Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Överklockning av GeForce 2 GTS

Det är ett vanligt syndrom för datoranvändare att alltid längta efter mer. Oavsett vad som kommer ut eller hur kraftfullt det är, är en av de första sakerna som många gör är att pressa föremålet till dess gränser på alla möjliga sätt. Du kan vara nöjd med en ny processor under några veckor eller till och med en månad, men inom kort har den enorma hastigheten som ursprungligen förknippats med en ny komponent nästan försvunnit. Du fokuserar inte längre på hur lång tid det tog din gamla dator att ladda Microsoft Word i jämförelse med din nya, utan du märker snarare hur lång tid det tar för det uppgraderade systemet att ladda samma program. Det enda sättet att återuppliva den uppgraderade känslan, kort för att uppgradera igen, är att pressa ut all möjlig kraft ur det befintliga systemet. Dessutom finns det också ett växande antal människor som helt enkelt vill ha det snabbaste från start. Istället för att vänta på att det nya komponentundret försvinner, justerar dessa användare komponenten i högsta grad från början, vilket säkerställer att deras system är snabbast möjligt. I de allra flesta fall använder båda typerna av användare samma metod för att uppnå höghastighetsmålet: överklockning.

Med snabbt föränderlig teknik och komponenthastigheter som ökar på ett sätt som verkar exponentiellt, har det blivit vanligt att överklocka. Många överklockningsalternativ är nu inställda och modifierade via ett enkelt Windows-program, vilket utökar konsten att överklocka från hårda datoranvändare till den vanliga datorägaren. Ett resultat av detta är att nu förväntas produkter överklockas. Länge borta är de dagar då en 6 MHz-processor inte skulle vika från sin standardhastighet. På senare tid har MHz-hastigheterna ökat kraftigt och tillverkarnas specifikation av produkter mer konservativt, två ytterligare aspekter som gjorde att överklockning kunde vara en rolig hobby för den genomsnittliga användaren.

Av de vanligaste överklockade komponenterna är grafikkortet den komponent som verkar ha fått mest uppmärksamhet den senaste tiden. Visst, folk har tänjt på gränserna för sin CPU i flera år genom att överklocka, men överklockning av grafikkort är en konst som nyligen kom in i bilden. Detta kan tillskrivas populariteten för 3D-spel: ökningen av 3D-grafikkortet resulterade i ett stort beroende av grafikkortet för att göra mer än att bara visa 2D-text. Grafikkortet spelar en allt viktigare roll i den moderna datorn, vilket gör överklockning till ett ännu mer attraktivt alternativ. På samma sätt som en CPU är överklockad, kräver överklockning av ett grafikkort lite skicklighet, lite tur och mycket kunskap. Till skillnad från att överklocka en CPU, reagerar varje videoprocessor på överklockning på väldigt olika sätt. I den här guiden försöker vi hjälpa dig, läsaren och överklockaren, i din strävan att pressa den maximala hastigheten från den senaste ankomsten till grafikkortsmarknaden: NVIDIA GeForce 2 GTS.