OPPO ColorOS 7.0 baserat på Android 10 — Topp 7 funktioner du bör känna till

0 Shares

OPPO introducerade ColorOS 7, nästa stora ColorOS-uppdatering förra månaden, och det globala tillkännagivandet skedde i Indien strax efter. Den senaste versionen är baserad på Android 10 och kommer med uppdaterade ikoner i användargränssnittet, utökning av levande bakgrundsbilder, mörkt läge, smart sidofält, förbättrade navigeringsgester, mest omtalade DocVault för Indien och mycket mer. ColorOS har mer än 300 miljoner användare över hela världen, som täcker mer än 40 länder och regioner och är översatta till mer än 80 språk. Låt oss kolla in de 7 bästa funktionerna som ColorOS 7.0 ger.

1. Nya bilder och ikoner

ColorOS 7.0 ger ny Infinite Design som gör den attraktiv. Det finns också ett nytt OPPO Sans standardteckensnitt som passar bra med den nya designen. Den har också en helt ny ikondesign, som är lätt. OPPO säger att den har anpassats till över hundratals tredjepartsappar för att säkerställa den visuella konsekvensen.

ColorOS 7 ger dig också mer kontroll över ikoner. Du kan välja ikonstilar från Standard, Rektangel, Pebble och till och med anpassa ikondetaljerna. Du kan komma åt detta från Inställningar → Hemskärm och tidning på låsskärm → Anpassning → Ange ikonstil. Alternativet Art+ Icon låter dig använda ikoner från tredjepartsdesigners och enkelt anpassa ikonformerna efter din smak.

2. Nya bakgrundsbilder

ColorOS 7.0 ger fler levande bakgrundsbilder för indiska användare, som ändras under tiden och kan lysa upp din telefon och animera med ett fingertryck. Hawa Mahal levande tapeter representerar inte bara Indiens ikoniska monument, utan representerar också hur OPPO ColorOS är “Windows till världen”.

Det finns också Art+ statiska tapeter med ett antal designers som har samarbetat med OPPO som en del av Special Artist Wallpaper Project, som förmedlar sin omsorg om naturen, miljövänlig, kulturskydd och mer.

Du kan komma åt detta från Inställningar → Hemskärm & Låsskärm Magazine → Ställ in bakgrund eller helt enkelt nypa för att zooma på startskärmen. Du kan ladda ner fler bakgrundsbilder från den inbyggda temabutiken.

3. Mörkt läge

ColorOS 7 stöder Android 10 mörkt läge, som enkelt kan slås på från navigeringsfältet. Förutom de ursprungliga apparna och apparna som Google stöder, anpassar ColorOS 7 den till hundratals appar, inklusive de mest använda topp 200 apparna för indiska och globala användare. Du kan schemalägga mörkt läge till en viss tid och aktivera det för appar från tredje part. Mörkt läge minskar även batteriförbrukningen i telefoner med AMOLED-skärm.

Du kan komma åt detta från Inställningar → Display & ljusstyrka → Mörkt läge eller helt enkelt trycka länge på alternativet för mörkt läge i navigeringsfältet.

4. Nya animationer

ColorOS 7 kommer med mer responsiva och fysikbaserade animationer. Till exempel: Väderskärmen har ny väderanimation, som matchar det faktiska vädret utanför. När du trycker länge på skärmen kommer du att känna kontrollen med solljus, regndroppe, stjärnspår och mer. Du kan komma åt detta från appskärmen → Väder.

Avinstallationsanimationen har förfinats för att sönderfalla och spridas som damm i vinden, precis som om du raderar något.

5. Ljudeffekter

OPPO har samarbetat med det kända danska ljudproduktionsföretaget Epic Sound för att uppgradera det övergripande ljudsystemet. I ColorOS 7 förenklas aviseringsljuden och reduceras 4 till 6 gånger genomsnittlig längd, vilket gör dem mer behagliga för dina öron. Systemförinstallerade ringsignaler har också optimerats i ColorOS 7.0.

