OxygenOS: Allt om OnePlus Android-baserad programvara

0 Shares

Och hur de har hänt under åren, den här programvaran i sig har haft olika firmwareuppdateringar med det enkla målet att fortsätta att implementera fler nyheter till dina smartphones och andra enheter. Dessutom har detta en parallell utveckling till den som utförs av Android, så det är inte nödvändigt att varje version av detta lager uppdateras i enlighet med basen av Googles operativsystem. Av denna anledning kommer vi att förklara för dig när det uppstod, om det är tillgängligt i alla OnePlus-terminaler och hur dess framtid kan se ut.

OxygenOS

Början av OxygenOS

Innan man går in helt historien om OxygenOS , vi måste ge vika för skilsmässan mellan Cyanogen, företaget som låg bakom den berömda Android ROM CyanogenMod, och OnePlus. Efter att ha avslutat sin relation med detta företag 2014 bestämde sig den kinesiska smartphonetillverkaren för att ge sig ut på äventyret att utveckla sitt eget lager, något som flera mobiltelefonföretag började göra.

Och även om mobilföretaget hade för avsikt att vara ett varumärke med stort mervärde, eftersom det hade CyanogenMod, förändrades allt för ett faktum: den exklusiva försäljningen av Cyanogens rättigheter till en tillverkare i Indien. Med detta bröts äntligen relationerna mellan båda parter, och det mobila företaget gjorde det beslutet att skapa OxygenOS . Dessutom, för att säkerställa kvaliteten på OxygenOS, bestämde de sig för att anställa huvudutvecklarna av Paranoid Android, en annan ROM i Googles operativsystem.

Därför står vi inför en alternativ mobil programvara baserad på Android, som utvecklades av den kinesiska telefontillverkaren exklusivt för sina mobila enheter. Vi kan dock inte glömma att det finns en annan version av operativsystemet som är designat specifikt för marknaden för andra enheter, vi hänvisar till HydrogenOS .

Den första versionen av denna programvara från det asiatiska varumärket släpptes slutligen den 2 september 2015 och var baserad på Android 5 Lollipop. Men under en intervju som publicerades den 3 september 2016 avslöjades det att smarttelefonvarumärket redan arbetade på fusionen mellan de två lagren så att endast ett operativsystem till slut fanns kvar för alla dess enheter.

Använder OnePlus detta system för alla sina mobiler?

Företagets första enhet lanserades 2014, förutom att den övervägdes en sann flaggskeppsmördare . Mer än något annat, eftersom den hade funktioner som kunde med en stor del av de bästa mobiltelefonerna för tillfället och det bästa av allt är att den hade ett helt enkelt löjligt pris jämfört med resten av telefonerna, eftersom det kostade runt 270 euro .

En annan aspekt som uppmärksammat den här mobilen är att den hade CyanogenMOD 11S, en modifiering av Android 4.4.2 KitKat som passade som handen i handsken. Det var dock den första och den sista som hade denna ROM, eftersom OnePlus 2 redan åtföljdes av detta operativsystem.

Teman för CyanogenMod

Dessutom visste märket inte hur man skulle erbjuda adekvat stöd för denna terminal och priset började öka, eftersom det kostade cirka 340 euro i sin mest grundläggande version och cirka 400 i sin 64 GB-version. Av denna anledning kan du i tillverkarens egen katalog hitta olika smartphones som inte bara har detta anpassningslager som standard. Med tiden har det ackumulerat olika versioner, kinesiska och internationella, från den första Caynogen till den kinesiska HydrogenOS eller internationella OxygenOS .

Och även om en medlem i företaget själv försäkrade 2016 att dessa två lager redan skulle smälta samman, som vi berättade tidigare, är verkligheten att den inte har uppfyllts. I mars 2021 bekräftades det att operativsystemet inuti en OnePlus-mobil skulle fortsätta att vara beroende av sin region . Ett faktum som återspeglades efter föreningen av OPPO med detta asiatiska varumärke, så att de globala mobilerna från detta terminalföretag kommer att fortsätta att ha OxygenOS, men de mobiler som lanseras i Kina kommer att göra det med ColorOS, OPPO-skiktet.

