Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OptimizePress vs ClickFunnels

Redaktörens anmärkning: Letar efter det bästa WordPress målsidesbyggare? Låt oss prata om OptimizePress och Clickfunnels, de två mest populära verktygen för att skapa fantastiska webbplatser, utmärkta målsidor och kanaler. Om du har två tankar om vilken som är bäst för dig, läs detta inlägg. Scott gör en omfattande genomgång av de två verktygen och belyser hur bra de är inklusive deras funktioner, prissättning, för- och nackdelar.

För några år sedan var det bara webbdesigners/utvecklare som kunde skapa webbsidor och målsidor. De debiterade hundratals dollar för sina tjänster.

Detta har dock förändrats nu tack vare tillgången till avancerade verktyg.

Nu kan människor skapa målsidor och webbplatser på egen hand även om de saknar kodningserfarenhet.

Det finns massor av bra alternativ att välja mellan och med olika inlärningskurvor, funktioner och prisklasser.

Det är därför det inte är ett lätt beslut att fatta. Det kommer att vara något som du håller fast vid länge; därför är det viktigt att välja rätt plattform första gången.

Idag ska vi ta en titt på två av de bästa skaparna av målsidor och tratt – OptimizePress vs ClickFunnels.

OptimizePress är ett WordPress-plugin som du kan använda för att bygga webbsidor som syftar till försäljningskonvertering och generering av potentiella kunder.

Det är en användarvänlig programvara utformad för att hjälpa företagsägare att skapa målsidor, försäljningssidor, medlemsportaler och opt-in-sidor.

Det finns ett antal målsidesmallar och element inbyggda i Optimize Press för att hjälpa användare att skapa fantastiska mönster på kortare tid.

OptimizePress kommer med funktioner som är ganska lätta att implementera på en målsida eller webbplats. En av huvudorsakerna bakom OptimizePress popularitet är att plattformen är lätt att lära sig och använda.

Optimize Press är dra-och-släpp-orienterande och har element som fyller olika funktioner. Du kan till exempel infoga din egen HTML-kod, din videobehållare och din egen rubrik om du vill.

På så sätt kan du anpassa din webbplats som du vill.

Optimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page BuilderOptimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page Builder

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

OptimizePress-funktioner

OptimizePress har flera funktioner som intresserar användarna. Några av dem inkluderar:

Obegränsade sidor

OptimizePress låter dig skapa massor av sidor utan någon begränsning på varje webbplats. De förbyggda mallarna gör det lättare för dig att skapa sidorna. Mallarna är indelade i dessa kategorier:

 1. Målsidor
 2. Opt-in-sidor
 3. Försäljningssidor
 4. Tacksidor
 5. Webinar sidor
 6. Sidor för medlemssidor

Var och en av dessa mallar är fokuserade på ett visst mål, men de kan alla anpassas för att passa dina behov.

WordPress-värd och tema- och pluginalternativ

OptimizePress fungerar bara med WordPress-webbplatser. Du kan installera det som ett WordPress-tema eller ett plugin. Du kommer att ha tillgång till alla funktioner i OptimizePress oavsett om du installerar det som ett tema eller en plugin.

Temaversionen av Optimize Press lämpar sig bäst för dig som vill bygga en webbplats från grunden eller inte har en separat WordPress-webbplats som de vill använda.

Plugin-versionen ger tillgång till alla funktioner i Optimize Press, men det är du free att använda ett separat tema. Detta gör det till ett bra alternativ för de som har en webbplats men vill bygga anpassade sidor.

Om du väljer plugin-versionen kommer ett nytt menyalternativ att skapas på adminmenyn i WordPress, vilket ger dig tillgång till OptimizePress instrumentpanel.

Från instrumentpanelen kan du redigera inställningarna för plugin-programmet, konfigurera spårning och analys, integrera plattformen med den e-postmarknadsföringstjänst du väljer och ansluta till Facebook.

Temaversionen är installerad som ett vanligt tema. När den är aktiverad kan du bygga sidor med hjälp av mallarna som ingår i OptimizePress.

OptimizePress ger dig full flexibilitet för webbplatsbyggnad och du kan använda den på upp till tre webbplatser om du väljer grundplanen.