Den förbättrade haptiken ger dig en mer verklig skärm touch, som täcker 8 olika funktioner inklusive tangentbord, miniräknare, kompass, på/av-knappar, skärmavstängningsgester och mer. Du kan komma åt detta från Inställningar → Ljud och vibration.

Den lägger till larm med vädret, vilket innebär att det blir regnlarm när det regnar, fågelrop och mer. Du kan komma åt detta från Klocka → Nytt alarm → Mer → Ringsignal → Väderanpassning.

6. Skärmbilder och skärminspelning

ColorOS 7.0 ger förbättringar av skärmdumpar med 3 finger. Du kan peka och hålla på skärmen och svepa med fingrarna för att justera skärmbildsstorleken. Peka och håll på skärmen och svep dina fingeravtryck utåt för att ta en lång skärmdump.

Skärmbildsinställningar låter dig justera positionen för det flytande fönstret för förhandsvisning av skärmbilden och ställa in skärmbildsljudet. När du har tagit en skärmdump kan du dra den uppåt och släppa för att dela den, eller dra den nedåt och släpp för att ta en lång skärmdump.

Skärminspelning har äntligen möjlighet att spela in i 1080p-upplösning, upp från 720p, du kan också välja 480p-alternativ. Det finns också ett flytande fönster för skärminspelning för att enkelt pausa inspelningen eller gå till inställningar.

7. Spelutrymme

ColorOS 7 har en ny animation när man lanserar Game Space-appen, som ligger nära spelscenariot. För att hjälpa användare medan de spelar har OPPO utvecklat Game Assistant som ger metoder för att svara på meddelanden lättare utan att lämna ditt spel eller till och med blockera meddelanden och aviseringar helt. Att ta skärmdumpar och skärminspelningar är också mycket enklare nu. Spelutrymmet tillhandahåller genvägar till alla dina spel och ger dig även kontroller för att se batteristatus, nätverksstatus och välja nätverkslägen.

För att hantera bristande respons och minskad bildfrekvens, upptäcker ColorOS 7 automatiskt scenarier för tung belastning och allokerar systemresurser i förväg, vilket säkerställer smidigt spelande. Genom att göra detta hävdar OPPO en förbättring på nästan 38 % i bildhastigheter i sina egna tester.

Ett annat vanligt problem är beröringskänsligheten vid spel. ColorOS 7 ökar sin pekfrekvens genom att arbeta med CPU-schemaläggning och förrendering med mera. Ändringarna ska resultera i 63% förbättring av beröringskänsligheten, rapporterat av OPPOs egna tester.

Andra funktioner

Utöver dessa ger ColorOS 7.0 också förbättringar av Sidebar, så att du kan starta kalkylatorn från den, förbättrade navigeringsgester som låter dig svepa inåt från båda sidorna av skärmen och sedan hålla ned för att växla till föregående app, geststöd i liggande läge , enkelt startskärmsläge, med större teckensnitt och ikoner och renare layout. Det finns förbättringar av videoredigeringsappen “Soloop”.

Den ger en ny OPPO Share-funktion som låter dig dela filer med realme, Xiaomi och vivo-enheter. Navigeringsfältet låter dig äntligen lägga till valfritt antal ikoner som erbjuder flersidig layout. Kameran får UI-förbättringar och Camera Timer får nytt UI och ljud. Albumrekommendationer känner igen mer än 80 olika scener.

ColorOS 7-uppdateringen har redan börjat rullas ut för Reno, Reno 2, Reno 10x Zoom, F11 Pro och F11. Företaget säger sig släppa uppdateringen för att täcka över 25 telefonmodeller i slutet av året. Du kan kolla in hela färdplanen här. Du kan gå med i testversionen, som är som beta från Inställningar > Programuppdateringar > Inställningsikon — Provversion.

0 Shares