Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

PeaZip 7.9, Nyheter och Free Filkompressor nedladdningar

Idag arbetar vi inte med komprimerade filer på grund av det utrymme vi sparar, eftersom vi alla har väldigt stora hårddiskar och dessutom är lagringsmedia idag väldigt billiga. Men att komprimera filerna hjälper oss att kunna dela dem mycket lättare på Internet, eftersom vi istället för att behöva skicka dussintals filer separat kan skicka dem alla inom samma fil. Och, om vi behöver det, dela upp dem i delar och skydda dem med ett lösenord. Det enda vi behöver för att arbeta med komprimerade filer är en kompressor. Och en av de bästa är PeaZip .

PeaZip är en helt free, kompressor med öppen källkod utformad för att tillåta oss att komprimera och dekomprimera filer. Denna programvara är ett av de bästa alternativen som vi kan hitta för WinRAR, eftersom det är en programvara kompatibel med mer än 200 olika format, mycket lätta, enkla och utan begränsningar eller restriktioner av något slag.

PeaZip 7.9

Dess utvecklare släpper vanligtvis nya versioner av programmet en gång i månaden. Och även om det vanligtvis inte är särskilt stora uppdateringar, hjälper de oss att fortsätta använda det utan att missa något. Idag, för bara några timmar sedan, nådde nya PeaZip 7.9 användare.

Vad är nytt i PeaZip 7.9

Den första av nyheterna som vi hittar i denna nya version av programmet är Ärta 1,00 . Denna nya version av backend lägger till en 512-bitars hashfunktion till programmets backend. Andra algoritmer som Blake2b, SHA512, SHA3_512 och Whirlpool har också lagts till i Windows-kontextmenyn.

En annan viktig nyhet som vi hittar i denna nya version är att nu fungerar programmet mycket bättre med tillfälliga filer , vilket direkt leder till en förbättring av prestanda när du öppnar och extraherar filer. Stöd för ZPAQ har också förbättrats, vilket förbättrar extraheringen av komprimerade filer i detta format. Andra filsystem har också förbättrats så att användarna kan arbeta med dem mer bekvämt.

PeaZip 7.9

Det grafiska gränssnittet för den nya PeaZip 7.9 har även fått några mindre justeringar för att göra den mer bekväm att arbeta med. Till exempel kan vi nu anpassa avståndet mellan filer och konfigurera en zoom för elementen. Att ta bort filer från Windows-programgränssnittet kräver inte längre körning som administratör, och det kommer inte heller att be oss att passera UAC.

Den interna koden för programmet har också fått en hel del ändringar och buggfixar som hittats under utvecklingen. Och slutligen har Linux-installationsprogrammet uppdaterats till Qt5, både i DEB och RPM. Och slutligen, den bärbara versionen kräver inte längre installation.

Ladda ner och uppdatera

Denna nya version av PeaZip är nu tillgänglig för alla användare. Om vi ​​vill kan vi ladda ner det för free från följande länk. Vi kan välja mellan en 32-bitarsversion eller en 64-bitarsversion, den senare rekommenderas. Dessutom kan vi installera kompressorn på datorn för att använda den som standard, eller köra den på ett bärbart sätt, utan att installera den.

Till skillnad från andra program, som t.ex WinRAR eller Bandizip , kommer PeaZip inte att begränsa några av dess funktioner, och det kommer inte att visa några annonser eller annonser.