Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Onlinekurser: Hur man gör och bästa gratisverktyg

I den pandemi vi lever i var det nödvändigt att anpassa oss till många saker. En av dem är onlinekurser, men få människor var beredda att anpassa sig till det. Så för att hjälpa dig, i den här artikeln kommer vi att visa dig hur du kan ta kurser online och de bästa tillgängliga verktygen för att planera och genomföra dem.

I den här artikeln hittar du:

Hur tar man onlinekurser?

För att ta kurser online behöver du en plattform som överför ditt innehåll till andra människor. Detta kommer att bero mycket på om du arbetar någonstans eller är egenföretagare. Om du arbetar på en skola eller högskola, försök att identifiera vilken plattform som används. Om du gör det kommer du att få den hjälp och utbildning du behöver om hur du kör klasserna.

Om du nu inte vet vilket program du ska använda för att sända dina klasser, låt oss veta några här. Det är viktigt att komma ihåg att det finns ett brett utbud av tjänster du kan använda. Här ska vi se 3 av dem.

1. Zooma

Zoom är den mest använda plattformen vid denna tid av pandemin. Det är inte särskilt svårt att använda det, gå bara in på sidan och klicka vidare hålla ett möte, då kommer du att bli tillfrågad om inloggning och lösenord. Du kan göra detta genom att registrera dig på webbplatsen, eller använda ett Google- eller Facebook-konto.

Klicka på håll möte på zoom-webbplatsen för att ta klasserna online

Efter att ha loggat in måste du ladda ner och installera Zoom-programmet. När det är installerat, starta bara mötet i Zoom Meetings. Med programmet öppet klickar du på grön sköld ikon som visas på bilden.

grön sköld vid zoommötet

Kopiera möteslänken och lösenordet i det nya fönstret. Nu är det bara att ge det vidare till eleverna som ska in i rummet. Så fort de kommer in måste du ge dem tillåtelse att komma in. Kom ihåg att i gratisversionen fungerar zoomen i maximalt 40 minuter. För att använda hela verktyget är det nödvändigt att betala.

inbjudningslänk och zoomlösenord

Detta är inte det enda alternativet för dig att ta dina klasser. Låt oss se andra lösningar för dig nedan.

2. Google Meet

Google Meet har varit ett annat verktyg som människor har använt i onlinemöten och klasser. Låt oss se hur du använder det här verktyget. Så fort du går in på webbplatsen kommer du att se alternativet Nytt möte. Genom att klicka på den kommer tre nya alternativ att visas Skapa ett möte för senare, Starta ett omedelbart möte eller Schemalägg i Google Kalender.

Börja träffas på google meet

Här i den här guiden går vi till alternativet Starta ett direktmöte. Snabbt och enkelt, så fort du klickar, startar mötet. För att bjuda in dina elever kan du klicka på lägg till en annan person och ange deras e-postadress. Eller om du vill, kopiera länken som visas och skicka den till alla som ska delta.

hur man går med i google meet-mötet

Om det här verktyget inte har varit användbart än, låt oss gå till det sista alternativet.

3. Skype

Skype fungerar mer som ett program än en webbplats i sig. Sedan måste du ladda ner programmet innan du startar processen. Efter det är det bara att följa stegen. När du går in på sidan, klicka på Skapa ett gratis videosamtal.

börja träffas på skype

När du klickar på det här alternativet delar du länken som kommer att visas med den som kommer att delta i mötet. Efter det är det bara att klicka på starta samtal och officiellt öppnas programmet från och med mötet.

hur man startar och bjuder in andra till mötet

Nu när vi har sett hur du kommer igång med dina klasser online, låt oss överväga några verktyg för hur du bäst kör dina klasser.

Verktyg för onlinelektionsplanering

Google Dokument

Google Docs är som ett gratis Google-kontor, det är helt online. Ett enkelt och praktiskt verktyg, med flera funktioner som gör det väldigt enkelt att planera lektionen.

Du kan dela dokument med dina elever eller andra lärare i realtid. Med den kan du redigera och se alla elevers verk och andra projekt.

Dessutom är det möjligt att lägga till bilder, kommentarer, länkar och mycket mer. För att verktyget ska fungera korrekt och fullständigt måste alla ha ett Google-konto.

Google Drive

Vi pratade precis om filerna du kan använda med elever, men var kan du spara allt det? Google Drive kan vara en lösning, det är en fillagringstjänst som låter dig spara vilket dokument som helst i molnet och organisera det i mappar.

Med molnlagring kan du dela mappar med dokument och filer. Om du är dagislärare måste du dela den länkade länken så att föräldrar kan hitta det de behöver.

Du kan också skapa en mapp och hålla aktiviteter åtskilda efter veckodagar. En praktisk och enkel tjänst för dig att dela dina klasser.

Här finns verktyg att designa och använda i dina klasser. Men hur ska man presentera allt? Låt oss titta på två sätt du kan göra detta med några verktyg.

Presentationsverktyg

Google Slides

Google Slides är precis som en Powerpoint. Så förbered dina lektioner på bilderna och dela sedan skärmen under lektionerna. Efter det är det bara att skicka in dina klasser online väldigt enkelt och snabbt. Precis som med de andra verktygen är det möjligt att dela med elever vid redigering.

Youtube

Ja, det stämmer, Youtube kan vara ett bra verktyg för att få dina klasser att leva och presentera för dina elever. Utöver livet finns det många utbildningsvideor som du kan presentera för dina elever i onlineklasser.

avslutande

Vi hoppas att den här omfattande guiden hjälper dig att ta dina klasser online snabbt och enkelt. Vilket verktyg valde du? Lyckades du gå dina lektioner? Låt oss veta i kommentarerna.