Pee Power: Forskare använder mänsklig urin för att ladda mobiltelefoner

0 Shares

Nästa steg är att driva ett hus: en familj på 5 kan generera el kontinuerligt bara från “producerat” kiss

Ett team av forskare i England verkar ha utvecklat en ny ren energibränslecell som tydligen kan omvandla mänskligt avfall till elektricitet och kan användas för att driva hela hem inom en snar framtid.

Ett projekt kallat ‘kisskraft‘ släpptes först offentligt på Glastonbury-festivalen för två år sedan, där forskare visade att “kissa” kan generera en stadig ström av elektricitet. Det kan driva mobiltelefoner, glödlampor och till och med robotar.

Nu ska projektet flyttas över till hus. Tydligen tillät flödet av urin från människor som går in i urinoaren under fem dagar på festivalen generering av 300 wattimmar el.

Dr Ioannis Ieropoulos från Bristol Robotics Laboratory sa: “Uppfinningen är baserad på mikrobiella bränsleceller och de batteriliknande blocken är fyllda med en koloni av små levande varelser som kallas mikrober.

Mikrober livnär sig på organiskt material, som kan vara allt från gräs till nagelrester. De bryter ner materia till dess kemiska delar och förökar sig, vilket genererar små mängder elektricitet samt rent avloppsvatten.

Hustegel kommer att förvandla kiss till energi

Tekniken utvecklades när Ioannis och teamet byggde en robot som äter ruttna katrinplommon och döda flugor. Efter att ha lärt sig att organiskt avfall kan driva robotens batteri, vände teamet av forskare sin energi till mänskligt avfall. Teamet ville minska bränslecellerna och sätta dem i tegelstenar som var tillräckligt små för att passa in i husväggarna.

Tanken är att hus ska byggas med dessa tegelstenar i framtiden, vilket gör att husets väggar kan omvandla kiss till energi. Detta är möjligt genom att miniatyrisera bränslecellerna som gör att du kan multiplicera mängden hastighet som kan driva USB-uttag, TV-apparater och förmodligen diskmaskinen.

Den sista historien är att urin så småningom kan mata ett helt hus. Enligt forskning producerar en människa något mellan två och en halv liter urin om dagen, vilket gör att en stor familj kommer att producera mycket energi. “,” sa Ieropoulos.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares