Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Padmate S30 recension

En minuts recension

Bone conduction hörlurar är på modet för löpning, cykling och gymarbete, men är du redo att spendera hundratals på något du kanske inte gillar? Cue Padmate S30, ett lågpris par benledningshörlurar som säljs för ungefär halva priset av konkurrenter som Shokz OpenRun, Shokz OpenRun Pro och Mojawa Mojo1.

Anledningen till att benledningshörlurar är så populära är att de har en design med öppna öron. Medan vanliga hörlurar skickar ljud till dina trumhinnor, skickar benledningsheadset som Padmate S30 lågfrekvent ljud till ditt inneröra med hjälp av dina käkben. De gör det med hjälp av givare som sitter framför dina öron, inte inuti dem. Det gör att du kan höra allt i din miljö, som bilar och människor, samtidigt som du kan njuta av ditt val av musik, poddsändningar eller ljudböcker.

Padmate S30 ger dig en svettsäker design, sex timmars batteritid på full volym (något du kommer att behöva använda) och en användbar pausknapp när du vill stoppa musiken tillfälligt. Den har också USB-C för att ladda, vilket är bekvämare än de proprietära laddare som de flesta konkurrenter insisterar på.

Det finns dock ett par saker med Padmate S30 vi inte gillar, främst är det inte ett dämpat ljud till musik, utan en serie mycket höga pip varje gång du pausar musiken eller hoppar över spår. Det är allvarligt irriterande.

Om du är ute efter ett benledningsheadset på nybörjarnivå för att prova tekniken själv utan att riskera en massa pengar, då är Padmate S30 ett anständigt alternativ, men det är lite grovt runt kanterna.

Pris och releasedatum

 • Kostar 59 USD (cirka 45 GBP / 80 USD)
 • Lanserades i februari 2022

Tillgänglig i svart, mörkgrönt och grått med orange (nästan precis som dess dyrare rival, Mojawa Mojo1), säljs Padmate S30 på Padmates egen webbplats för $59 (cirka £45 / AU$80), med världsomspännande frakt tillgänglig. I lådan hittar du headsetet, tillsammans med en kort USB-A till USB-C-kabel och en uppsättning öronproppar i skum.

Det gör dessa till några av de billigaste benledningshörlurarna vi har testat, tillsammans med Tayago Bone Conduction Headphones. Som jämförelse kostar vårt nuvarande toppval, Shokz OpenRun Pro, $179,95 (cirka £130 / AU$250).

Design

 • IPX5 (vattenbeständig)
 • Laddas via USB-C
 • Saknar volymknappar

Padmate S30 har en imponerande (och svettsäker) konstruktion, med ett mjukt silikon som täcker över pannbandet, även om givarna som sitter framför dina öron är gjorda av hårdplast. Den väger lite mer än sina konkurrenter på 30g, men är ändå väldigt bekväm att bära. Givarna är ganska stora och boxiga, men känns inte besvärliga.

Padmate S30:s kontroller är inte särskilt väl utförda. Normalt förväntar vi oss att hitta volymknappar och en på/av-knapp bakom örat, men Padmate S30 har bara det senare. Volymen måste styras via din smartphone, vilket är lite begränsande.

Dessutom sitter headsetets pausknapp – så användbar när du är ute och springer eller tränar – inte på en av givarna som normalt, utan på chassit bakom höger öra. Vanligtvis är knappar placerade under, så att du kan nypa i pannbandet för att aktivera dem, men på Padmate S30 är de på sidan, vilket gör dem mer besvärliga att trycka på.

Vad vi gillar med Padmate S30 när vi jämför den med andra benledningsheadset är att den undviker de proprietära laddningskablarna som nu verkar vara så populära till förmån för en mycket vänligare USB-C-plats.

Funktioner

 • Upp till åtta timmars batteritid
 • Mikrofoner för händer-free samtal
 • Att styra musik ger mycket höga pip

Pausa Padmate S30 medan du lyssnar på musik eller en podcast och du får ett väldigt högt pip i örat. Varför? Vi har ingen aning. Det är ett hemskt ljud. Det händer igen när du trycker på samma knapp för att starta uppspelningen. Det är allvarligt avskräckande.

Annars är Padmate S30 ganska lätt på funktioner men innehåller alla vanliga löpares behov, från en svett- och vattentålig konstruktion till händer-free samtal och lång batteritid. Faktum är att 150mAh litiumjonbatteriet inuti Padmate S30 varar åtta timmar vid halv volym. Det kan tyckas vara i nivå med konkurrenterna, men i praktiken kommer du att använda Padmate S30 med full volym hela tiden, vilket betyder att den bara varar i sex timmar.

Det räcker dock för seriösa träningspass, och som en bonus är den snabb och enkel att ladda (även från en powerbank) tack vare dess USB-C-kortplats. Att ladda Padmate S30 från tom tar cirka 90 minuter.

Det är dock inte lätt att kontrollera musikuppspelningen. Headsetet har bara en knapp – dess på/av-knapp – det krävs tre tryckningar för att gå vidare till nästa spår och fyra för att återgå till början av spåret. Att gå tillbaka till föregående spår tar ytterligare fyra.

Tyvärr, precis som att pausa musiken, kommer alla slags försök att kontrollera musiken med ett långt, högt och helt obehagligt pip. Detsamma gäller för att väcka Siri eller Google Assistant, vilket kräver ett dubbeltryck.

Ljudprestanda

 • Genomsnittlig ljudkvalitet som saknar detaljer
 • Bra basnivåer
 • Inga vibrationer från lågfrekvent musik

Padmate S30 har en allround genomsnittlig ljudkvalitet som är bra för podcaster, radio och ljudböcker, men mindre för musik.

Bas är inga problem, Padmate S30 klarar sig riktigt bra med lågfrekvent ljud, och vi märkte inte heller några tickade vibrationer när volymen var hög. Men när du lyssnade på musik verkade den något dämpad och diskanthöjderna klipptes. Detta är inte oväntat på något par benledningshörlurar, som handlar mycket mer om bekvämlighet och användbarhet än om renaste ljudkvalitet.

De tenderar alla att vara korta på detaljer jämfört med hörlurar av hi-fi-kvalitet, men Padmate S30 är ändå märkbart ett steg ned från konkurrenterna när det gäller ljudkvalitet. Men om du tänker främst lyssna på podcaster, radio och ljudböcker medan du springer så kommer Padmate S30 att passa dig bra.

Köp den om

Köp det inte om