OxygenOS: Allt om OnePlus Android-baserad programvara

0 Shares

Och hur de har hÀnt under Ären, den hÀr programvaran i sig har haft olika firmwareuppdateringar med det enkla mÄlet att fortsÀtta att implementera fler nyheter till dina smartphones och andra enheter. Dessutom har detta en parallell utveckling till den som utförs av Android, sÄ det Àr inte nödvÀndigt att varje version av detta lager uppdateras i enlighet med basen av Googles operativsystem. Av denna anledning kommer vi att förklara för dig nÀr det uppstod, om det Àr tillgÀngligt i alla OnePlus-terminaler och hur dess framtid kan se ut.

OxygenOS

Början av OxygenOS

Innan man gÄr in helt historien om OxygenOS , vi mÄste ge vika för skilsmÀssan mellan Cyanogen, företaget som lÄg bakom den berömda Android ROM CyanogenMod, och OnePlus. Efter att ha avslutat sin relation med detta företag 2014 bestÀmde sig den kinesiska smartphonetillverkaren för att ge sig ut pÄ Àventyret att utveckla sitt eget lager, nÄgot som flera mobiltelefonföretag började göra.

Och Àven om mobilföretaget hade för avsikt att vara ett varumÀrke med stort mervÀrde, eftersom det hade CyanogenMod, förÀndrades allt för ett faktum: den exklusiva försÀljningen av Cyanogens rÀttigheter till en tillverkare i Indien. Med detta bröts Àntligen relationerna mellan bÄda parter, och det mobila företaget gjorde det beslutet att skapa OxygenOS . Dessutom, för att sÀkerstÀlla kvaliteten pÄ OxygenOS, bestÀmde de sig för att anstÀlla huvudutvecklarna av Paranoid Android, en annan ROM i Googles operativsystem.

DÀrför stÄr vi inför en alternativ mobil programvara baserad pÄ Android, som utvecklades av den kinesiska telefontillverkaren exklusivt för sina mobila enheter. Vi kan dock inte glömma att det finns en annan version av operativsystemet som Àr designat specifikt för marknaden för andra enheter, vi hÀnvisar till HydrogenOS .

Den första versionen av denna programvara frÄn det asiatiska varumÀrket slÀpptes slutligen den 2 september 2015 och var baserad pÄ Android 5 Lollipop. Men under en intervju som publicerades den 3 september 2016 avslöjades det att smarttelefonvarumÀrket redan arbetade pÄ fusionen mellan de tvÄ lagren sÄ att endast ett operativsystem till slut fanns kvar för alla dess enheter.

AnvÀnder OnePlus detta system för alla sina mobiler?

Företagets första enhet lanserades 2014, förutom att den övervÀgdes en sann flaggskeppsmördare . Mer Àn nÄgot annat, eftersom den hade funktioner som kunde med en stor del av de bÀsta mobiltelefonerna för tillfÀllet och det bÀsta av allt Àr att den hade ett helt enkelt löjligt pris jÀmfört med resten av telefonerna, eftersom det kostade runt 270 euro .

En annan aspekt som uppmÀrksammat den hÀr mobilen Àr att den hade CyanogenMOD 11S, en modifiering av Android 4.4.2 KitKat som passade som handen i handsken. Det var dock den första och den sista som hade denna ROM, eftersom OnePlus 2 redan Ätföljdes av detta operativsystem.

Teman för CyanogenMod

Dessutom visste mÀrket inte hur man skulle erbjuda adekvat stöd för denna terminal och priset började öka, eftersom det kostade cirka 340 euro i sin mest grundlÀggande version och cirka 400 i sin 64 GB-version. Av denna anledning kan du i tillverkarens egen katalog hitta olika smartphones som inte bara har detta anpassningslager som standard. Med tiden har det ackumulerat olika versioner, kinesiska och internationella, frÄn den första Caynogen till den kinesiska HydrogenOS eller internationella OxygenOS .

Och Àven om en medlem i företaget sjÀlv försÀkrade 2016 att dessa tvÄ lager redan skulle smÀlta samman, som vi berÀttade tidigare, Àr verkligheten att den inte har uppfyllts. I mars 2021 bekrÀftades det att operativsystemet inuti en OnePlus-mobil skulle fortsÀtta att vara beroende av sin region . Ett faktum som Äterspeglades efter föreningen av OPPO med detta asiatiska varumÀrke, sÄ att de globala mobilerna frÄn detta terminalföretag kommer att fortsÀtta att ha OxygenOS, men de mobiler som lanseras i Kina kommer att göra det med ColorOS, OPPO-skiktet.

