Oppo kan arbeta med sin egen magnetiska laddningsteknik i MagSafe-stil

0 Shares

Det magnetbaserade laddnings- och tillbehörssystemet MagSafe var en av de nya funktioner Apple introducerade med iPhone 12, och vi börjar nu se Android-telefontillverkare komma med egna alternativ.

Oppo verkar vara den senaste tillverkaren till festen, enligt inofficiella återgivningar från Oyprice (via GSMArena). Vi kan inte vara säkra på varifrån dessa bilder kommer från, så behandla dem med en viss försiktighet, men det skulle inte vara en överraskning för Oppo att titta på att utöka sitt tillbehörsutbud så här.

Bilderna visar en strömlinjeformad laddare i cirkulär form, med en liten USB-C-port för anslutning av laddaren till elnätet. För närvarande har vi inga andra specifikationer eller andra detaljer – till exempel vilken typ av laddningshastighet som kan erbjudas.

Över till Realme

Om inte Oppo avslöjar vad det har arbetat med inom en snar framtid kommer Realme att få ut en egen version av MagSafe ut i världen. Den heter MagDart, och vi förväntar oss att den ska visas tillsammans med Realme Flash den 3 augusti.

Realme har föreslagit att dess MagDart -teknik kan överstiga vissa trådlösa lösningar när det gäller laddningshastigheter, så vi ser mycket fram emot vad som erbjuds – även om det ännu inte är klart om dessa enheter kommer att finnas tillgängliga internationellt eller inte.

När du tänker på att Realme började som ett undervarumärke till Oppo, är det meningsfullt att de fortfarande kommer att dela med sig av en del teknik-och vad Oppo än arbetar med kan mycket väl bli mycket lik MagDart när vi får se den.


Analys: Trådlös laddning håller på att bli vanlig

Magnetiska klämladdare fanns före iPhone 12, men Apple har gjort vad Apple tenderar att göra genom att göra tekniken mer bekväm och pålitlig än tidigare och förpacka den på ett sätt som kommer att tilltala konsumenterna.

De magnetiska tillbehören som MagSafe använder kommer att användas för en mängd tillbehör längs linjen, Apple lovar, men det är de trådlösa laddningstilläggen som har dominerat hittills när det gäller produkter från MagSafe.

De trådlösa laddningshastigheterna toppar vid 15W med MagSafe, som inte alls är den snabbaste på marknaden men som är åtminstone respektabel. Vi förväntar oss att allt Realme och Oppo arbetar med kommer att gå utöver det när det gäller laddningshastighet.

Med laddningshastigheter som äntligen kommer över en siffra och lättheten och bekvämligheten med magnetfästen, blir trådlös laddning äntligen mer än en trevlig extra- och något som mycket väl kan ersätta trådbunden laddning för många användare i den inte- en avlägsen framtid.

0 Shares