Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OPPO MR Glass Developer Edition med dubbel 2K 120Hz-skärm för Snapdragon Spaces tillkännages

OPPO har introducerat sin MR Glass Developer Edition på AWE (Augmented World Expo) i Kalifornien. Enheten för blandad verklighet (MR) drivs av den senaste Snapdragon XR2+-plattformen och är en av världens första MR-enheter som stöder Snapdragon Spaces XR Developers Platform.

OPPO MR Glass är byggt med hudvänligt material och är utrustat med Binocular VPT (Video Pass Through)-teknik, dubbla RGB-kameror framtill, 2160×2160 (2K för ett öga/4K för båda) skärm med 120Hz hög uppdateringsfrekvens, pannkakslinser.

Den har även Wi-Fi/Bluetooth-antenn, mikrofon och högtalare. Den har också 33W SUPERVOOC snabbladdning och pulsdetekteringsfunktion.

Tillgänglighet

OPPO MR Glass kommer att finnas tillgängligt som ett Snapdragon Spaces-utvecklarkit i Kina, distribuerat via EnlightXR under andra halvan av 2023.

Yi Xu, chef för XR Technology på OPPO, kommenterade lanseringen:

Innovation genom åren har avslöjat den enorma potentialen hos XR-tekniker, revolutionerande interaktion och informationstillgänglighet. Bland dem utmärker sig MR för sin förmåga att sömlöst integrera den virtuella och verkliga världen och låsa upp gränslös fantasi i olika sammanhang. OPPO MR Glass representerar vårt senaste genombrott i denna utforskning, utrustad med de avancerade funktionerna i Snapdragon Spaces för att stärka utvecklare.

OPPO och Qualcomm Technologies långvariga relation och gemensamma vision har drivit vårt samarbete inom XR-området. Vårt gemensamma mål är att etablera ett öppet ekosystem som stärker utvecklare och låser upp gränslösa möjligheter för XR-innovation.

Said Bakadir, Senior Director, XR Product Management, på Qualc omm Technologies, Inc. sa:

Vi erkänner OPPOs långvariga ansträngningar för att utforska teknologier, produkter, innehåll och tjänster för XR, vilket gör OPPO till en idealisk partner inom detta område. Genom potentiella lösningar som förbättrar produktivitet, kreativitet och spelupplevelser på OPPO MR Glass är vi glada över att se växande vitalitet bland utvecklargrupper och hoppas kunna hitta mer MR-innehåll för att liva upp plattformen, vilket är viktigt för att skapa innovativ upplevelse och skapa genombrott för industri. I framtiden ser vi fram emot att fördjupa vårt samarbete med OPPO för att stimulera fler innovationer i MR-ekosystemet.