OnePlus Nord Ce 5G recension: egenskaper och åsikter

0 Shares

En telefon som passar som handen i handsken

Det första som kommer att locka din uppmärksamhet med denna Oneplus Nord CE 5G är dess design, men ovanför detta dess storlek. Och det är inte så att det är en väldigt liten telefon, men känslan i handen jämfört med andra förslag från Maraca som Oneplus 9 Pro är att den passar som handen i handsken .

Ja, måtten på denna Oneplus Nord CE 5G gör användningen av enheten ärligt talat trevlig och kompakt . Även med en hand är den mycket bekvämare än andra förslag på marknaden trots att skärmdiagonalen är lite större. Personligen har det varit det jag gillade mest, även om det finns andra detaljer i designen som också förtjänar att nämnas.

Den första av dem är att även om terminalen har en baksida som är gjord av plast så är kvalitetskänslan också bra. Dessutom är det en plast med matt yta det är inte alls lika smutsigt som andra förslag på marknaden. Och självklart, detta för oss som är lite besatta av frågan om fotspår och att telefonen är så ren som möjligt är alltid något som uppskattas.

Sedan finns det volym- och strömknapparna, de enda tre som Alert Slider har här är också förlorade som det hände i andra nya Oneplus-telefoner. Dessa nämnda knappar är i ett mycket lättillgängligt läge, så de hjälper också till den övergripande användarupplevelsen av enheten.

Slutligen finns det nedre området där USB C-kontakten sitter, som används för laddning och dataöverföring samt högtalare, mikrofon och en hörlursport. Ja, denna Oneplus Nord CE 5G bevarar eller återställer, beroende på hur du ser på den, 3,5 mm jack-kontakt . Så du kan använda dina trådbundna hörlurar utan att använda adaptrar.

I övrigt är telefonen precis som du ser på bilderna, i det här fallet med en mycket slående blå finish som påminner om den där första Oneplus Nord som du gillade så mycket.

Fluiditet och ljud för en multimediaupplevelse av hög kvalitet

Utöver designen och varje användares preferenser för mer eller mindre stora telefoner, om det finns två sektioner som är viktiga för användarupplevelsen så är det kvaliteten på skärmen och ljudsystemet.

Här satsar Oneplus på en 6,43-tums AMOLED-panel som inte bara ser bra ut när det gäller färg, ljusstyrka, kontrast, svartdjup, etc., det är också mycket uppskattat tack vare dess 90 Hz skärmuppfriskning.

Ja, liksom andra tillverkare i Oneplus vet de att hoppet från det klassiska 60 Hz till 90 Hz är mycket märkbart, det är därför även i detta förslag som syftar mer till mellanregistret har det tagits med. Och det är att uppskatta, för sanningen är att allt ser bra ut.

Det är sant att skärmar som Oneplus 9 Pro är mycket bättre, men de flesta användare som skulle satsa på denna Oneplus Nord CE 5G skulle behöva titta med ett förstoringsglas för att märka det. Så bra jobbat från tillverkaren.

Och precis som med skärmen gör inte heller telefonens ljud besviken. Med alla typer av ljudinnehåll och även i samtal, uppfyller den sitt uppdrag perfekt. Och det enkla faktum att inkludera ett hörlursuttag gör det ännu enklare och mer ekonomiskt att förbättra lyssningsupplevelsen.

Oxygen OS och en mycket lösningsmedel Snapdragon

Om vi ​​går vidare till mjukvaru- och prestandasektionen kan denna Oneplus Nord CE 5G definiera upplevelsen den erbjuder helt enkelt med namnet på dess anpassningsskikt: Oxygen OS .

Oneplus mjukvaruförslag fortsätter att vara ett av de bästa på marknaden, mycket väl optimerat och med rätt detaljer som krävs för att den mindre avancerade användaren ska känna sig bekväm och den mest entusiastiska att hitta de aspekter de efterfrågar.

I mina tester, efter ett par uppdateringar, har den övergripande upplevelsen varit mycket tillfredsställande från dag ett. Bara i kamerasektionen känner jag att mer kan göras, men det ska jag prata om senare.

Tillsammans med en Snapdragon 750G-processor och med två tillgängliga RAM- och lagringsalternativ (8/128 och 12/256) presterar telefonen mycket bra i alla möjliga situationer. Även med krävande spel kommer du att kunna njuta av det. Det är sant att det finns subtila skillnader i prestanda, som laddningstider eller när du snabbt hoppar från en tung app till en annan, men de är så små att känslan fortfarande är anmärkningsvärt hög.