A/B-testning

Med hjälp av Experiment-modulen i OptimizePress kan du jämföra olika varianter av dina designade sidor.

Detta hjälper dig att avgöra vilken sida som sannolikt kommer att fungera bättre.

OptimizePress Elements

Huvuddesign och redigering sker i OptimizePress LiveEditor. Här kan du lägga till element som videospelare, ljudspelare, knappar, lådor, vittnesmål, nedräkningstimer och mer.

Optimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page BuilderOptimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page Builder

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Publisher- och Pro-paketinnehavarna får tillgång till PlusPack-element. Det här är bättre element och du kan använda dem för att lägga till reglage och produktpresentationer på dina sidor.

OptimizePress medlemssida

Plattformen har en medlemswebbplatsfunktion som kallas Optimize Member-modul. Modulen skyddar ditt innehåll och låter dig även ge åtkomst till personer.

OptimizePress Page Builder

OptimizePress sidbyggare är ganska enkel att använda. Det kräver att du anger detaljer på samma sätt som när du skapar en sida i WordPress.

När du har angett alla detaljer kan du börja med en tom sida, ladda upp en ny innehållsmall eller välja bland de befintliga mallarna.

Även om du designar en webbsida från början ger dig mer kontroll över hur din sida ser ut, kanske du inte har tid och förmåga att göra detta.

Lyckligtvis finns det flera mallar som ingår i OptimizePress för att hjälpa dig.

Live Editor

Den nya versionen av OptimizePress innehåller en LiveEditor som gör det enkelt att lägga till element på webbsidorna.

LiveEditor har avsevärt förbättrat verktygets funktionalitet och gjort det lättare att använda. Att redigera innehållet och layouten på din sida är enklare med den nya redigeraren och du kan se hur ändringarna du gjort kommer att se ut direkt.

Det finns inget behov av att uppdatera din sida och detta gör att du kan arbeta snabbare. Ändringar träder i kraft först efter att du sparat sidan så att du inte behöver oroa dig för misstag som kan förstöra liveversionen av din webbplats under redigering.

Införandet av LiveEditor har gjort det lättare för användare att komma igång med plattformen.

Du kan enkelt anpassa och ändra dina sidelement genom att klicka på deras redigeringsikoner. Att infoga nya element är också lättare med LiveEditor.

Optimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page BuilderOptimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page Builder

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Responsiv design

Eftersom många användare använder webben via sina mobila enheter är det viktigt att webbplatsen och webbsidorna du skapar är fullt responsiva.

OptimizePress-utvecklare är medvetna om detta. Varje sida du bygger med OptimizePress är helt responsiv.

Alla webbplatser och webbsidor som du bygger med hjälp av verktyget kommer att fungera bra på smartphones och surfplattor. Så du behöver inte göra kodning eller extraarbete för att dina sidor ska se bra ut på olika enheter.

OptimizePress-proffs

Bra kontroll

OptimizePress ger dig större kontroll över din webbplats och webbsidor. När du använder ClickFunnels finns hela din verksamhet på plattformens databas.

WordPress driver 27 procent av alla webbplatser på internet och det utgör 14 procent av de 100 bästa webbplatserna. Det betyder att du är i trygga händer när du använder OptimizePress på WordPress.

Engångsavgift

Alla OptimizePress-paket debiteras med en engångsavgift. Men du måste betala $99, $149 och $199 för varje paket årligen för att få tillgång till uppdateringar och support.

En engångsavgift är fortfarande bra eftersom du inte behöver oroa dig för att betala månadsavgifter när du använder det här verktyget.

Bra verktyg för innehållsskapare

OptimizePress är den perfekta målsidans programvara för copywriters, bloggare och andra innehållsskapare på grund av plattformens tilltalande funktioner, SEO-vänlighet och WordPress-värd.

Lätt att lära

OptimizePress, som de flesta andra program för målsidor, använder en enkel dra-och-släpp-redigerare. Det är därför det är lätt att lära sig och använda.

Ekonomisk

OptimizePress är en av de mest ekonomiska målsidesbyggarna som finns tillgängliga idag.

Optimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page BuilderOptimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page Builder

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

OptimizePress Cons

Inte lämplig för att skapa tratt

OptimizePress-trattar är inte de bästa. Även om verktyget har några fantastiska sidbyggande funktioner, är det dock inte ett bra alternativ för dem som vill bygga försäljningstrattar.

Anledningen är att många kopplingar måste göras för att skapa bra försäljningstrattar och uppgiften tenderar att vara tidskrävande.

Ingen inbyggd autosvarare

Utan en autosvarare är det svårt att övervaka potentiella kunders handlingar i en tratt. Det här alternativet är tillgängligt med ClickFunnels.

Inte för merförsäljning

Om du är involverad i merförsäljning för att ta framtidsutsikter upp på värdestegen och tjäna pengar, bör du veta att OptimizePress inte är programvaran för detta.

Nej Free Rättegång

En av de saker vi inte gillar med OptimizePress är att plattformen inte erbjuder en free testalternativ för att testa verktyget.

OptimizePress prissättning

Vi kommer nu att diskutera OptimizePress-priser.

För närvarande erbjuder OptimizePress en enda Suite-plan inklusive alla funktioner. Det kostar $199/år. Det finns ingen möjlighet att betala varje månad. Detta är vad du får med det.

 • Bygg ett obegränsat antal sidor
 • Regelbundna produktuppdateringar och nya funktioner
 • SmartTheme WP Marketing Theme
 • Obegränsade potentiella kunder och trafik
 • Tillgång 1 miljon+ free foton med Unsplash-integrering
 • 23+ Premium Integrations inkl Zapier
 • E-postsupport från vårt globala team
 • Mallar Cloud Access inklusive 250+ mallar
 • Prioriterad tillgång till våra nya produktreleaser
 • Priority Email Support från vårt globala team

Optimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page BuilderOptimizepress - Högkonverterande WordPress Landing Page Builder

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Låt oss nu gå över till ClickFunnels i vår recension av Clickfunnels vs Optimizepress.

ClickFunnels är en plattform designad för att skapa trattar. Den har de funktioner du förväntar dig att se i en idealisk plattform för att skapa tratt.

ClickFunnels innehåller de flesta funktionerna du behöver för att generera leads, bygga relationer med dessa leads och få dem att köpa din utvalda produkt.

Oavsett om du vill bygga en försäljningstratt eller skapa webbseminariesida, försäljningssida, e-postsekvenser eller målsida, har ClickFunnels verktygen för att få det att hända.

ClickFunnels – Kontrollera specialpriser

Vackra försäljningstrattar med hög omvandling. Enkelt, snabbt och lätt att bygga. Inkluderar e-post, Facebook-automatisering tillsammans med inbyggd kundvagn. Kontrollera specialpriser.

ClickFunnels - Kontrollera specialpriserClickFunnels - Kontrollera specialpriser

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp.

Klicka på Traktar-funktioner

Klicka på Traktmallar

ClickFunnels har flera förbyggda trattmallar i sitt trattbibliotek.

Trattmallar är designade för olika branscher så du behöver bara lägga till ditt varumärke för att göra dem till dina egna. Några förbyggda trattar som ingår i ClickFunnels är:

 • Webinartratt
 • Produktlanseringstratt
 • Bästsäljande boktratt
 • Nätverksmarknadsföringstratt
 • Fishbowl tratt

När du har valt en försäljningstratt kan du välja en mall för varje enskild sida.

Alla olika trattar som ingår i ClickFunnels är designade för att åstadkomma något som är relaterat till nischer de är knutna till.

Till exempel finns det en brotrattmall som du kan använda för att täppa till en kunskapslucka för en besökare innan de går till nästa steg i tratten.

En av målsidorna i tratten kan ha en förklarande video för att hjälpa en person att förstå något innan de går vidare till försäljningsprocessen.

Dra & släpp-redigerare

ClickFunnels har en enkel dra-och-släpp-redigerare, vilket är vad de flesta användare vill ha i en plattform för att bygga tratt.

Du kan enkelt skapa trattar med den enkla inbyggda redigeraren även om du inte har några kodningskunskaper.

