Optimera din strategi för inkommande formulär för leadskvalitet

Blykvalitet är en av de vanligaste smärtpunkterna för marknadsföringsteam. Ditt företag kan tyckas få många potentiella kunder, men de kanske inte passar ditt företag bäst. Det är till och med möjligt att du inte har tillräckligt med information från dessa leads för att avgöra kvalitet eller passform. Om detta inträffar på ditt företag kan det vara ett tecken på luckor i din formulärstrategi.

Din formulärstrategi, om den planeras och genomförs korrekt och effektivt, kan samla all nödvändig information som dina marknadsförings- och säljteam behöver för att kvalificera potentiella kunder. Viktigt är att det inte hjälper dig att få kvalificerade leads, utan hjälper istället till med att utvärdera dina leads. Här är några av våra bästa tips för att säkerställa att du har rätt potentiella kunder i din tratt.

Optimera din formstrategi med dessa 4 tips

1. Implementera en huvudformulärstrategi

En huvudformulärstrategi gör att du enkelt kan samla in konsekvent och relevant information från dina leads för att effektivisera leadkvalificeringsprocessen. Formar “gärdar” en besökare eller prospekt från att ta emot något de är intresserade av, och ber om ett värde lika med värdet på ditt innehåll. Därför bör formulär inte avskräcka en besökare från att fylla i och konvertera.

En effektiv strategi för masterformulär tar hänsyn till värdet som utbyts vid varje steg i tratten för att öka antalet frågor eller ändra typen av fråga. Formulären fungerar också som baslinjer som kan klonas och ändras efter behov, vilket eliminerar behovet av att skapa en helt ny form. Övertid kan din formstrategi behöva utvecklas. Att utnyttja en huvudstrategi innebär att du kommer att kunna göra uppdateringar av endast huvudformulären, som sedan uppdateras på alla sidor, vilket eliminerar den manuella ansträngning som krävs för att uppdatera varje formulär på varje sida.

2. Använd din formulärstrategi för att anpassa marknadsföring och försäljning

Ditt säljteam kan bli frustrerade över att ta emot potentiella kunder av låg kvalitet. Att bygga en formulärstrategi är ett bra sätt att anpassa ditt marknadsförings- och säljteam. Ta reda på vad både marknadsförings- och försäljningsteamen anser vara en kvalificerad lead. Skapa den delade definitionen och använd den för att skapa bättre formulär. Se till att båda teamen känner till ditt företags målköparpersonas och förstår hur din formstrategi (när den skapas) hjälper din organisation att nå dessa personas.

3. Inkorporera din formulärstrategi med personkartläggning och leadkvalificering med hjälp av standardiserade fält

Ofta använder formulär enradiga textfält som lämnar utrymme för fel och icke-standardiserade värden för att komma in i din databas. Hoppsan. Inlämningar kan vara felstavade, kategoriserade felaktigt eller helt enkelt fel på grund av brist på sammanhang eller alternativ. Försök att utnyttja rullgardinsmenyn eller radioselektera fastighetstyper som erbjuder standardiserade värden som är mest användbara för ditt marknadsförings- och säljteam.

Genom att ge potentiella kunder begränsade alternativ när de fyller i ett formulär får du inte bara den information du behöver från dem, utan du organiserar också hela din databas med standardiserade kontaktegenskaper. Du kommer att kunna segmentera potentiella kunder efter persona och kvalifikationer (passform) så snart de fyller i ett formulär.

4. Använd din formulärstrategi för livscykelmarknadsföring

Nu när du har gott om information om dina potentiella kunder, inklusive egenskaper som smärtpunkter, mål, bransch och andra, kan du skräddarsy e-postkampanjer för dessa specifika kontaktegenskaper för att flytta leads ner i tratten. Om kontakter läser ett e-postmeddelande som resonerar med dem, är det mer sannolikt att de laddar ner mer innehåll, blir mer utbildade om ditt företag och, i slutändan, blir kund.

Med rätt strategi för inkommande formulär på plats kan du garantera att din databas förblir ren och lätt att segmentera. Du kan använda informationen du får från potentiella kunder för att bättre förstå deras behov och skapa nytt innehåll. Och du kan se till att endast de mest kvalitativa potentiella kunderna poängsätts som sådana, och flytta längre ner i inkommande tratten, och därigenom säkerställa att dina sälj- och marknadsföringsteam är synkroniserade och nöjda med varandras ansträngningar för kvalificering av potentiella kunder. Det finns inget sätt att gå fel med en mördande formstrategi – så länge du optimerar och växer med ny information.

Relaterade Artiklar

Back to top button