Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Pandora släpper curatorprofiler, ett nytt nav för artister på AMP

Bildkredit: Pandora

Ett nytt hem för artister och kreatörsprogram erbjuder fansen ett hem för innehåll.

Pandora samlar spellistor, stationer och berättelser som skapats av artister och influencers på deras plattform. Nya curatorprofiler ger lyssnare och fans en plats att upptäcka allt innehåll som släpps av curatorer på ett och samma ställe.

Alla artister som har gjort anspråk på sina Pandora-artistprofiler genom AMP kan skapa spellistor med musik och berättelser. Berättelser lanserades 2019 och erbjuder dem med tillgång möjligheten att spela in röstspår i sina spellistor för att introducera låtar och leda lyssnare tillsammans med dem, som sin egen personliga radio.

Nu kommer fans av dessa berättelser att kunna hitta dem alla på ett ställe och andra program från samma skapare. Detta erbjuder en fantastisk möjlighet för upptäckt eftersom nya lyssnare omedelbart kan upptäcka och utforska mer från en kreatör de hittar och tycker om.

Josh Raiford, vicepresident för Sirius XM, säger: “Ungefär 50 000 låtar laddas upp om dagen och den genomsnittliga musiklyssnaren behöver inte gå igenom allt för att hitta bra musik. Det är där curatorer kommer in. Med vår expertis och passion för musik går vi igenom alla spår och väljer ut de bästa för olika lyssningsupplevelser.”

Bildkredit: Pandora

De med curatorprofiler på Pandora kommer att kunna redigera sina bilder och bios. Detta gör att de kan presentera vad de handlar om och erbjuda en lite personlig touch. För att redigera din curatorprofil, gå helt enkelt till Pandora AMP, gå till profilfliken för att ladda upp ett foto, skicka in en biografi och dela din curatorprofillänk med fansen.

Om du är en artist på Pandora (som du kan distribuera till för free genom ReverbNation) kan du göra anspråk på din profil på Pandora AMP. När du har din profil kan du skapa dina program från din AMP-profil och bygga din helt nya curatorprofil.

För lyssnare kommer de att kunna komma åt en curators profil på Pandoras mobilapp från ett program genom att rulla till botten och trycka på “mer av curator”. Lyssnare på webbplattformen kan välja ett program och sedan klicka på länken “av curator” under programtiteln.