Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pentium M utanför dörren, vad är nästa

Som utlovat är Pentium M Desktop-artikeln med ASUS Socket-478 till 479-adapter live. Jag hoppas att ni alla tycker om det. Det ser inte ut som att det finns för stor potential för Pentium M (Dothan) på skrivbordet, men Yonah kan vara en annan historia. ASUS gjorde dock ett utmärkt jobb med CT-479-adaptern, det är den överlägset bästa lösningen om du vill använda en Pentium M på skrivbordet.

Med Pentium M-artikeln ur vägen kommer jag att tillbringa helgen med att arbeta på ATI Theatre 550-recensionen samt en $999 MCE-recension som jag hade skjutit åt sidan ett litet tag. Jag har fått många förfrågningar om artiklar som liknar WoW Performance Guide men för andra spel (t.ex. Everquest 2). Jag har haft idén ett tag men aldrig riktigt haft tid, men jag tror att mitt schema kan vara tillräckligt öppet för att klämma in några artiklar om spelprestanda.

Jag väntar med spänning på Splinter Cell Chaos Theory, tyvärr kommer den ut samma dag som jag åker för att besöka AMD i Austin. Det blir en kort resa så jag borde åtminstone kunna njuta av spelet över helgen.

Splinter Cell Chaos Theory är det perfekta exemplet på vad som är fel med spel på Mac. När du tittar på Mac-spelbiblioteket kommer du att se många av de stora titlarna, Doom 3, UT2004, WoW, etc… men problemet med spel som släpps på Mac är att de vanligtvis tar alldeles för lång tid att komma dit . Doom 3 är äntligen ute på Mac, och vid ett tillfälle skulle jag ha väntat med att spela igenom det på Mac, men jag blev trött på det förra året på PC och har ingen lust att spela det på Mac nu. Jag väntar med spänning på lanseringen av nästa Splinter Cell, men den kommer inte att finnas ute på Mac så det finns inget sätt att jag väntar på att den ska portas innan jag spelar den.

Sedan är det frågan om prestanda, både WoW och Doom 3 verkar köra med ungefär halva hastigheten på Mac som de gör på PC. Visserligen är Mac inte en spelplattform, men den här typen av prestanda är helt enkelt oacceptabel eftersom det arkitektoniskt inte finns någon förklaring till prestandan. Det är ett mjukvaru-/OS-problem någonstans, men jag är knappast kvalificerad att säga var eller varför det fortfarande är oadresserat av Apple. Jag antar att jag bara skulle vilja kunna spela den handfull spel som jag spelar på Mac, det är tydligen en för stor önskan.

Så antingen i helgen eller nästa vecka kommer jag att sätta ihop en spelmaskin som förberedelse för Chaos Theory 🙂