Panasonic kommer att sluta tillverka TV-apparater i Brasilien efter 40 år

0 Shares

Panasonics TV-fabrik ska producera mikrovågsugnar, 130 anställda kommer att sägas upp

Även om det är ett av de mest traditionella TV-märkena i Brasilien, Panasonic meddelade att man lämnar marknaden i december 2021. Enligt företaget är detta en del av en global strategi som enbart kommer att fokusera på de produktlinjer som gör mer vinster och tar upp fler investeringar.

När TV-produktionen är slut kommer 130 anställda att sägas upp i december, vilket motsvarar 5 % av fabrikens totala personalstyrka. TV-bandet kommer att användas för att tillverka mikrovågsugnar, fordonsprodukter och elektroniska komponenter.

Företagets tillverkningsenhet har producerat TV-apparater sedan 1967 i Free Trade Zone of Manaus (AM), och kommer att fortsätta med produktionen av batterier, vita apparater och mikrovågsugnar.

Det är värt att komma ihåg att 2020 tog även japanska Sony samma beslut när produktionen av TV-apparater i Brasilien avslutades.

Avgången för dessa äldre och mer traditionella tillverkare beror på gigantiska tillverkare som Samsung och LG och kinesiska företag som arbetar med mycket låga vinstmarginaler, vilket gör att andra företag tappar konkurrenskraft i sektorn. Japanska företag som Panasonic har mer specifika och nischade produkter, segment som inte kan konkurrera prismässigt med de tidigare nämnda konkurrenterna.

TV-marknad i Brasilien

Förutom Samsung och LG som dominerar marknaden växer nationella företag som Mallory, Britannia och Multilaser på marknaden. De sistnämnda satsade främst på kinesiska TV-modeller och uppnådde därmed lägre priser än traditionella konkurrenter.

Det uppskattas att Panasonic står för cirka 5 % till 6 % av TV-marknaden i Brasilien, det vill säga denna del kommer att vara mycket eftertraktad av konkurrenter.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares