Onlineköpare inser inte hur sårbara de är för cyberattacker

Onlineköpare inser inte hur sårbara de är för cyberattacker

Online shopping handlar om frihet. Till skillnad från butiker med tegel och murbruk tillåter e -handelswebbplatser dig att läsa igenom dussintals butiker, hundratals storlekar, tusentals märken och miljontals stilar med ett klick på en knapp. Men denna frihet kostar uppenbarligen en ganska allvarlig kostnad, eftersom en studie har avslöjat att ingen inser hur riskabelt det är att handla online.

Studien utförd av NordVPN var en del av National Privacy Test, en digital säkerhetskampanj som främjar cybersäkerhet och integritet bland internetanvändare runt om i världen. Det testade kunskapen hos nästan 5 000 respondenter i USA, Storbritannien, Kanada och Australien på deras kunskap om online -integritet och säkerhet genom en Facebook -undersökning. Och till deras stora förtret var genomsnittspoängen 48 procent.

“Detta pekar på en brist på förståelse för hur sårbara användare kan vara på offentliga nätverk, där säkerhetsnivån är okänd och alla med grundläggande hackningskunskaper kan komma åt känslig data om alla anslutna”, säger Marty P. Kamden, CMO för NordVPN i ett pressmeddelande.

Den mest upprörande aspekten av studien var att de flesta onlineshoppare visade en uppenbar brist på kunskap om hur man säkra sin information när de handlar online. Du behöver inte militärväggar av militär kvalitet eller krypteringsprogram på hög nivå. Du behöver bara se till att alla dina lösenord inte är “Password123.”

“Bedrägerier på nätet sker vanligtvis när människor inte är försiktiga med sina onlineaktiviteter – inte använder starka lösenord, anger kreditkortsinformation utan att se till att webbplatsen inte är falsk och gör någon onlinetransaktion på osäkra hotspots”, säger Kamden.

Du behöver inte vara cybersäkerhetsexpert för att handla online utan att oroa dig för saker som identitetsstöld. Du behöver bara visa lite sunt förnuft innan du trycker på köpknappen. För det enda mer irriterande för onlineshoppare än att spendera för mycket på frakt är att behöva avboka ditt kreditkort eftersom ditt pinkod är din födelsedag.

Läs mer om vikten av cybersäkerhet på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button