Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Över 250 000 personer som potentiellt drabbas av dataintrång i delstaten Washington

Ett dataintrång som involverar Washington State Department of Licensing kunde ha avslöjat personlig information från över 250 000 licensierade yrkesverksamma.

Efter att misstänkt aktivitet upptäcktes på avdelningens onlinelicenssystem i slutet av januari stängdes den tillfälligt av. Detta har orsakat betydande problem för Washington-baserade proffs som försöker ansöka om, förnya eller ändra sina licenser.

Det är ytterligare en dyster påminnelse om vikten av att använda verktyg som lösenordshanterare för att förbättra din lösenordssäkerhet över flera konton, och se till att multifaktorautentisering används där den kan vara.

Vad hände under intrånget?

I en påstående publicerad i fredags, avslöjade Washington State Department of Licensing (DoL) att det blev medvetet om “misstänkt aktivitet som involverade yrkes- och yrkeslicensdata”.

DoL bekräftade att de stängde av POLARIS – systemet som innehåller licensdata – den 24 januari och började undersöka med hjälp av Washington Office for CyberSecurity omedelbart.

Effekten av intrånget är fortfarande oklart, och byrån är osäker på om uppgifterna har kommit åt.

Vilka data lagras i POLARIS?

Sammanlagt finns det över 40 kategorier av företag och professionella licenser som delas ut av Washington Department of Licensing.

Ungefär 257 000 individuella licenser innehas av Washington State DoL via POLARIS.

Känsliga uppgifter om individer som arbetar inom 23 av dessa yrken lagras i POLARIS, enligt Seattle Times. Totalt innehas ungefär 257 000 individuella licenser av Washington State DoL via POLARIS.

Enligt avdelningen inkluderar informationen som kan ha nåtts “personnummer, födelsedatum, körkortsnummer och annan personligt identifierande information.”

Har mina data äventyrats?

Om du har ansökt om en licens i delstaten Washington kan du påverkas om det visar sig att data har kopierats eller stulits.

DoL utfärdar körkort och andra fordonslicenser, såväl som yrkeslicenser som du behöver för att utöva kosmetologi, fastigheter, arkitektur, samt undervisa körlektioner eller arbeta som borgensman.

Om du har en av dessa licenser råder Washington DoL alla licensinnehavare att vara vaksamma genom att granska sina konton, överväga att placera en bedrägerivarning eller säkerhetsfrysning av din kreditfil och rapportera omedelbart misstänkt aktivitet på dina konton till relevanta myndigheter.

Det är viktigare än någonsin att både företag och privatpersoner – i delstaten Washington och utanför – använder sig av multifaktorautentiseringsfunktioner som är tillgängliga på banker, sociala medier och andra webbplatser de har konton med, såväl som andra säkerhetsverktyg som lösenordshanterare. förra året var en rekordsätter ett för dataintrång, och det kommer att komma ännu fler under 2022.