A/B Split Testing & Analytics

ClickFunnels har en A/B-delad testfunktion. Du kan dela testa en variant av varje trattsteg mot en kontrollversion.

Totalt två varianter är tillåtna för varje steg. Du kan fördela trafiken med den procentandel de önskar eller jämnt mellan variationerna.

A/B-delat testning låter dig testa effektiviteten på olika sidor för att avgöra vilken som presterar bäst.

Analysfunktionerna i ClickFunnels är inte så bra. Kanske beror det på att ClickFunnels antar att användaren kommer att använda olika integrationer för avancerad analys.

Så deras instrumentpanel ger bara begränsad data. Konverteringsfrekvenser, antal leads, sidvisningar etc. kan ses. För många människor är detta väldigt enkelt och inte tillräckligt.

Vissa ClickFunnels-användare – särskilt de som förlitar sig på analysverktyg från tredje part – skulle dock tycka att analysalternativen är tillräckliga.

ClickFunnels – Kontrollera specialpriser

Vackra försäljningstrattar med hög omvandling. Enkelt, snabbt och lätt att bygga. Inkluderar e-post, Facebook-automatisering tillsammans med inbyggd kundvagn. Kontrollera specialpriser.

ClickFunnels - Kontrollera specialpriserClickFunnels - Kontrollera specialpriser

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp.

Trattkloning

Du är free att dela så många kanaler du vill med andra så att de kan använda dem. Den här funktionen kan till och med hjälpa dig att tjäna pengar.

Klicka på Funnels Actionetics

Actionetics är en mycket kraftfull e-postleverantör som hjälper dig att följa upp potentiella kunder. Det är bara tillgängligt med toppnivåpaketet med ClickFunnels.

ClickFunnels Ryggsäck

Det är en affiliate-plattform som du kan använda för att tilldela och hantera marknadsförare som hjälper dig att få leads till din tratt.

Klicka på Kanaler Medlemsområde

ClickFunnels har en medlemsområdesfunktion som är praktisk när du skapar onlinekurser.

Klicka påFunnels Integration

ClickFunnels stöder flera marknadsföringsverktyg, e-postplattformar och betalningsleverantörer. Du kan integrera dem med verktyget för att förbättra dess funktionalitet.

Merförsäljning och nedförsäljning med ett klick

Plattformen stöder ned- och merförsäljningsmöjligheter, vilket gör att du kan erbjuda ytterligare tjänster och produkter till kunder utan att de behöver ange sina kreditkortsuppgifter igen.

ClickFunnels – Kontrollera specialpriser

Vackra försäljningstrattar med hög omvandling. Enkelt, snabbt och lätt att bygga. Inkluderar e-post, Facebook-automatisering tillsammans med inbyggd kundvagn. Kontrollera specialpriser.

ClickFunnels - Kontrollera specialpriserClickFunnels - Kontrollera specialpriser

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp.

ClickFunnels Pros

Allt-i-ett-plattform

ClickFunnels är i första hand utformad för att skapa försäljningstrattar. Du kan dock använda den för att bygga målsidor, försäljningssidor, beställningsformulär, utlösa e-postmeddelanden och sidor för nedförsäljning/uppförsäljning.

Det innebär att du kan skapa allt från en enda plattform istället för att investera i olika tjänster.

Free Hosting & Domän

Du behöver inte köpa ett nytt domännamn eller betala för hosting. ClickFunnels är värd för alla dina sidor och på $297-paketet får du obegränsade domäner. På grundplanen får du tre domäner.

Automatisk uppföljning

Plattformen låter dig automatiskt följa upp leads så att du kan vårda dem.

Detta ger dig full kraft att övervaka dina potentiella kunder under deras resa genom försäljningstratten.

Bra gemenskap och bonus

På grund av ClickFunnels stora rykte och följsamhet kan du njuta av en fantastisk upplevelse i samhället.

Du kan ställa frågor och interagera med toppentreprenörer. Dessutom kan du få olika bonusar värda tusentals dollar.

Free Rättegång

Till skillnad från OptimizePress erbjuder ClickFunnels en free 14 dagars provversion. Du måste ange dina kreditkortsuppgifter för free testversion, men det låter dig testa plattformen innan du faktiskt registrerar dig för tjänsten.

