Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Patriot DDR400 2-2-2/DDR533 3-4-4: Prestanda OCH värde

Sedan det först introducerades av Corsair för nästan ett år sedan har minne baserat på Samsung TCCD-chips blivit prestandastandarden för DDR-minne. Som vi såg i vår sammanfattning av minne för AMD Athlon 64, presterar Samsung TCCD också särskilt bra på Athlon 64 med minneskontrollern på chipet. Nästan varje minnestillverkare har nu en version av sitt eget TCCD-minne. I våra senaste recensioner har vi sett TCCD från Corsair, G. Skill, Geil, Mushkin, OCZ och PQI. Allt det TCCD-baserade minnet presterar bra, med den bästa prestandan kommer från TCCD baserat på Brainpower PCB. Medan Samsung TCCD nyligen har utmanats av Crucial Ballistix och återupplivandet av Winbond-delar i OCZ VX och det nya BH5 Value RAM-minnet, råder det ingen tvekan om att i de flesta system, vid de spänningsintervall som ses i de flesta moderkort, är TCCD-baserat minne standard.

I detta klimat har PDP Systems introducerat sitt eget Samsung TCCD-minne byggt på Brainpower PCB. Patriot har valt att betygsätta PC3200+XBLK i två olika hastigheter: DDR400 till 2-2-2-5 och DDR533 till 3-4-4-8. Det här är ett ganska brett utbud och vi kommer att se om minnet uppfyller eller överträffar dessa betyg. Patriot-minnet sticker också ut från TCCD-publiken genom att vara den mest prisvärda TCCD som vi kunde hitta på webben. Till cirka $225 för ett 1GB (512MB x 2) par, är Patriot till och med billigare än den billigaste G. Skill hos leverantörerna där vi kollade. Eftersom den största barriären för TCCD-prissättning är den faktiska kostnaden för chipsen från Samsung, enligt uppgift cirka $6 per chip (eller $190 för 32 chips för ett 1GB-par), så är Patriot mycket nära det lägsta pris som för närvarande är möjligt för TCCD-moduler.

Frågan är förstås hur Patriot presterar jämfört med andra TCCD-baserade minne. Den har rätt grejer i sin design, men levererar den på den så viktiga prestationsarenan?