OnePlus ser ut att förbereda lanseringen av sin första Android-surfplatta

Framåtblickande: OnePlus är känt för att göra några av de bästa Android-telefonerna runt, och med lanseringen av Nord-serien har företaget effektivt utvidgats till budgeten till mellansegmentet med en tvådelad strategi. Nu trycker det tydligen till tablettmarknaden, enligt en lista som finns på Europeiska IP-kontorets webbplats.

Det har funnits rykten om lanseringen av en OnePlus-surfplatta under en tid, även om företaget aldrig har bekräftat det. En lista som finns på Europeiska unionens immaterialrättsmyndighets (EUIPO) webbplats antyder dock att OnePlus verkligen planerar att lansera en surfplatta.

Enligt varumärkesinformationen arkiverade OnePlus en post för en produkt med namnet ‘OnePlus Pad’ den 1 juli. Om namnet inte räcker för att du ska tro att det här är en surfplatta, ta en titt på segmentet “Varor och tjänster” som finns i denna PDF (tack 9to5Google). Med tanke på namnet och alla enheter som nämns i detta segment verkar en “surfplatta” mest troligt.

Om OnePlus Pad faktiskt är en surfplatta kommer det att vara företagets första och också ett välkommet alternativ till en marknad som främst leds av Apple. Varumärken som Samsung, Amazon och Lenovo fortsätter att lansera nya surfplattor, men deras marknadsandel är långt ifrån att nå Apples.

Andra deltagare inkluderar Realme, efter att VD Madhav Max delade att tillverkaren arbetar på en ny surfplatta som heter Realme Pad. Xiaomi och Oppo utvecklar enligt uppgift också nya tabletter.

Masthead-kredit: Mayer Maged

Relaterade Artiklar

Back to top button