Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OPPO Reno10 Pro+ Unboxing och första intryck

OPPO lanserade smartphones i Reno10-serien i Indien idag. Detta kommer efter ett år av lanseringen av Reno8-serien. Företaget lanserade inte Reno9-serien i Indien. Vi har Reno10 Pro+, och det är första gången företaget lanserar en Pro+-version i landet. Vi måste kolla in smartphonen. Här är våra första intryck.

Boxens innehåll

  • OPPO Reno10 Pro+ med 12GB + 256GB i glansig lila färg
  • 100W SuperVOOC snabbladdare
  • USB Type-C-kabel
  • Skyddsfodral
  • SIM Ejector verktyg
  • Användarguide

Telefonen har en 6,74-tums Full HD+ AMOLED-skärm med ett hål i mitten. Eftersom den har upp till 1400 nits ljusstyrka är skärmen ljus även utomhus, och det breda färgomfånget på 100 % DCI-P3 och sRGB erbjuder livfulla färger. Den har 120Hz uppdateringsfrekvensskärm och upp till 240Hz beröringssamplingsfrekvens. Det finns även 1440Hz PWM-dimning för att undvika flimmer vid låg ljusstyrka.

Inuti det lilla hålet finns en 32-megapixelkamera med Sony IMX709-sensor. Hörlursgrillen finns på den övre kanten, som fungerar som en sekundär högtalare.

Den har en ultrasmal bottenram. Telefonen har en fingeravtrycksläsare på skärmen. Den kör Android 13, och telefonen kommer att få tre års operativsystem och fyra års säkerhetsuppdateringar.

Den drivs av Snapdragon 8+ Gen 1 SoC som erbjuder bra prestanda. Telefonen har 12 GB LPDDR5 RAM och 256 GB UFS 3.1-lagring. Telefonen har OPPOs exklusiva Ultra-Conductive Graphite och Super-large VC-vätskekylningsområde. Värmeavledningskapaciteten ökas med 92% jämfört med Reno8 Pro, och dess totala värmeavledningskapacitet ökas med 4%, och temperaturen under spelande (PUBG) sänks med 2,1°C, säger företaget.

När det gäller knappplaceringarna och portarna finns strömknappen på höger sida tillsammans med volymvipparna. Det finns inget till vänster. Dubbla SIM-kortplats, primärmikrofon, USB Type-C-port och högtalargrillen finns på undersidan. Den sekundära mikrofonen är på toppen, tillsammans med en högtalarventil och en IR-blaster. Telefonen har inget utbyggbart lagringsutrymme.

Kamerainställning

  • 50 MP huvudkamera med 1/1,56 tum Sony IMX890-sensor, ƒ/1,8 bländare, OIS
  • 8 MP ultrabred kamera med ƒ/2,2 bländare
  • 64 MP periskop-telekamera med Omnivision OV64B-sensor, ƒ/2,5 bländare, 3x optisk zoom och upp till 120x digital zoom
  • 32MP RGBW frontkamera med IMX709-sensor, ƒ/2,4 bländare

Telefonen har även en MariSilicon X egenutvecklad NPU med 3,5 miljarder transistorer som klarar 18 biljoner operationer per sekund. Denna bearbetningsmuskel resulterar i skarp och tydlig 4K Ultra Night-video även i de mest utmanande scenarierna, sa företaget.

64 MP periskop telefotokamera med 3x zoom är höjdpunkten. Den har AI-förbättrade bildbehandlingsfunktioner som Night Portrait och Bokeh Flare-video.

Kolla in några kameraprover.

Telefonen har en glaskropp med ett Gorilla Glass 5-skydd på baksidan. Den Glossy Purple som vi har har en inkapslad ädelstensliknande glänsande glas och har en metallisk nyans. Den kommer också i Silvery Grey med OPPO Glow-design.

Telefonen har ett 4 700 mAh batteri med 100 W SuperVOOC trådbunden snabbladdning som kan ladda upp till 50 % på 9 minuter och 30 sekunder och 100 % på 27 minuter. OPPO:s Battery Health Engine (BHE)-teknik låter telefonen prestera på topp i fyra år i sträck utan att batteriets hälsa faller och på samma höga säkerhetsnivåer, sa företaget.

OPPO Reno10 Pro+ kostar Rs. 54 999 och kommer att vara tillgänglig från Flipkart, OPPO Indien onlinebutik och offlinebutiker från och med den 13 juli. Det finns bankerbjudanden, No Cost EMI och mer.