Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Penny Arcade Adventures avsnitt 1

Introduktion

Ringer namnen Tycho Brahe och Gabriel en klocka? Om din första tanke är för danska vetenskapsmän eller bibliska änglar, bör du förmodligen bara gå bort från denna recension just nu. Och om du är förolämpad av färgstarkt språk eller potthumor, spring – gå inte. Ni som omedelbart tänkte på Penny Arcades huvudkaraktärer behöver förmodligen inte heller läsa den här recensionen, eftersom det verkar troligt att ni redan har fattat ett köpbeslut. För er andra är kanske det bästa stället att börja genom att gå över till Penny Arcade-arkivet och göra lite “forskning”.

Vem som helst kan kritisera spel – trots allt gör vi det – men det tar mycket mer tid och energi att försöka skapa dem. Den långvariga webbkomiska och pseudo-recensionssajten Penny Arcade har tagit sig ut ur skuggorna och in i speldesignens mörka vatten. När vi gick med folket på Hothead Games var vi mer än bara lite nyfikna på att se vilken sorts avkomma som skulle bli resultatet av denna demoniska förening… (Vi menar det på ett bra sätt – alla demoner behöver inte vara dåliga, trots allt!)

De av er som är bekanta med Penny Arcade-webbserien är förmodligen intresserade av att veta om spelet verkligen fångar PA-andan. Inställningen är en ny steampunk-värld med Lovecraftian beslag som kallas New Arcadia, så du kommer inte att hitta dig själv bland Twisp och Catsby eller den Kartong Tube Samurai. Vad du kommer att hitta är Gabe och Tycho tillsammans med några bifigurer och massor av löjliga kommentarer, skämt och en intressant blandning av äventyr/RPG/komisk berättelse.

Många av oss är fans av Penny Arcade-serierna, och Mike “Gabe” Krahulik och Jerry “Tycho” Holkins har gjort ett utmärkt jobb med att publicera satir, sarkasm och invektiv riktade mot olika segment av spelgemenskapen under åren. Vi var mer än lite nyfikna på att se vad de skulle tillföra bordet när det var dags för dem att göra sitt eget spel. Resultatet trotsar enkel klassificering; om du kommer att gilla det eller inte kommer åtminstone delvis att bero på hur mycket du tycker om grov och vulgär humor.

Förutom att titta på själva spelet vill vi också undersöka hårdvaran och den tekniska sidan av saker och ting. Det här är inte ett spel som kommer att tänja på gränserna för datorteknik – långt därifrån faktiskt – men det finns fortfarande en del intressanta utvecklingar… man kan till och med säga Häpnadsväckande utvecklingar… som motiverar diskussion.