Panasonic TX-65HX940 granskning | Betrodda recensioner

0 Shares

Panasonics premium-LED-TV-alternativ från 2020 erbjuder naturlig, färgglad bildprestanda och utmärkt rörelsebehandling, men dess konkurrenter tappar den för smarta prestanda på svart nivå. Ändå, om du kan hitta det för sitt nuvarande pris på 999 £, är det här en bra storbildsskärm.

Panasonic HX940 är det japanska varumärkets LED-TV i toppklass i sin 2020-serie och sitter under premium OLED.

Med tanke på att Panasonics OLED-enheter har varit ganska imponerande – vi gav HZ2000, HZ1500 och HZ1000 fem stjärnor vardera – förväntningar på liknande excellens sträcker sig med HX940. Det är en kantbelyst TV, så det ger potentiellt FALD (full-array lokal dimning) Sony KD-65XH9505 och Samsung QE65Q80T-skärmar, som båda fungerar som rivaler – men till skillnad från dessa TV-apparater har den i fickan Dolby Stöd för Vision och HDR10 +.

Med tanke på att HX940 lanserades 2020 för cirka 1699 £ är det 700 £ för att göra det till ett lockande perspektiv för dem som letar efter en storbildsskärm under 1000 £ före Panasonics 2021-sortiment som säljs.

Vid tidpunkten för granskningen kostar 65-tums Panasonic HX940 999 £, en nedgång från cirka 1699 £ när den först säljs. I Tyskland, där denna TV också säljs, är den känd som Panasonic TX-65HXW944 och kostar 1599 €.

 • Smart utseende
 • Justerbara fötter
 • Kabelstoppslösning

HX940: s byggkvalitet fortsätter den otroliga estetiken i Panasonics tv-serie 2020. Det här är mycket formföljande funktion.

HX940 finns i 75-, 65- och 43-tumsstorlekar (Europa får 55- och 49-tums modeller) och byggkvaliteten är som du förväntar dig av Panasonic: smart, snyggt och professionellt. Bakpanelen har konstläderfärg och chassit i sig är smalt vilket ger möjlighet till väggmontering.

Ramen som ramar in skärmen har en fin borstad yta på nära håll och bleknar ur sikte när du tittar på TV. Fötterna är intressanta genom att de a) har ett område för att kasta igenom kablar för att hålla TV: ns bakre städad, och b) kan konfigureras antingen utifrån eller i en smal installation. Det förstår du inte med 75-tums modellen, som levereras med en central sockel.

Panasonic TX-65HX940B fotstativ

Fjärrkontrollen är samma enhet som Panasonic har inkluderat med sina TV-apparater ett tag: en tjock, gammaldags affär med snabbtangenter för Freeview Play och Netflix. Jag är inte ett jobb att använda (till skillnad från vissa andra) och knapptryckningar har en fin, vadderad känsla. Det är väl utformat, lätt att använda, och i detta avseende kan du inte fel det mycket.

 • Saknar avancerade bildlägen
 • Brist på streamingappar
 • Lätt att använda smart gränssnitt

Det finns färre bildlägen på HX940 jämfört med OLED: erna – det finns inget filmskaparläge eller Netflix-kalibrerat läge, men jag tror inte att många kommer att sörja över sin frånvaro. HX940 är en TV-rekommenderad TV; så det uppfyller kriterierna för snabb start, enkel åtkomst och optimerat gränssnitt, och så vidare.

Det finns ingen intelligent avkänning, vilka OLED-apparater måste finjustera bilden i ljusa och mörka rum. Panasonics 2020-serie var inte heller något för spel, så det finns ingen variabel uppdateringsfrekvens (VRR) eller hög bildfrekvens (HFR) här.

När eARC läggs till i listan med utelämnanden saknas ljudspår av hög kvalitet till en ansluten enhet. Allt som representeras av HDMI 2.1-specifikationen är Auto Low Latency (ALLM). Jag mätte latens vid 14 ms i spelläge, så det är en kapabel artist i det avseendet.

Panasonic TX-65HX940B-anslutningar

Anslutningarna har 4 x HDMI 2.0: 2 x USB 2.0 och en enda 3.0-port, Ethernet, optisk utgång, 2 x CI + 1.4-kortplats, komponentingång, satellit, antenn, 3,5 mm-utgång – allt väldigt standard. Trådlös anslutning sträcker sig till Bluetooth 4.2, Wi-Fi och DLNA-protokoll, och apparaten stöder Bluetooth Audio Link om tanken på privat lyssnande med hörlurar intresserar.

min startskärm 5.0 på Panasonic TX-65HX940B

Panasonics My Home Screen 5.0-gränssnitt är enkelt att använda, med hjälp av rundar för att markera appar, plus att du kan anpassa genvägar eller ordna dina favoritappar för snabbare åtkomst. Det saknas bara stora siffror: Samsung, LG och Android överträffar alla Panasonic i det avseendet, eftersom HX940 saknar bland annat Apple TV, Disney +, Spotify, Tidal och Now. Om du, som jag, prenumererar på dessa tjänster, är en extra streaming-spelare allt annat än ett måste.