Programvarans exklusivitet

Det asiatiska företagets mjukvara Àr mÄnga anvÀndares favorit, eftersom den inte lÀgger till alltför mÄnga aspekter till lagerversionen av Android. Men varje ny version som implementeras har fler verktyg och möjligheter att anpassa dina smartphones. NÄgot som ger tillgÄng till olika funktioner som andra företag inte har, Ätminstone för nu. Sedan med tiden har det observerats hur alla mÀrken pÄ denna marknad delar praktiskt taget alla funktioner och egenskaper i sin egen mjukvara.

En av funktionerna som finns i det kinesiska företagets terminaler Àr den hemliga menyn Àven kÀnd som Hylla . Det kinesiska varumÀrket gömmer en panel med snabba genvÀgar i sin launcher. Att kunna öppna Hylla pÄ din mobil du mÄste dra fingret Ät höger pÄ startskÀrmen eller dra fingret frÄn mitten av skÀrmen nedÄt. I hÀndelse av att dessa rörelser inte visas för oss mÄste du konfigurera det frÄn startskÀrmens instÀllningar . För att göra detta, tryck pÄ ett tomt utrymme pÄ din terminalskÀrm och, i alternativen som visas i den nedre raden, vÀlj kugghjulsikonen som visas i den hÀr bilden. Sedan kommer det att vara sÄ enkelt som att aktivera omkopplaren som kommer att visas.

panelhylla oneplus

En annan av exklusiviteterna som kan hittas i programvaran för detta mobilmĂ€rke Ă€r blockering av applikationer , det vill sĂ€ga vi kan blockera en eller flera applikationer utan att behöva ta till en tredjepartsapp. Med detta kommer vi att faststĂ€lla att om vi vill öppna en viss applikation mĂ„ste vi bekrĂ€fta ett fingeravtryck eller ange ett lösenord. Även med ankomsten av OxygenOS 11 har de mobila enheterna av detta mĂ€rke börjat fĂ„ det enastĂ„ende Canvas-lĂ€get, vilket gör att vi kan konvertera vilken bakgrund som helst till en för Always on Display-lĂ€get för terminalen.

Och de Àr inte de enda funktionerna som bara kan hittas i terminalerna av detta mÀrke. Vi kommer ocksÄ att hitta ett exklusivt och mycket enkelt att anvÀnda verktyg, VÀxla , vilket kommer att hjÀlpa oss bÄde att göra sÀkerhetskopior och att flytta frÄn en telefon till en annan utan att förlora vÄr data. Vi kommer till och med att kunna behÄlla all den estetiska konfigurationen som vi hade tillÀmpat i den tidigare enheten.

OnePlus Switch

Framtiden för OxygenOS

Framtiden för det asiatiska företagets mjukvarulager Ă€r mer osĂ€ker Ă€n nĂ„gonsin. Även om de inte har de bĂ€sta mobiltelefonerna idag, lyckas de framhĂ€va sina telefoner för deras utmĂ€rkta mjukvara. Dessutom har varumĂ€rket uppmĂ€rksammats för den stora optimeringen av dess personaliseringslager. Även om det 2021 har varit möjligt att se hur vi kunde vara nĂ€rmare Ă€n nĂ„gonsin hans sista farvĂ€l.

Detta lager av personalisering Àr en av anledningarna till att vÀlja en mÀrkestelefon framför en av sina konkurrenter. LikasÄ förbereder företaget för lanseringen av OxygenOS 12, uppenbarligen baserat pÄ Android 12. DÀremot verkar rÀdslan hos mÄnga anvÀndare öka rejÀlt nÀr man ser vad som hÀnder i Kina. Vi hÀnvisar till det faktum att ersÀttningen av ditt system med ColorOS slutar med att replikeras runt om i vÀrlden.

colorOS oxygenOS

Det senaste inom mobiler som har lanserats i Kina har varit modellerna i OnePlus 9-serien och de har marknadsförts under armen av det Android-baserade OPPO ColorOS-skiktet, istÀllet för att köra sitt eget HydrogenOS, som Àr den kinesiska versionen av OxygenOS. SÄ tvivel om vad som kommer att hÀnda under de kommande mÄnaderna och Ären med programvaran som skapades 2015 av OnePlus slutar inte vÀxa.

Allt leder dock till att det kommer att fortsÀtta hos oss, eller Ätminstone tills varumÀrket Àndrar sig. DÀrför kommer anvÀndarna av detta asiatiska företag att fortsÀtta att njuta av detta lager i sina terminaler. Dessutom har företaget bekrÀftat att de för nÀrvarande kommer att köra denna programvara och inte ColorOS.

Men detta betyder inte att det inte Àr möjligt att smartphones som arbetar med denna programvara i framtiden kommer att se mer ut som OPPO-mobiler genom att imitera designen och funktionaliteten hos deras mjukvarulager. . Dessutom, med fusionen mellan dessa tvÄ företag, OnePlus kommer att bli ett undermÀrke till OPPO precis som Redmi och Xiaomi.

0 Shares