Panasonic ‘Miraie’ IoT- och AI-aktiverad plattform lanserades i Indien

Panasonic, ett diversifierat teknologimärke, lanserade flera produkter i Indien förra året inklusive smartphones och i år har varumärket gått in i Connected Living Solutions med lanseringen av sin IoT- och AI-aktiverade plattform – ‘Miraie.’, Och den innehåller en rad anslutna produkter.

Under Miraie-plattformen kommer en rad anslutna produkter som Connected Air Conditioners, Smart Door Bell och Pluggar & Switchar att finnas tillgängliga. Denna IoT- och AI-aktiverade plattform utnyttjar Googles röstassistent och Amazons Alexa-teknik för handsfree-drift. Det finns en dedikerad “Miraie App” som gör det möjligt för användare att lagra garantikort och årliga underhållskontrakt digitalt. Dessutom kan användare begära alla reservdelar av elektroniska enheter direkt från appen.

Miraie-plattformen har konceptualiserats och utvecklats på företagets India Innovation Center baserat på Bangalore och Panasonic säger att denna plattform syftar till att ge konsumenternas vardagsliv komfort, bekvämlighet och sömlös anslutning över alla Panasonic-enheter.

Det anslutna produktsortimentet kommer att utökas i framtiden med kylskåp, tvättmaskin, TV, fläktar, gejsrar etc.

Manish Sharma, VD och koncernchef, Panasonic Indien och Sydostasien sa:

Med tillkomsten av 5G kommer IoT att driva nästa omvandlingsomgång i den digitala världen och är framtiden för smarta, anslutna Indien. Konsumenter tittar nu på IoT- och AI-lösningar för att förbättra livskvaliteten genom anslutna ekosystem – enligt vår forskning söker över 75% komfort och bekvämlighet med specifika krav relaterade till användarvänlighet; säkerhet; övervakning av missbruk servicepåminnelser. Genom lanseringen av vår Miraie-plattform strävar vi efter att ta itu med allt ovanstående och förlänga uppkopplat liv i verklig mening och främja vår vision om ett bättre liv, en bättre värld.

Relaterade Artiklar

Back to top button