Personuppgifter på Internet: Hur de kan använda dem för att attackera

0 Shares

Data som de kan samla in på Internet

Som vi har nämnt, när vi surfar på nätet, när vi registrerar oss på sajter, gör inköp eller använder olika tjänster, kan vi lämna en hel del personlig information . Här kan vi inkludera vårt namn och efternamn, e-postadress, telefonnummer och även köpinformationen för bankkortet.

Personuppgifter på Internet

Genom att registrera oss på en onlineplattform litar vi på att den sidan är legitim och kommer inte att använda den informationen för dåliga syften. När vi till exempel går in på en webbsida för att göra ett köp är det normala att vi anger minst vår e-post, hemadress, förnamn och efternamn, samt telefonnummer.

I fall att webbplatsen attackeras eller det finns någon form av läcka , kan all denna data hamna i fel händer eller hamna offentlig i nätverket. Vi har sett många sådana fall. Men ett av de vanligaste problemen är att vi glömmer ett socialt nätverk eller ett forum där vi registrerade oss för flera år sedan. Den tjänsten kan ha glömts bort, att den inte längre används av användare, men vår data finns kvar.

Tänk på att vår personlig information har stort värde på nätverket. Det kan användas för olika tekniker som hackare använder, som vi kommer att se. Därför är det mycket viktigt att undvika att lämna spår och kontrollera informationen som vi offentliggör.

Robo de data personals på Internet

Vad kan de göra med våra personuppgifter

Om en hacker lyckas få tag i våra personuppgifter på Internet kan de ha ett brett utbud av möjligheter att använda dem och dra nytta av det. Ett exempel är det faktum att vi kan inkludera oss själva skräppostkampanjer . I slutet av dagen kunde de veta vår e-postadress, namn och till och med vårt telefonnummer. De kan också ha information om vår smak, eftersom de kommer att hämta data från sidor vi har besökt, butiker där vi har köpt etc.

En annan mycket viktig fråga är att allt detta skulle kunna användas för att lansera personliga nätfiskeattacker . Detta är viktigt, eftersom sannolikheten för framgång ökar kraftigt. Det vill säga, det är inte samma sak som att ett hypotetiskt offer får ett generiskt e-postmeddelande för att logga in på en sida och att det faktiskt är en fälla, till ett mer personligt e-postmeddelande, med vårt namn och till och med med en plattform som vi använder som bete. De kan ha betydligt större chans att lyckas.

De kunde till och med ersätta vår identitet . Detta är farligt eftersom de kan skapa profiler på sociala nätverk med vår data, lägga till vänner eller släktingar som inte skulle misstänka något och på så sätt attackera dem också. De kan till exempel göra detta om de skickar meddelanden via sociala nätverk som innehåller skadlig programvara eller skadliga länkar. Det är därför det alltid är viktigt att upptäcka bots på sociala nätverk.

Därför är det, som vi har sett, mycket viktigt att förhindra att våra personuppgifter finns kvar i nätverket på plattformar som vi slutar använda. Du måste alltid skydda informationen och inte ta risker av något slag. Annars kan vi bli offer för flera cyberattacker.

0 Shares