Fyra kameror och viss begränsning

Kameran i den första Oneplus Nord var en överraskning och dess prestanda lämnade nästan ingen oberörd. Och det är att företaget lyckades lägga i händerna på sina användare ett mycket kapabelt förslag i många situationer.

Den här gången går det inte dåligt med OnePlus Nord CE 5G, men det är tredubbla bakre och främre kameror är inte på samma nivå . Låt mig ändå berätta vad min erfarenhet har varit, men först den tekniska informationen för var och en.

Huvudkammaren

Huvud- eller bakkameran är sammansatt av tre sensorer där två är de som verkligen kommer att bära allt ansvar för vad terminalen kommer att kunna erbjuda på fotografisk nivå, medan den tredje snarare kommer att fungera som stöd.

  • 64 MP huvudsensor och F1.79 bländare
  • 8 MP vidvinkelsensor och F2.25 bländare
  • 2 MP monokrom sensor och F2.4 bländare

Foton med vidvinkel har mindre detaljer än huvudsensorn. Även om den aspekt som väcker mest uppmärksamhet är kalibreringen på färgnivån, som varierar med avseende på den huvudsakliga igen. Trots det, med bra ljus kan du dra nytta av det, men med lite just nu och bredvid processorn är det väldigt rättvist.

Huvudsensorn för sin del är inte alls dålig. Prestandan är mer tillfredsställande när det är mindre ljus, även om det inte är samma kamera som överraskade i den första OnePlus Nord.

Frontal kamera

Den främre kameran, för sin del, integrerad i själva skärmen genom ett hål i det övre vänstra hörnet, är mer känd och jag kan förutse dig eftersom den är i nivå med andra modeller av märket. Själva sensorn erbjuder:

Kvalitet som kan förbättras med framtida uppdateringar

Som du kan se i exempelbilderna, Kvaliteten som erbjuds av Oneplus Nord CE 5G-kameror är bra . Framför allt är den främre kameran och huvudkameran på 64 MP på baksidan de två som presterar bäst. Vidvinkeln är inte alltför slående och den visar att den har en något annorlunda kalibrering färgmässigt jämfört med den huvudsakliga.

Ändå är jag övertygad om att prestanda kan förbättras med framtida programuppdateringar. Det gjorde det redan efter en av systemuppdateringarna som jag kunde installera under testerna. Så jag litar på att Oneplus kommer att fortsätta arbeta med det, eftersom det finns tillfällen då HDR visar att bearbetningen är dålig och slutar med att lämna en orealistisk bild.

Dessutom kan denna optimering också gynna bearbetningstiden som upptas av bilderna till själva Snapdragon 750G. Något som märks i situationer där det av någon anledning är svårare för honom att tolka vad slutresultatet ska bli.

Därför verkar det i allmänhet vara ett bra fotografiskt förslag för priset på terminalen. Det är sant att du behöver förbättra din mjukvara, men om du gör det kommer det att vara ett attraktivt alternativ för dem som inte letar efter eller vill spendera för mycket på en telefon.

Autonomi utan att skryta

För att avsluta, låt oss prata om autonomin hos Oneplus Nord CE 5G. Här, med en 4 500 mAh batteri , är den genomsnittliga tiden för användning av enheten den för många andra liknande förslag. Oxygen OS-optimering utför inga mirakel och vad du kommer att ha kommer att vara en och en halv dag eller två i bästa fall.

Som alltid kommer det att bero på hur du använder terminalen. Så om du missbrukar kameran eller spelar spel måste du gå igenom laddaren förr snarare än senare. Lyckligtvis erbjuder den en 30W snabbladdning system som på bara cirka 30 minuter låter dig gå från 0 % till cirka 70 %.

En telefon som är prissatt för att skada sina konkurrenter

Kort sagt, OnePlus Nord CE 5G är en telefon som jag personligen gillade ganska mycket. Det är inte perfekt, men det är också ett alternativ som du för ett pris verkligen kan begära lite mer. För beroende på version kostar telefonen 329 euro (modell med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme) och 399 euro (version av 12 GB RAM och 256 GB lagringsutrymme).

Det här är de officiella lanseringspriserna, men tänk dig om några veckor när det finns ytterligare erbjudanden. Vid den tiden kan denna Oneplus Nord CE 5G vara ett av de få förslag som kan definieras som bra, snygg och billig.

0 Shares