Perfekt sekretesskontroller om dina data läcker medan du surfar

0 Shares

Det första vi ska göra är att ta reda på vad Perfect Privacy erbjuder oss. Sedan kommer vi att se de tester och tester som vi kan göra med din webbplats. Slutligen kommer vi att ge en rad tips för att behålla integriteten.

Perfekt sekretesskontroller om dina data läcker

Vad Perfect Privacy erbjuder oss och vad vi kan använda det till

Perfekt integritet är ett företag som vill att dess användare ska kunna kontrollera om de surfar anonymt. Av denna anledning har de på sin webbplats en rad verktyg för att kontrollera vår integritet:

  1. Kollar vår IP.
  2. Gör en kontroll av DNS som vi använder.
  3. Utföra ett WebRTC-läckagetest.
  4. Gör ett MSLeak-test.

Å andra sidan erbjuder Perfect Privacy också en VPN-tjänst som kan hjälpa oss att behålla anonymiteten. Bland dess mest enastående funktioner har vi bandbredd på upp till 1000 Mbps, IPv6-stöd, användning av säkra standarder som OpenVPN (AES 256 bit) och IPsec, och den har servrar i 25 länder. Om du vill ha mer information om detta VPN kan du konsultera genom att klicka på denna länk.

Kontrollera om data läcker när du surfar

En viktig faktor när det gäller tjänsterna som Perfect Privacy erbjuder är att de är onlineverktyg. Det betyder att de körs i vår webbläsare, och att de inte kräver någon installation. En annan sak att notera är att det krävs att vi använder Internet Explorer eller Edge för att vissa test ska fungera korrekt.

Det första testet som vi ska genomföra är Kontrollera IP . Efter att ha gjort testet genom att klicka på denna länk bör det noteras att du nedan har några knappar för att utföra resten av testet direkt.

Detta test kontrollerar den synliga offentliga IP-adressen, antingen IPv4 eller IPv6, andra detaljer om vår internetanslutning och webbläsarinställningar. Det här är resultaten jag har fått:

Nästa vi ska använda är DNS-läckagetest . Detta är ett DNS-läckagetest som visar vilka DNS-servrar du för närvarande använder för domännamnsupplösning. Här är resultaten jag har fått:

Som du kan se kommer Google och Cloudflare att ha min webbläsardata. Om du vill gå djupare in i ämnet finns här fler verktyg för att kontrollera om vi har DNS-läckor.

Även med Perfect Privacy kan vi utföra två andra tester:

  1. WebRTC-läcktest : Vi stötte på ett WebRTC-läcktest som kan kontrollera om IP-adressen som tilldelas av leverantören kan läcka genom WebRTC API. Om du inte vet är WebRTC ett API som tillåter röst- och videochatt, utbyte av P2P-filer i webbläsaren och allt detta utan att behöva använda tillägg eller tillägg.
  2. MSLeak Test : med detta test, om vi använder Microsoft Internet Explorer eller Edge som webbläsare, kommer det att visa oss om Windows-inloggningsdata kan filtreras.

Slutliga slutsatser om integritet på Internet

Tack vare Perfect Privacy-verktygen är det tydligt att integritet, om vi inte vidtar extra åtgärder, inte garanteras.

DNS för Windows

Om vi ​​inte gör något kan Googles, Cloudflares eller vår internetleverantörs DNS-servrar lätt känna till våra surfvanor.

Slutligen, en av de enklaste åtgärderna som kan garantera vår integritet och säkerhet är att använda ett VPN. Nackdelen den har är att om vi väljer en free en, vår hastighet kan vara långsam, och ibland slutar de också med att de filtrerar vår data. En av de mest rekommenderade och free VPN är Cloudflares med WARP, eftersom de lovar att de inte samlar in någon typ av privat eller personlig information.

0 Shares