Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Öppna ChatGPT direkt från menyraden på din Mac

Om du någonsin har använt det populära artificiella intelligensverktyget ChatGPT i din webbläsare, har vi fantastiska nyheter för Mac-användare! Nu ska vi förklara hur du kan komma åt ChatGPT direkt från menyraden på din Mac.

ChatGPT har blivit känt för sin mångsidighet, hjälpa användare att svara på frågor, få relevant information om olika ämnen och till och med fungera som en virtuell assistent, bland många andra applikationer. Med den här nya funktionen kan Mac-användare nu njuta av ett bekvämare och mer strömlinjeformat sätt att komma åt de kraftfulla funktionerna i ChatGPT, vilket gör det ännu enklare att utnyttja dess fördelar för olika uppgifter och förfrågningar.

macgpt

Vad är MacGPT och hur man installerar det på din Mac?

MacGPT, en free applikation utvecklad av Jordi Bruin, erbjuder en bekväm lösning för direktåtkomst till ChatGPT från dockan eller den översta menyraden på din Mac. Med den här appen blir åtkomst och användning av ChatGPT snabbare och effektivare genom ett intuitivt gränssnitt.

För att komma igång, ladda bara ner MacGPT-appen från tillhandahållen länk. När du har installerat på din Mac kommer du att märka en ny ikon i den övre menyraden. Genom att klicka på den här ikonen kan du omedelbart komma åt ChatGPT på webben och använda dess olika möjligheter. Dessutom finns det ett alternativ att komma åt Native ChatGPT i själva MacGPT-appen, men detta kräver en API-nyckel för autentisering.

Med MacGPT kan du njuta av en sömlös och användarvänlig upplevelse som ansluter dig till ChatGPT med snabbhet och enkelhet, vilket gör det till ett värdefullt tillägg till din Macs produktivitetsverktyg.

ChatGPT i Mac-menyraden

Innan du fortsätter rekommenderar vi att du klickar på ikonen “Appinställningar”. Därifrån navigerar du till “Menyrad” för att komma åt en minimeny som låter dig anpassa vissa aspekter av menyraden. Ett alternativ är att ställa in en kortkommando för att snabbt öppna MacGPT-fönstret när du behöver det. Du kan också justera fönstrets storlek enligt dina preferenser och till och med ändra ikonen som visas i menyraden.

Om du har en API-nyckel kan du låsa upp ytterligare spännande funktioner som erbjuds av appen. Du har till exempel möjlighet att ställa frågor eller starta uppmaningar med ett specifikt nyckelord som “/gpt” från valfri app på din Mac. Denna aktivering ger dig direkt svaren du söker. Dessa innovativa lösningar visar sig vara otroligt värdefulla för att maximera potentialen för ChatGPT på din enhet, vilket ger en sömlös och effektiv upplevelse för användarna.

Finns även för iPhone

Medan en officiell ChatGPT-app är tillgänglig för iPhone, har utvecklaren bakom MacGPT introducerat en annan free app som heter “Geepeetee.” Denna nya app erbjuder en unik fördel – möjligheten att interagera med ChatGPT genom röstkommandon, vilket möjliggör snabba och sömlösa konversationer. Dessutom tillåter Geepeetee användare att delta i flera konversationer samtidigt, vilket förbättrar den övergripande upplevelsen.

Dessutom innehåller appen möjligheten att lägga till en privat nyckel eller API privat nyckel, vilket ytterligare utökar dess funktioner och anpassningsalternativ.

Om du tyckte att den här artikeln var användbar och vill utforska fler sätt att integrera ChatGPT i dina Apple-enheter, överväg att läsa vår artikel om hur du använder ChatGPT som röstassistent på din Apple Watch. Det kommer att ge dig ytterligare insikter om hur du kan utnyttja kraften i ChatGPT i ditt Apple-ekosystem.