Oppo presenterar 10x hybrid optisk zoomkamera den 16 januari

Oppo 10x Zoom-evenemangsinbjudan

Se den allsmäktiga 10x hybridkamera med optisk zoom som Oppo skulle lansera den 16 januari. Företaget har skickat ut mediainbjudningar till lanseringsevenemanget. Evenemanget kommer att hållas i Peking, Kina.

Oppo hade tidigare presenterat världens första 5x zoomteknologi med en ”periskopstruktur” -linsdesign under MWC 2017. Och nu efter två år är företaget äntligen redo att ta nästa steg. Låt oss läsa vidare och rulla ut detaljerna.

10x optisk hybridzoom: Varför är det viktigt?

Oppo 10x zoom läckt utOppo 10x zoom

Den nya tekniken kan ha samma periskopstruktur som nämnts ovan. Detta kan vara en legitim lösning med multi-zoomfunktion. Till skillnad från digital zoom kräver optisk zoom en högre brännvidd mellan linsen och sensorn. Nu är problemet som du gissade att det skulle vara att hysa rätt optisk zoom utan ett bredare chassi. Och här kommer denna avancerade lösning.

Det rådande 5x-arrangemanget innefattar 5P-lins följt av ett 90-graders vinkelprisma som leder ljuset till en vertikalt placerad kamerasensor. OIS-enheten är placerad i andra änden, så den skulle fungera även när zoomen är maximerad.

LÄS OCH: Oppo skulle kunna introducera 10x Hybrid Optical Zoom Camera Phone snart

Det är inte klart ännu om Oppo skulle lansera en telefon med den här tekniken eller bara tekniken. Hur som helst skulle smarttelefonens avtryckare elektrifieras av någon sådan ny utveckling inom telefonfotografering.

Relaterade Artiklar

Back to top button