Det finns Freeview Play för åtkomst till UK-inhämtningsappar i BBC iPlayer, All 4 och ITV Hub. Alexa och Googles digitala assistenter stöds via en extern enhet.

Panasonic menysystem TX-65HX940B

Panasonic HX940 menysystem är enkelt, men kan använda en uppdatering. Jag tvivlar på att du kommer att stöta på några problem att ta reda på vad varje inställning betyder, så dess enkelhet kan inte underskattas.

 • Balanserade, färgglada och naturliga bilder
 • Mycket bra rörelsehantering
 • Inte de djupaste svarta nivåerna, särskilt med Dolby Vision-innehåll

Liksom 65HZ1000 drivs HX940s bild av Panasonics HCX Pro Intelligent-processor, som har fått input från Hollywood-färgen Stefan Sonnenfeld. Naturligtvis matas bilderna till HX940: s HDR Cinema Display Pro LED, inte en Master HDR OLED-panel.

Från och med SDR-källor visar HX940s uppskalning lite mjukhet med ansikten jämfört med vad jag har sett på andra 65-tums TV-apparater. Full HD-innehåll har dock starka, naturliga och övertygande färger, med människor och föremål skarpt ritade och bilder fulla av detaljer och klarhet. Hudtoner – som de är i alla upplösningar – är varierande, tonalt uttrycksfulla och naturligt förmedlade.

SD SDR – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – HD SDR

En övergång till en BBC-naturdokumentär och HX940 vrider ut pälssträngarna på en cheetahs rygg och nacke på imponerande sätt.

Panasonic TX-65HX940B BBC-dokumentär

SD sjunker uppenbarligen i kvalitet men håller bra, trots minskningen i fin detalj och brist på skärpa. Ansikten är mjukare och bullrigare – igen, inte oväntat – men färgerna överensstämmer med HD-källor, och hudfärgerna är korrekta, till skillnad från några billigare 4K-TV-apparater jag har testat på senare tid.

Ett hopp till Now-streamingtjänsten med Killjoys i 720p, och HX940 gör en bra knytnäve för att hantera källan av lägre kvalitet. Närbilder av ansikten ger mycket bra nivåer av fina detaljer med stubb, läppar, ansiktsdrag och rynkor på artisterna avslöjade med imponerande klarhet.

Med tanke på showens färgglada karaktär hanterar TX-65HX940 också paletten med en livfullhet och slagkraft. Inställningen Dynamic Range Remaster ger showen mer en “HDR” -känsla med ljuskällor ljusare, men det är en subtil effekt.

Panasonics rörelsehantering är en av de bästa, med TX-65HX940: s Intelligent Frame Creation (IFC) som lägger till enskilda ramar för att minska rörelseoskärpa. Alternativen är Av, Min, Mellan, Max och Anpassad – den sista erbjuder finare kontroll över suddighetsreduktion och jämnhet.

Ställt in på Max och innehåll av lägre kvalitet (480p, 720p) uppvisar lite oskärpa, men har den extra effekten att det ser snyggare ut. Med det av, det flimrar till några sändningar / tjänster som fick mig att hoppa tillbaka i armarna på uppsättningens rörelsebehandling.

Används med 1917 (4K Blu-ray) fortsätter HX940s rörelse att vara en polerad insats. På Max finns det ett element av judder, med papperet Lance Corporal Blake handtag i handen. Ställ ner det till Mid och domaren är lättare – nästan omärklig – medan alternativet Min avgör mellan jämnhet och filmliknande flimmer som undviker judder helt och hållet.

Detta är det alternativ jag skulle nöja mig med med filmer, sport och motorsport. I vilket fall som helst är HX940: s rörelsebehandling smidig, smidig och undviker den hyper-verkliga “tvålopera” -effekten.

HX940 stöder HDR10, HLG Broadcast, Dolby Vision och HDR10 +. Det finns ingen Dolby Vision IQ för att skräddarsy DV-innehåll till ljusa och mörka rum (du får istället Bright, Dark och Vivid Dolby Vision-profilerna). HDR10 + Adaptive har inte lagts till, men kommer att finnas tillgänglig på JX940, som kommer att ersätta HX940 senare 2021.

