Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

PerfectCalc låter iPhone Calculator-appanvändare se matematiken de anger innan de får utdata

iPhones kommer från fabriken med en Calculator-app förinstallerad på dem som fungerar för de flesta grundläggande matematiska funktioner. Men ett sätt som den inte klarar av många dedikerade handhållna miniräknare är att den inte visar en löpande historik över din matematik någonstans i appen.

Eftersom detta tenderar att vara en populär funktion bland räknareanvändare för att säkerställa korrekt aritmetisk inmatning innan man får ett svar, har iOS-utvecklaren släppt en free jailbreak tweak anropas PerfectCalc som integrerar den i den inbyggda Calculator-appen för iOS.

Avbildad i exemplen på före och efter skärmdump nedan kan du se hur justeringen förbättrar appen genom att erbjuda något som slutanvändaren kan referera till för att säkerställa att de anger sin matematik korrekt:

Att göra det möjligt för användare att dubbelkolla matematiken de anger i Calculator-appen är avgörande eftersom det ökar användarnas förtroende för svarsutdata. Dessutom är det för lätt att trycka på fel tangent när du utför matematiska funktioner i appen.

Skräp in, skräp ut, som en klok person en gång sa…

Med tanke på att PerfectCalc tjänar ett enda syfte och gör det mycket bra, kommer tweaken inte med några alternativ att konfigurera. De som är intresserade av att prova tweaken själva kan ladda ner den för free från MiRO92s personliga arkiv via deras favoritpakethanterareapp. Dessutom stöder tweaken jailbroken iOS- och iPadOS 14-enheter.

Om du inte redan använder MiRO92s personliga arkiv kan du lägga till det i din pakethanterare via följande URL:

https://miro92.com/repo

Gillar du appen Kalkylator bättre med eller utan den matematiska historiken överst i appen? Var noga med att meddela oss i kommentarsfältet nedan.