Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Opera One AI-driven webbläsare nu tillgänglig för nedladdning

Efter tillkännagivandet och tidig åtkomst i april i år är Opera One, den första webbläsaren med inbyggd AI, nu tillgänglig för nedladdning.

Aria, den ursprungliga webbläsarens AI

Opera har introducerat Aria, den första webbläsarens AI integrerad i Opera One. Aria är utvecklad i samarbete med OpenAI och är en avancerad generativ AI-tjänst som kommer med förbättrade möjligheter, vilket gör den till ett värdefullt tillägg till Operas funktionssortiment.

Aria, som drivs av Operas Composer AI-motor och ansluten till OpenAI:s GPT, fungerar som både webb- och webbläsarexpert. Med Aria kan användare sömlöst samarbeta med AI samtidigt som de gör webbsökningar, genererar text eller kod och får produktinformation.

Dessutom har Aria omfattande kunskap om Operas supportdokumentation, vilket gör det möjligt för dem att effektivt hjälpa användare med deras förfrågningar.

Funktioner hos Aria:
  • Native Browser AI: Aria, den första webbläsarens AI, är sömlöst integrerad i Opera One, vilket ger användarna avancerade generativa AI-funktioner.
  • Webb- och webbläsarexpertis: Aria fungerar som en kunnig följeslagare för användare och hjälper till med webbsökningar, text/kodgenerering och produktfrågor.
  • Kommandoradsintegration: Den nya kommandoradsfunktionen låter användare interagera med Arias svar direkt i sidofältet, vilket förbättrar bekvämligheten och användarupplevelsen. Användare kan helt enkelt trycka på ctrl+/ (Win) eller cmd+/ (Mac) för att utlösa en överlagring och interagera direkt med Aria.
  • Kontextuella uppmaningar: Aria innehåller kontextuella uppmaningar, vilket gör det möjligt för användare att komma åt relevanta förslag genom att högerklicka eller markera text i webbläsaren.
  • Tillgång till ChatGPT: Opera One erbjuder användare tillgång till den populära ChatGPT-tjänsten i webbläsarens sidofält, vilket ger ytterligare funktionalitet och flexibilitet.
  • Användarkontrollerad upplevelse: Operas AI är designad för att vara användarkontrollerad, vilket ger användarna friheten att välja om de vill använda AI-tjänster eller inte.
Tab Islands: A New Approach to Tab Management

Traditionella flikhanteringsmetoder uppfyller inte längre kraven från dagens internetanvändare. Opera One introducerar Tab Islands, ett revolutionerande sätt att organisera flikar som tillgodoser webbens komplexitet och användarnas olika behov. Genom att ta itu med de utmaningar som är förknippade med fliktrassel och uppgiftsbyte erbjuder Tab Islands en intuitiv och flexibel lösning.

Förbättrad flikorganisering och enkel kontextväxling

Tab Islands i Opera One grupperar automatiskt relaterade flikar baserat på sammanhang, vilket möjliggör sömlös navigering mellan uppgifter. Användare kan hålla åtskilda webbläsarsammanhang, ordna om flikar, komprimera öar eller spara dem till senare.

Detta intuitiva system ger användare förbättrad flexibilitet och kontroll över deras flikhantering. Oavsett om du planerar en resa eller arbetar med flera Google Dokument, säkerställer fliköarna fokuserade ämnen och enkel kontextbyte.

Modulär design och smidigare navigering

Opera One antar Modular Design och utvecklas för att möta användarnas behov i AI-tiden. Nyckelfunktioner prioriteras baserat på sammanhang, vilket säkerställer en sömlös surfupplevelse.

Med en ny flertrådskompositör ger Opera One ett snabbare och smidigare användargränssnitt, vilket skiljer det åt som en unik Chromium-baserad webbläsare.

Spännande framtida utveckling

Opera One representerar det första steget i en ny utvecklingscykel för flaggskeppet Opera-webbläsaren. Företaget har planer på att introducera många AI-centrerade uppdateringar under året, vilket förbättrar webbupplevelsen för användarna.

Tillgänglighet

Opera One finns nu att ladda ner för free på Windows, macOS och Linux. Du kan ladda ner den från opr.as/opera-one

Joanna Czajka, produktchef på Opera, tillkännagav tillgängligheten av Opera One:

Vi älskar att göra webbläsare bättre. Vi såg att AI kan göra fantastiska saker. Vi lade inte bara till AI i vår webbläsare som andra. Vi skapade en ny webbläsare med AI som kärna. Opera One är vår nya webbläsare med Aria, vår egen AI. Det är det bästa vi har gjort hittills.