Öppna flera webbplatser samtidigt med en fil i Windows

Detta är en process som upprepas i de flesta fall, både i hemmet och professionellt. Vi hänvisar särskilt till processen att starta datorn och köra vissa program. Här kommer textredigeraren, webbläsaren, onlinekommunikationsapplikationen etc. in i bilden. Men samtidigt, om vi fokuserar på allt som har med Internet att göra, är sanningen att i de flesta fall, när vi sätter oss vid datorn, öppnar vi omedelbart samma uppsättning webbplatser.

Bland dessa är det vanligaste att komma åt e-post tjänst, sociala nätverk, några favoritbloggar , etc. Därifrån anpassar vi navigeringen till våra dagliga behov. Vi måste också erkänna att, när vi väl har startat favoritwebbläsaren, är skapande och användning av bokmärken till stor hjälp i de flesta fall. Men på samma sätt kommer vi att göra saker lite lättare för dig.

marcadores Chrome

Fördelar med att öppna flera webbplatser samtidigt i din webbläsare

Specifikt hänvisar vi till möjligheten att vi kan öppna flera sajter i Windows med en enda genväg på skrivbordet. Vi kunde kör detta närhelst vi behöver det, så att spara tid i det här fallet skulle vara viktigt. Detta är något som är särskilt uppenbart om vi har för vana att öppna samma uppsättning webbplatser ofta.

Det första vi måste ta hänsyn till med dessa som vi kommenterar, är att den här filen som vi ska visa dig fungerar i vilken webbläsare som helst. Därför behöver vi inte oroa oss för webbläsares kompatibilitet med allt detta. Som vi berättade för dig är detta en metod baserad på en direkt tillgång som fungerar med alla program av den här typen som vi har etablerat som standard i systemet. Och det är faktiskt en fil som vi placerar på skrivbordet. På detta sätt, när vi använder eller kör det, öppnas de webbplatser som vi har angett automatiskt i standardwebbläsaren.

Öppna flera webbplatser samtidigt i Windows

Till allt detta måste vi lägga till att för att uppnå det mål vi söker här behöver vi ingen speciell programvara eller tillägg för programmet. Processen som vi kommer att visa dig skapar en mycket enkel fil att redigera i framtiden som kommer att tjäna oss för dessa ändamål. För detta kommer vi bara att använda Anteckningsblock , ett program som är förinstallerat på Windows-datorer.

Vad är en .bat-fil

För allt detta som vi berättar för dig, öppna flera webbplatser samtidigt utan att använda bokmärken eller tillägg, vi kommer att använda en .bat-fil . För de som inte vet, faktiskt här pratar vi om batchfiler som utför uppgifter automatiskt enligt instruktionerna som vi anger inuti. I det aktuella fallet öppnas flera webbadresser samtidigt och automatiskt så snart det exekveras. Tänk på att dessa filer i flera år har många användningsområden.

Till exempel kan vi skapa en .bat-fil för att flytta filer genom att klicka på den, för att stänga av skärmen, etc. Dessutom behöver vi inga avancerade programmeringskunskaper för att skapa en. Faktum är att vi bara behöver kopiera och klistra in några få kommandon och lägga till de webbplatser som vi vill använda här.

Hur man skapar filen för att öppna en uppsättning webbplatser

Det första vi gör är att öppna textredigeraren med vilken vi ska skapa .bat-filen som sådan. För detta använder vi Windows Anteckningar av skriv dess namn i sökrutan för att köra den.

Abrir block notas

På samma sätt har vi också möjlighet att högerklicka var som helst på skrivbordet och välja alternativet Nytt / Textdokument. Att säga att båda metoderna öppnar ett tomt textdokument med denna editor och skapar på så sätt en fil med vanlig text, den rika texten som vi till exempel får i Ord tjänar oss inte. Tja, det första kommandot som vi kommer att introducera i det kommer att vara följande:

@eko av

Sedan behöver vi bara gå in i vår personliga lista över webbplatser som vi vill ska öppnas tillsammans på en gång. För att göra detta behöver vi bara ange hela URL:en. Det är till exempel mycket möjligt att en av dem var vår, så du skulle bara behöva skriva:

https://www.softone.es

Detta är något som vi måste upprepa, på olika linjer, så många gånger vi vill. Naturligtvis, för att processen vi letar efter här ska fungera som den ska, innan varje webbplats på listan, måste den föregås av start kommando . Därför skulle var och en av dessa rader vara så här. som i exemplet nedan.

starta https://www.softone.es

arkivwebb

Spara och redigera filen för att öppna webbar automatiskt

Tja, som vi nämnde här, kan vi introducera så många poster med webben som vi behöver, alla placerade och strukturerade som vi har visat dig. När vi är klara med själva kompositionen är det dags att spara filen för att öppna webbs automatiskt, korrekt.

För att göra detta, i Anteckningar, går vi till Arkiv / Spara som meny. Här måste vi ange dess plats, även om det rekommenderas att placera det på själva Windows-skrivbordet. Samtidigt ger vi den ett representativt namn som kommer att tjäna oss för framtiden, och viktigast av allt, vi ger det .bat-tillägget som vi pratade om tidigare.

Guardar fladdermusnät

På detta sätt, varje gång vi dubbelklickar på det fil , kommer de angivna webbplatserna att öppnas automatiskt som standard webbläsare. Samtidigt, om vi vill lägga till eller ta bort några av dessa poster, behöver vi bara klicka på filen med höger knapp, och välja Redigera för att kunna ändra den.

Relaterade Artiklar

Back to top button