Med HDR-innehåll verkar 65-tumsuppsättningen ha ett problem med mycket mörka scener. Titta på ett avsnitt av Jessica Jones (AKA Hellcat) på Netflix i Dolby Vision, det saknades form och djup till riktigt mörka scener. Svarta är ganska formlösa och grunda, HX940: s kantbelysta dimningssystem producerar inte svarta nivåer så starkt som du skulle hitta på en FALD-skärm eller OLED.

Det finns en del bakgrundsbelysning i hörnen och svarta kanter som dyker upp under HDR10-uppspelning (The Dark Knight Rises), HDR10 + (Doctor Sleep) – men det är mest märkbart med Dolby Vision Bright-profilen med strömmande innehåll (Ted Lasso, Jessica Jones, Prometheus ).

Ingen av Dolby Vision-profilerna som levereras med Panasonic HX940 träffade heller. Den mörka profilen ger bättre svarta men på bekostnad av ljusstyrka och mörka detaljer, medan den ljusa profilen ökar ljusstyrkan men svarta nivåer är inte lika starka. Dolby Vision Vivid-profilen fortsätter att vara märklig, vilket ger innehållet en nästan elektrisk blå ton som strider mot HDR-formatets färgnoggrannhet och ljusstyrka.

HDR10 + – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Dolby Vision Bright

Dolby Vision Dark – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Dolby Vision Vivid

Ändå är uppsättningens 4K HDR-prestanda utan förpackning underhållande. Spike Lees Do The Right Thing får ett uttrycksfullt och filmiskt utseende – speciellt med True Cinema-bildläget som ger allt en liten gyllene ton. Primära färger presenteras med en livfullhet och jordnära, medan hudtoner av de mest svarta gjutna är varierade och naturliga i ton, Panasonic fångar den fräsande känslan av slutet av 80-talet Brooklyn.

Samma känsla gäller Moana (4K Blu-ray), som känns ännu mer spektakulär. Detaljnivåerna är enorma (titta bara på sanden när Moana kraschar landar på en ö), medan nyanserna i färgerna på himlen och havet återges vackert och mörka scener går bättre.

Vinklarna är också ganska breda med starka färger, även om bakgrundsbelysningen blöder ger svarta en blåaktig ton. Det är det mildaste att blomstra i bredare vinklar – mer märkbar med ljusa element nära de svarta staplarna, och som tillsammans med den allmänna svartnivåprestandan gör Panasonic HX940s talanger lämpliga för ljusa rum över mörka, särskilt med Dolby Vision-innehåll.

 • Anständig dynamik och detalj
 • Minskad bas

Med tanke på skärmens storlek vill du para ihop ett externt ljudsystem med Panasonic TX-65HX940. Om du bara förlitar dig på apparatens två 10W-högtalare är ljudet som HX940-utgångarna är stort (med tanke på storleken) och tillräckligt detaljerat för att du inte kommer att sakna mycket att titta på TV på dagtid.

Det finns också bra definitioner av höga frekvenser, plus anständig dynamik (beroende på innehåll), och det gör det utan att låta hårt eller rörigt. Bas är där HX940 överraskande ger prestanda, även till en kompakt soundbar. På egen hand är det inte halvt dåligt, men den här skärmen garanterar inget mindre än ett externt ljudsystem.

Med tanke på prisfallet till mindre än £ 1000 har denna 65-tums Panasonic blivit ett mycket tilltalande alternativ för alla som letar efter en storbilds-TV för mindre än fyra siffror. Bildkvaliteten är genomgående naturlig och färgstark i alla källor, även om svarta nivåer inte är lika starka som vad du skulle hitta på en FALD-skärm.

Även om den stöder Dolby Vision HDR och HDR10 +, saknar det som ett premiumunderhållningshub de smarta funktionerna på motsvarande LG-, Samsung- och Sony-apparater. Så den här Panasonic 65-tums uppsättningen är bra, mycket bra ibland, men som en allround-artister slog Samsung Q80T och Sony XH95 den.

Sony KD-65XH9505

Samsung QE65Q80T

Skärmstorlek 64,5 tum
Storlek (Mått, whd) 1454 x 915 x 325 mm
Storlek (Mått utan stativ, whd) NYHET 1454 x 840 x 45 mm
Vikt 28,5 kg
Operativ system min startskärm 5.0
Modellvarianter TX-65HX940E, TX-65HX940B, TX-65HXW944
HDR HDR10, HDR10 +, HLG, HLG Photo, Dolby Vision
Uppdateringsfrekvens 100Hz
Hamnar 4x HDMI 2.0, 2x USB 2.0, USB 3.0, Ethernet, Optisk utgång, 2x CI + 1.4-kortplats, Komponentingång, Satellit, Antenn, 3.5mm ut
HDMI 2.1 ALLM
Ljud (effekt) 20W
Anslutning Wi-Fi, Bluetooth, DLNA
Display-teknik IPS, Edge-LED
0 Shares