Schiller gjorde det klart att han inte var ett fan av det faktum.

I ett e-postutbyte som publicerades på Twitter idag (offentliggjort från antitrustprocessen Epic Games vs. Apple) av Patrick McGee och Jacob Terry (via ), använde Schiller ett mycket aggressivt språk för att visa att han inte var nöjd med appsituationen i appen Lagra.

Schiller frågade, “Vad i helvete är det här????”, inklusive dessa fyra frågetecken. Det var bara öppningssalvan, som Schiller fortsatte och ifrågasatte hur en uppenbar rip-off av det populära spelet hade nått topplatsen i App Store. Schiller påpekade att rip-off-spelet hade “inga skärmdumpar, skräpmarknadsföringstext och nästan alla 1-stjärniga betyg”.

Schiller tillade sedan och slog definitivt spiken:

Bedrägeriappar har varit ett konstant problem för App Store i flera år nu, och det är särskilt sant eftersom dess popularitet bara har ökat. Som sådan har granskare varit tvungna att arbeta hårdare för att försöka fånga dessa appar innan de kan göra någon verklig skada, både för utvecklare och konsumenter. Men i många fall fungerar det inte så.

Vi rapporterade nyligen att en kund lurades av en bluffapp och förlorade hundratusentals dollar. Och det är bara toppen av isberget när det kommer till dessa appar.

2015 påpekade Schiller att ett automatiserat system behövde utvecklas för att förhindra dessa appar från att växa upp i App Store:

Många olika appar har drabbats av bedragareversioner. , till exempel, såg många bedragaralternativ dyka upp när det lanserades på mobilen. Men det finns så många bluffappar där ute att det har vuxit till ett stort problem för Apple.