Övervaka alla ändringar i Windows-mappar

0 Shares

De flesta av er känner redan till den enorma betydelsen av detta innehåll som vi talar om. Alla tillsammans gör att systemet fungerar som det ska, liksom de program som vi har installerat i det. Och vi kan inte glömma de filerna och mapparna som vi har lagrat på vår PC och som vi har skapat över tid. Dessa kan motsvara text dokument, kalkylblad, foton, videoklipp , PDF osv.

Övervaka alla ändringar i Windows-mappar

Fel som kan uppstå vid ändring av filer eller mappar

Allt detta är grundläggande för PC:n och för vårt arbete med den, så vi måste kontrollera alla dessa element på bästa möjliga sätt. Samtidigt måste vi veta att dessa filer och mappar är i ett konstant tillstånd av flux i operativsystemet. Med detta vill vi berätta att ibland skapas de, andra gånger raderas de eller ändras. Faktum är att alla dessa åtgärder är normala Windows , som du vet.

Vid vissa tillfällen, när en fil ändras, kan den ändringen orsaka instabilitet i en annan applikation som är beroende av den. Det kan också vara en störning för ett eget projekt, eller ett problem för operativsystemet. Det är därför vi kanske i dessa fall skulle kunna använda en mjukvarulösning för att styra dessa ändringar i mapparna .

Explorador de archivos

Detta är något som blir särskilt problematiskt om det är flera användare som använder samma PC. Om en av dem är skadlig, eller ny i Windows, kan den orsaka förödelse ändra vissa mappar , till exempel. Men det här är något som vi kan kontrollera, och till och med lösa om vi har säkerhetskopior. Därefter kommer vi att visa dig hur du övervakar ändringar i Windows-mappar. Så snart källan har hittats kan vi återställa den till sitt ursprungliga tillstånd genom att helt enkelt återställa det modifierade innehållet från säkerhetskopian som vi har sparat.

Hur man övervakar ändringar i mappar

Som vi berättade kan detta kontroll- och övervakningssystem som vi pratar om vara mycket användbart. Mer om det är flera som på ett eller annat sätt jobbar på samma Windows PC under dagen. Vi har flera förslag för att genomföra allt detta som vi kommenterar, något som vi kommer att prata om härnäst.

Till exempel kan vi använda en av de mest kända i detta avseende, såsom Folder Monitor. Det är faktiskt en free program för Windows-datorer som låter oss övervaka de ändringar som görs i mapparna. Först och främst kommer vi att berätta att du kan ladda ner den från den här länken.

Mappövervakningsfunktion

När vi har laddat ner och kört dem på datorn är det första vi gör att berätta för programmet vilken eller vilka mappar som vi vill kontrollera. Detta görs genom ett enkelt men intuitivt användargränssnitt. Programmet är alltså redan ansvarig för att leta efter förändringar i dem när de inträffar över tid. Naturligtvis är det värt att nämna att det är ett bärbart program, så när det startar, utan installation, är det dolt i Windows aktivitetsfält . Genom att högerklicka på ikonen kan vi öppna den. För att lägga till nya mappar eller kompletta sökvägar att kontrollera behöver vi bara högerklicka på programmet gränssnitt.

Mappövervakning

Således tillåter detta program oss att ha kontroll över olika händelser på de angivna mapparna. Vi hänvisar till så vanliga åtgärder som att skapa eller ta bort mappar. Den kan också meddela oss om de ändringar som görs på olika sätt. Å ena sidan finner vi extraktionsfunktion som låter oss övervaka vissa mappar så att de komprimerade filerna extraheras automatiskt.

Å andra sidan bör det noteras att vi kommer att ha möjlighet att bevaka så många mappar som vi vill, efter händelser. Programmet låter oss också kontrollera körbara filer, eller se när innehåll skapas, ändras, byter namn eller program körs.

Övervaka dina mappar på Windows med FolderChangesView

Allt detta som vi har berättat för dig, övervakning av ändringar av Windows-mappar, är något som vi också kan utföra med MapChangesView . Detta är ytterligare ett intressant program som kommer att vara till stor hjälp för oss i dessa uppgifter som vi kommenterar och som du kan ladda ner här . Det ger oss också ett användargränssnitt som vi inte kommer att ha några problem med när vi använder det. Anledningen till detta är att det är väldigt enkelt och prisvärt för de flesta.

På så sätt, när vi har laddat ner och installerat det i systemet, hittar vi en enkel applikation som övervakar mappen eller hårddisken som vi väljer. När vi har angett detta, listar skärmen alla filnamn som ändras, skapas eller tas bort medan mappen övervakas . Så enkelt är det, allt utan komplexa inställningar eller något liknande.

MapChangesView

Det är också intressant att veta att FolderChangesView fungerar med alla lokala eller nätverksdelade enheter. Naturligtvis, för den senare måste vi ha läsbehörigheter för den valda mappen.

Hur Directory Monitor på Windows kan hjälpa oss

I händelse av att vi vill prova en annan lösning av denna typ kan vi också prova Katalogövervakare . Detta är ett program för Windows som vi kan ladda ner från denna länk och som har ett något mer komplext och aktuellt gränssnitt. Detta är en lösning som hjälper oss att övervaka vissa mappar, både lokala och delade på nätverket.

Således är programvaran själv ansvarig för att meddela oss om ändringar, tillgång till filer, raderade objekt, ändringar eller ankomsten av nya filer . Allt detta meddelas i realtid och vi kan känna till användarna och processerna som gör dessa ändringar.

Directory Monitor mattor

Å andra sidan, eller vi räknar med att applikationen som sådan, förser den oss också med textposter eller automatisering genom exekvering av manus . Den har stöd för att skicka e-post, skriva till en databas eller ljudaviseringar för ändringar.

0 Shares