Operativsystem för Raspberry Pi – Lista över de bästa

Idag har den digitala världen satt trenden. Tack vare datorer och annan elektronik som Raspberry Pi har praktiskt taget alla tillgång till den digitala världen. Naturligtvis behöver du veta detta eftersom Raspberry Pi är en mycket enkel elektronisk komponentkräver ett okonventionellt operativsystem. Några av dem kommer att diskuteras här.

Vilka är de bästa tillgängliga operativsystemen för Raspberry Pi?

Det första man ska förstå är att Raspberry Pi är en typ av moderkortsdator som skiljer sig mycket från resten på marknaden. Till att börja med är den väldigt liten, alltså dess kapacitet är mindre. Av denna anledning kräver det användning av lättare och mer okonventionella operativsystem. Nedan är några av de bästa.

Raspberry Pi OS (Raspbian)

Först och främst kan vi prata om Raspberry Pi OS, även känt som Raspbian. Det här operativsystemet är standard för den här datorn och i sin lättaste version kan det använda upp till 400 megabyte minne. Det är de dock också standard och fullversionsom har programmeringsfunktioner.

Något som är värt att nämna är att detta system har skräddarsydda program. Till exempel, istället för att använda den typiska Microsoft Office-sviten, det har ett öppet kontorsom fungerar på liknande sätt men som omfattas av en öppen källkodslicens. Ändå finns det andra operativsystem som det skulle kunna ersättas med.

Windows 10 IoT-kärna

Detta operativsystem har designats av ett system som kallas “Internet of Things” (IOT). Detta var inspirerat av Raspberry Pi OS och har därför ett mycket liknande gränssnitt. Skillnaden är dock att denna variant av Windows är designad speciellt för utvecklare.

Observera att trots att det heter “Windows 10” är detta inte en ren version, utan snarare en Raspberry Pi redo. Den har dock många likheter, och är ganska funktionell för någon som bara använder den för utvecklingsarbete.

KaliLinux

Som namnet antyder är detta operativ system den var baserad på Linux, och det var ganska på modet 2013 när det släpptes. Och det har använts flitigt av en anledning, eftersom det har många fördelar fokuserade på datorsäkerhet, nätverksanalys och övervakning och andra säkerhetsrelaterade uppgifter.

En av de mest framstående funktionerna är att den har över 600 förinstallerade programför att hjälpa dig analysera ditt nätverk. Dessutom är frågan om uppdatering inte ett problem eftersom den ständigt får uppdateringar och många säkerhetskapabla för att säkerställa att den fungerar korrekt.

Pidora

Pidora är ett ganska märkligt operativsystem eftersom det är ett slags korsning mellan ett Fedora-system distribuerat av Linux och ett Fedora-system i Unix-versionen. Det var tack vare denna blandning som den skapades extremt lätt och snabbt system vid körning, och inkluderar även ett brett utbud av populära applikationspaket.

Å andra sidan är det också värt att säga att det är ett lite komplicerat operativsystem. Anledningen är att den inte har några systemreparationsfunktioner, så det kommer att vara en expert som kommer att behöva följa dessa steg. Av detta och andra skäl är Pidora det operativsystem som gör det bäst används av utvecklare och andra experter i detta område.

Ubuntu kärna

Detta operativsystem släpptes också 2004 och distribuerades av Linux. Det är extremt populärt bland Raspberry Pi-användare, och speciellt med den här datorn såg en ökad försäljning. Faktum är att en av dess huvudegenskaper är att den används för att omvandla både servern och datorn till hårdvara.

Dessutom är den stora fördelen med detta system att varje lösning som används i systemet fungerar individuellt. Detta betyder att när ett fel eller hårdvarufel uppstår, då det kommer bara att attackera de drabbade testiklarna, inte hela systemet. Och om du lägger till det goda stödet från utvecklare till det, drar den slutsatsen att detta är ett av de bästa alternativen.

RISK

Detta operativsystem är extremt minimalistiskt och har en historia av att stödja mycket små moderkort; ett exempel på detta är BeagleBoard. Det är värt att nämna om detta system att det inte behöver en stor mängd RAM för att köras: 2 gigabyte är tillräckligt.

Allt är förstås inte rosa i det här fallet, då en ganska tydlig nackdel med detta operativsystem är att det inte finns många lösningar vid fel eller kraschar. Och det är olyckligt för när en av dem finns kan du gå igenom mycket arbete för att försöka fixa det eget konto eller med tillfällig hjälp.

Tja, när du ser att det finns ett stort antal operativsystem som kan köras på ett Raspberry Pi-kort kan du se att de är värda att använda. Av denna anledning förklaras det nedan var man kan få tag i något av dessa system och hur man gör det.

Hur och var kan du få tag i något av dessa system för Raspberry Pi?

Att skaffa dessa operativsystem är inte alls komplicerat eftersom praktiskt taget alla kan erhållas från deras tillverkares officiella webbplatser. Du måste veta att vissa kan: användas externt (på en live USB-enhet) som i fallet med Kali Linux.

När det gäller Raspberry Pi OS kan vi hitta det på datorn. Men resten av systemen kan hittas med en snabb sökning som säger “Officiell webbplats” följt av namnet på systemet i fråga. Det är otroligt enkelt att göra, och som alla har sett är det mycket fördelaktigt för Raspberry Pi-användare. Därför rekommenderas denna handledning starkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button