PagoFX granskning av penningöverföring

PagoFX är en relativt ny app för penningöverföring från denna fintech-start, som sedan har fått stöd från Banco Santander, vilket leder till dess offentliga avtäckning i april 2020. Målet med paketet är att erbjuda snabb och enkel överföring av medel, de två första månaderna av lanseringen kunde göras utan avgifter alls på grund av koronaviruspandemin.

Den goda nyheten är att du inte behöver vara kund hos Santander för att kunna använda PagoFX och medan det för närvarande riktar sig till användare i Storbritannien är planen att rulla ut paketet till länder över hela Europeiska unionen i inte alltför avlägsen framtid.

Faktum är att Belgien och Spanien nyligen är två länder som går med i listan. Förutom dess användarvänlighet och billiga överföringar kan PagoFX användas via din smartphone, det finns säkerhet på banknivå och gedigen kundsupport, som alla kommer som en del av paketet.

PagoFX erbjuder snabba och enkla överföringar via en app eller webbplatsupplevelse

Prissättning

Att använda PagoFX handlar om enkelhet och dess skapare verkar ha fastnat på det sättet att tänka när det gäller prissättningen. Allt du behöver göra, om du befinner dig i Storbritannien, är att använda ett betalkort för att skicka dina medel utomlands och få värdet av medelmarknadens valutakurser, tillsammans med en låg transparent avgift. När den först lanserades hade PagoFX avgifter, men det var mer att göra med coronaviruspandemin än någonting annat.

För närvarande uppgår avgifterna för överföringar till sådana som euroområdet, Norge eller Sverige till 0,70% av det belopp du skickar. Att flytta pengar till USA å andra sidan drar en avgift på 0,80% av den totala sändningen. Det finns en särskild sida på PagoFX-webbplatsen som ger en fullständig fördelning av kostnaderna för att skicka pengar till en rad länder, och som med alla överföringstjänster är det väl värt att undersöka det innan du fortsätter.

PagoFX-appen är perfekt för överföringar när du är på språng

Funktioner

PagoFX-appen presenterades först under coronaviruspandemin, vilket innebar att vem som helst som använder den från lanseringsbasen i Storbritannien kunde göra överföringar utomlands under de första två månaders drift utan avgifter. Sedan dess har appen utvecklats och ser ut att bli tillgänglig för ytterligare europeiska länder i år, med planer på att lägga till den på ett 20-tal marknader under de närmaste fyra åren.

För närvarande kan användare göra internationella betalningar i utvalda valutor från Storbritannien till länder inklusive euroområdet, Polen, Schweiz, Norge, Danmark, Sverige, Tjeckien och även USA. Santander verkar ganska angelägen om att driva PagoFX även till företagsanvändare och har alternativ för att låta små och medelstora företag registrera sig för ett dedikerat företagskonto.

Du måste ange och validera företagsinformation och gå igenom andra säkerhetskontroller. Efter att du har slutfört det kommer du att skapa ett företagskonto som Santander hävdar att “tillåter småföretag att göra internationella betalningar med förtroende”. Det är inte som om det inte går att göra redan med konkurrerande produkter.

Du behöver inte heller vara kund hos Santander för att använda appen

Prestanda

Med tanke på att PagoFX är en bankinstituts produkt kan du förvänta dig att appen fungerar som den ska, med den extra fördelen med säkerhet på banknivå som säkerställer att den är både säker och säker att använda. PagoFX är också auktoriserat och reglerat av Financial Conduct Authority, eller FCA i Storbritannien, som reglerar tjänster som tillhandahålls av finansiella företag. Det betyder att du kan vara säker på att det finns säkerhetskopiering av fullt skydd om betalningar misslyckas eller om det finns ett problem med en specifik transaktion.

Affärsanvändare kan också registrera sig för ett särskilt PagoFX-konto

Enkel användning

Santander är uppenbarligen redan väl insatt när det gäller att flytta pengar runt både inom ett land och internationellt också. Därför har dess PagoFX-paket utformats för att fungera utan krångel och det drar nytta av att ha en snabb men omfattande verifieringsprocess. Ännu bättre, Santander har lovat att se till att varje kostnad visas i förväg, plus att det inte heller finns några dolda avgifter.

Fördelen med detta är att du kan använda dig av tjänsten utan att behöva oroa dig för om du kommer att bli stickad med ytterligare kostnader ytterligare genom transaktionen. Vi är också angelägna om Santanders förmåga att enkelt behandla valutakurser i realtid. Appen är under tiden perfekt att använda och fungerar på ett enkelt sätt.

Det finns också gott om cool affärsinformation på PagoFX-bloggen

Stöd

Medan PagoFX i huvudsak är en penningöverföringsapp som har utvecklats av ett team av fintech-personer, är den uppenbara fördelen med att det stöds av Santander att du får de djupare stödnivåerna. Att döma av de övergripande åsikter som delas av användarna verkar också vara konsekvent bra och pålitligt.

Dessutom är det ganska enkelt att använda PagoFX som en tjänst och lära känna hur appen kryssar, så det borde kräva minimalt med hjälp för att få en överföring klar. Ändå är det bra att veta att stöd finns där om du behöver det.

Slutlig dom

PagoFX kan ses av vissa som Santanders chans att gå in på den lukrativa penningöverföringsmarknaden, som i allt högre grad har dominerats av fintech-kläder. Dessa företag är magra och genomsnittliga, och det kan vara bra för en konkurrensutsatt marknad men inte så bra för äldre och större finansiella institutioner som Santander.

Detta drag, som lanserar PagoFX som ett dynamiskt och kostnadseffektivt sätt för privatpersoner och företagsanvändare att enkelt flytta pengar, är förnuftigt nog. Appen, som är tillgänglig för iOS- och Android-användare, gör precis vad den säger på burken så det finns inget att klaga på den fronten. Medan tjänsten fortfarande är begränsad när det gäller var du kan använda den från finns det gott om löfte, även om PagoFX också står emot massor av hård konkurrens.

Relaterade Artiklar

Back to top button