Om du inte är nöjd med ClickFunnels kan du bara säga upp din prenumeration innan de börjar debitera dig.

Klicka på Traktar Cons

Dyr

ClickFunnels är väldigt dyrt – grundplanen kostar $97 per månad medan du för toppplanen måste betala $297 per månad.

Begränsning av grundplanen

OptimizePress ger tillgång till att skapa obegränsade sidor med sin grundplan. Men grundplanen för ClickFunnels tillåter dig bara att skapa 20 trattar och 100 trattar och det maximala tillåtna antalet besökare per månad är 20 000.

Om dina besökare överskrider denna gräns måste du uppgradera till Etison-svitplanen på toppnivå, vilket är mycket kostsamt.

ClickFunnels Prissättning

ClickFunnels erbjuder en free 14 dagars provperiod och sedan finns det två betalalternativ att välja mellan.

ClickFunnels prissättning inkluderar:

Klicka på Funnels Basic Plan

Grundplanen kostar $97 per månad. Med den här planen kan du skapa över hundra sidor och tjugo kanaler.

Det maximala antalet besökare per månad är 20 000.

Klicka på Funnels Platinum

Platinum är en plan på hög nivå som kostar $297 per månad. Du kommer att få Ryggsäck och Actionetics i detta paket.

Dessutom kan du skapa ett obegränsat antal kanaler och sidor och det finns ingen gräns för månatliga besökare.

Som diskuterats tidigare är Actionetics en e-postleverantör som kan hjälpa dig att undvika att betala för tredjeparts e-postverktyg som Drip, GetResponse, MailChimp, etc.

Med ryggsäck kan du köra ditt eget affiliateprogram så återigen kan det rädda dig från att behöva betala avgifter för att använda verktyg från tredje part.

ClickFunnels Two Comma Club X

De har också denna ultrapremiumplan i Two Comma Club X som kostar $2497/månad. Kontakta dem för att veta mer.

ClickFunnels – Kontrollera specialpriser

Vackra försäljningstrattar med hög omvandling. Enkelt, snabbt och lätt att bygga. Inkluderar e-post, Facebook-automatisering tillsammans med inbyggd kundvagn. Kontrollera specialpriser.

ClickFunnels - Kontrollera specialpriserClickFunnels - Kontrollera specialpriser

Vi tjänar en provision om du klickar på den här länken och gör ett köp.

Clickfunnels vs OptimizePress – vilken passar dig?

Både OptimizePress och ClickFunnels har sina fördelar och nackdelar. Men den som är rätt för dig beror på flera faktorer inklusive vad du tänker göra och priset du kan betala för ett verktyg.

När det gäller prissättning tar OptimizePress ledningen över ClickFunnels eftersom det tar ut en engångskostnad på 99 $ för sin Essential-plan.

Du behöver inte oroa dig för månatliga återkommande avgifter och du kan enkelt använda verktyget under lång tid. Det är betydligt mer ekonomiskt än ClickFunnels.

När det kommer till möjligheter att bygga tratt är ClickFunnels en klar vinnare eftersom det kommer med flera förbyggda trattmallar som du kan använda för att skapa dina försäljningstrattar.

Med ClickFunnels får du även en inbyggd kundvagn, free hosting, inbyggd autosvarare, ned- och merförsäljning med ett klick, inbyggd programvara för affiliatehantering och mer utbildningsstödmaterial.

Så det är ett mycket bättre alternativ än OptimizePress för att skapa trattar.

Om du inte vill skapa säljtratt och bara tänker skapa målsidor för ditt företag, bör du välja att optimera över ClickFunnels.

Det är ingen idé att betala $97 i månaden om du inte ska använda trattdesignfunktionerna i ClickFunnels.

OptimizePress vs ClickFunnels – Sista tankar

Vi kommer nu till slutsatsen av vår jämförelse mellan Clickfunnels och OptimizePress.

I ett nötskal, om du vill bygga webbplatser och enkla målsidor, bör du välja OptimizePress.

Å andra sidan, om du tänker skapa en försäljningstratt för att öka konverteringar och göra merförsäljning, gå med ClickFunnels.