OnePlus-smarttelefonpatent tips pÄ framkamera under skÀrmen och dolt bakkamera-system

0 Shares

Det Àr lÀtt att argumentera för att nÀsta stora designÀndring av smartphone-designen innebÀr att man tar bort frontkameran och gömmer den under sjÀlva skÀrmen. OnePlus Àr ocksÄ intresserad av idén eftersom den lÀmnade in ett patent som visar en telefon med ett framskÀrmssystem under fronten tillsammans med ett dolt bakre kamerasystem.

OPPO presenterade först sin konceptenhet med en frontkamera under skÀrmen i juni 2019 vid MWC Shanghai-evenemanget. Enheten anvÀnde anpassade kameramoduler och andra tekniker för att övervinna nackdelarna med att placera sensorn under frontdisplayen.

FrÄn patentet som inlÀmnats av OnePlus verkar det som om de ocksÄ Àr intresserade av en framtid dÀr den frÀmre kameran placeras under skÀrmen. I patentet visar OnePlus en mobil enhet med en kantlös skÀrm, utan hack och ingen popup-kamera. Det Àr ett rimligt antagande att OnePlus vill anvÀnda en kameramodul under skÀrmen dÄ.

En annan design som noterades var ett dolt bakre kamerasystem som visas i fler enhetsritningar. Det ser inte ut som om det anvÀnde OnePlus elektrokroma displayteknik som visades i OnePlus Concept One. IstÀllet döljs den bakre kameran av vad som ser ut som plastklaff som mekaniskt skulle tÀcka de bakre kamerorna.

Med tanke pÄ att detta endast Àr patent för framtida enheter kan vi anta att det tar mycket tid tills det visas pÄ riktiga OnePlus-produkter. För detta Är har dock ryktfabriken för OnePlus 8-serien redan tagit Änga och pekat pÄ en enhet med en 120Hz-skÀrm och en trippel bakre kameramodul.

Via

0 Shares