Programvarans exklusivitet

Det asiatiska företagets mjukvara är många användares favorit, eftersom den inte lägger till alltför många aspekter till lagerversionen av Android. Men varje ny version som implementeras har fler verktyg och möjligheter att anpassa dina smartphones. Något som ger tillgång till olika funktioner som andra företag inte har, åtminstone för nu. Sedan med tiden har det observerats hur alla märken på denna marknad delar praktiskt taget alla funktioner och egenskaper i sin egen mjukvara.

En av funktionerna som finns i det kinesiska företagets terminaler är den hemliga menyn även känd som Hylla . Det kinesiska varumärket gömmer en panel med snabba genvägar i sin launcher. Att kunna öppna Hylla på din mobil du måste dra fingret åt höger på startskärmen eller dra fingret från mitten av skärmen nedåt. I händelse av att dessa rörelser inte visas för oss måste du konfigurera det från startskärmens inställningar . För att göra detta, tryck på ett tomt utrymme på din terminalskärm och, i alternativen som visas i den nedre raden, välj kugghjulsikonen som visas i den här bilden. Sedan kommer det att vara så enkelt som att aktivera omkopplaren som kommer att visas.

panelhylla oneplus

En annan av exklusiviteterna som kan hittas i programvaran för detta mobilmärke är blockering av applikationer , det vill säga vi kan blockera en eller flera applikationer utan att behöva ta till en tredjepartsapp. Med detta kommer vi att fastställa att om vi vill öppna en viss applikation måste vi bekräfta ett fingeravtryck eller ange ett lösenord. Även med ankomsten av OxygenOS 11 har de mobila enheterna av detta märke börjat få det enastående Canvas-läget, vilket gör att vi kan konvertera vilken bakgrund som helst till en för Always on Display-läget för terminalen.

Och de är inte de enda funktionerna som bara kan hittas i terminalerna av detta märke. Vi kommer också att hitta ett exklusivt och mycket enkelt att använda verktyg, Växla , vilket kommer att hjälpa oss både att göra säkerhetskopior och att flytta från en telefon till en annan utan att förlora vår data. Vi kommer till och med att kunna behålla all den estetiska konfigurationen som vi hade tillämpat i den tidigare enheten.

OnePlus Switch

Framtiden för OxygenOS

Framtiden för det asiatiska företagets mjukvarulager är mer osäker än någonsin. Även om de inte har de bästa mobiltelefonerna idag, lyckas de framhäva sina telefoner för deras utmärkta mjukvara. Dessutom har varumärket uppmärksammats för den stora optimeringen av dess personaliseringslager. Även om det 2021 har varit möjligt att se hur vi kunde vara närmare än någonsin hans sista farväl.

Detta lager av personalisering är en av anledningarna till att välja en märkestelefon framför en av sina konkurrenter. Likaså förbereder företaget för lanseringen av OxygenOS 12, uppenbarligen baserat på Android 12. Däremot verkar rädslan hos många användare öka rejält när man ser vad som händer i Kina. Vi hänvisar till det faktum att ersättningen av ditt system med ColorOS slutar med att replikeras runt om i världen.

colorOS oxygenOS

Det senaste inom mobiler som har lanserats i Kina har varit modellerna i OnePlus 9-serien och de har marknadsförts under armen av det Android-baserade OPPO ColorOS-skiktet, istället för att köra sitt eget HydrogenOS, som är den kinesiska versionen av OxygenOS. Så tvivel om vad som kommer att hända under de kommande månaderna och åren med programvaran som skapades 2015 av OnePlus slutar inte växa.

Allt leder dock till att det kommer att fortsätta hos oss, eller åtminstone tills varumärket ändrar sig. Därför kommer användarna av detta asiatiska företag att fortsätta att njuta av detta lager i sina terminaler. Dessutom har företaget bekräftat att de för närvarande kommer att köra denna programvara och inte ColorOS.

Men detta betyder inte att det inte är möjligt att smartphones som arbetar med denna programvara i framtiden kommer att se mer ut som OPPO-mobiler genom att imitera designen och funktionaliteten hos deras mjukvarulager. . Dessutom, med fusionen mellan dessa två företag, OnePlus kommer att bli ett undermärke till OPPO precis som Redmi och Xiaomi.

0 Shares