Överraskning? Netflix avbryter ‘Jessica Jones’ och ‘The Punisher’

0 Shares

‘Jessica Jones’ och ‘the Punisher’ avbröts

Först var det Iron Fist och Luke Cage. Defenders och Daredevil följde. Nu, som många förutspådde se tillvägagångssättet, har det blivit Jessica Jones och The Punisher, de två sista serierna som Netflix hade lämnat i katalogen som tillhör det välkända Marvel-universum.

Så om du följde någon av dessa två serier, borde det vara klart för dig: det kommer ingen tredje säsong att spela Jon bernthal (Frank Castle / Punisher) medan den tredje delen med Krysten Ritter på skärmen, planerad till 2019, kommer att vara den sista som sänds. Båda serierna förblir en tid senare i streamingtjänsten på begäran och försvinner sedan för alltid från företagets erbjudande.

straffaren undrar Netflix

Förhållandet mellan Marvel och Netflix startade 2013, och sedan dess har de glädjat oss med titlar som har glatt fans av serietidningsföretaget i allmänhet och huvudpersonerna superhjältar i synnerhet. Upp till fem TV-serier lanserades därmed med premiären av Iron Fist, Luke Cage, Daredevil, Jessica Jones och The Punisher, förutom den gemensamma The Defenders.

De första tre serierna med The Defenders avfyrades i slutet av förra året och nu bekräftar Netflix annullering av de andra två och därmed avslutar deras förbindelser med Marvel, som anges i deras officiellt uttalande:

Marvels The Punisher återkommer inte för en tredje säsong på Netflix. […] Showrunner Steve Lightfoot, utmärkt besättning och enastående skådespelare inklusive stjärnan Jon Bernthal levererade en väl mottagen och övertygande serie för fans, och vi är stolta över att visa upp deras arbete på Netflix i många år framöver. […]

Dessutom, när vi granskade vår Marvel-programmering, har vi beslutat att den kommande tredje säsongen också blir den sista säsongen för Marvels Jessica Jones. […] Vi står väldigt nära showrunner Melissa Rosenberg, stjärnan Krysten Ritter och hela rollerna och besättningen under tre otroliga säsonger av denna banbrytande serie, som bland många andra fick erkännande av Peabody Awards.

Vi tackar Marvel för fem års fruktbart partnerskap och de passionerade fansen som har följt dessa serier från början.

Kom ihåg att bakom alla dessa mappar finns det en anledning till stor vikt. Disney, ägare av Marvel, har sin egen innehållsplattform på gränsen till godis och ju förr det sänker relationerna med Netflix, desto bättre kan man flytta sina egna berättelser i sin katalog. För bara några dagar sedan undertecknade en sane av fyra serier och ett särskilt avtal med Hulu, (som också kommer från Disney), så det är vettigt att uppmärksamheten på Marvel-karaktärer fokuseras “inom familjen” och inte på Netflix.

Så njut så länge du kan (och vara kvar) med dina favoritsuperhjältar på Netflix. De kommer snart att vara historia.

0 Shares