Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Är det verkligen värt att köpa för 20 000 Rs?

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension Sammanfattning:

Redaktörens betyg: 3,5/5

Design

Visa

Prestanda

Batteri

Kamera

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Fördelar

 • Bra batteritid
 • 5G aktiverat
 • Rengör användargränssnittet

Nackdelar

 • Genomsnittligt utseende
 • Inga så imponerande sekundära kameror
 • Begränsat stöd för 5G-band

OnePlus, en gång känd som en flaggskeppsmördare, lanserar nu även telefoner i prissegmentet till överkomliga priser. Nyligen lanserade företaget OnePlus Nord CE 2 Lite 5G i Indien. Det här är en telefon avsedd för det lägre mellanregistersegmentet och påstår sig ge bra specifikationer till ett lägre pris. Smarttelefonen kommer med Snapdragon 695, 5000mAh batteri, OxygenOS 12 och en trippel kamerauppsättning. Men på papper speglar knappast specifikationer enhetens prestanda i den verkliga världen. Så, är OnePlus Nord CE 2 Lite 5G verkligen värt det? Låt oss ta reda på det.

Hoppa till..

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G Unboxing

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G kommer i en vanlig kartong. Det innehåller-

 • OnePlus Nord CE 2 lite 5G-enhet
 • SIM-utkastare
 • Adapter
 • Mobilskal
 • USB-kabel
 • Viktig dokumentation

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G-specifikationer

 • Display – 6,59-tums IPS LCD-panel
 • Uppdateringshastighet – 120Hz
 • Processor – Qualcomm Snapdragon 695
 • GPU – Adreno 619
 • RAM – upp till 8 GB
 • ROM- 128GB
 • OS- Android 12 med OxygenOS 12
 • Bakre kamera – 64MP+2MP+2MP
 • Främre kamera – 16 MP
 • Batteri – 5000mAh
 • Laddning – 33W
 • Mått- 164,3×75,6×8,5mm
 • Vikt – 195 gram
 • Anslutningar- 5G, 4G LTE, Bluetooth 5.2, hörlursuttag, Wi-Fi 802.11, GPS, USB Type-C

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G kommer i följande lagringskonfigurationer:

 • 6 GB RAM + 128 GB lagring – Rs. 19 999
 • 8 GB RAM + 128 GB lagring – Rs. 21 999

Telefonen kommer i färgalternativen Black Dusk och Blue Tide. Den kan köpas via Amazon, OnePlus Indiens webbplats, Reliance Digital Stores och Croma Stores i Indien.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Design

Eftersom Nord CE 2 lite är en mellanklassenhet lyckas den leverera ett snyggt utseende. Faktum är att det är en av de bättre snyggaste telefonerna enligt prisnivån. Telefonen kommer i svarta och blå färger och jag fick svart skymning för recension som har ett premiumutseende. Baksidan är strukturerad och har en rektangulär kameramodul med trippellinser. Den har en matt finish med lätt lyster och tar inte upp för många fläckar. Kameramodulen på baksidan har ett glansigt utseende och smälter väl in med resten av modulen. Kanterna är inte runda och framsidan har märkbara ramar på undersidan.

Den vänstra sidan av enheten har volymvippor och en SIM+ MicroSD-kortfack, medan strömbrytaren är på höger sida. Strömknappen fungerar som en fingeravtrycksläsare som är okej i prestanda. Undersidan har en mikrofon, en USB Type-C-port och ett 3,5 mm hörlursuttag. Nord CE 2 Lite har en bra byggkvalitet och är 8,5 mm tunn. Den väger 195 gram och känns lite skrymmande i handen.

Framtill sitter en 6,6-tumsskärm och telefonen är IP68-klassad för vatten- och dammbeständighet. Med tanke på att det är en medelstor enhet, tummen upp från mig när det gäller dess design.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Skärm

OnePlus Nord CE 2 lite 5G har en 6,6-tums LCD-skärm istället för en AMOLED som vi vanligtvis får se med OnePlus-telefoner. Panelen kan leverera en uppdateringsfrekvens på 120Hz vilket gör rullning och spel smidigare. Även om det inte är en LTPO-panel, växlar skärmen till 60Hz eller 90Hz i olika appar för att spara batteritid. Det är bra men problemet uppstår när de gör det mer aggressivt. I appar som News by Google och Google Drive fungerar det med 120Hz, medan det i Googles uppringningsapp, Youtube, meddelandeapp, fungerar med 90Hz och Google Photos-appen fungerar med 60Hz.

När vi går vidare erbjuder OnePlus Nord CE 2 Lite anständiga nivåer av ljusstyrka som är tillräckligt bra för de flesta förhållanden. När det kommer till färger lutar panelen mot kallare toner. Ja, det finns ett alternativ att välja mellan levande och naturligt men deras noggrannhet kan fortfarande ifrågasättas.

Den har inte HDR10+-stöd för Netflix och Amazon Prime, vilket innebär att din tittarupplevelse alltid kommer att släpa efter. Allt som allt är skärmen på OnePlus Nord CE 2 Lite 5G ljus men det är inte den mest färgexakta skärmen i detta segment .

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Kamera

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G kommer med en trippel kamerauppsättning på baksidan. Den har en 64 MP huvudsensor och två 2MP djup- och makrosensorer. Nord CE-telefonerna har inte fotografi som sin starka sida och CE 2 Lite 5G bryter inte heller mot normen. Dessutom finns det inte ens en 8MP ultrawide sensor utan 2MP djup och makrolinser, som nästan är överflödiga.

Huvudkameran på 64 MP är den enda i den bakre kamerauppsättningen som gör något slags användbart arbete. Huvudkameran kan inte spela in 4K-videor och maxupplösningen är begränsad till 1080p. När det gäller fotografering klickar kameran på hyfsade bilder i dagsljus. Det dynamiska omfånget är bra och färgerna är levande och häftiga. Även om de känns lite övermättade och detta känns under inomhusfotografering. Detaljerna i bilder är låga och resultatet i svagt ljus är sämre. Nattläget är ok men det tar nästan 5-8 sekunder att ta ett foto.

Makro- och djupsensorerna ger genomsnittliga närbilder eftersom det är mycket mindre detaljer i dessa bilder. Autofokus fungerar inte bra och 2x zoom ger också bara användbara bilder i dagsljus. Så fort 4x zoom används ser klicken tråkiga och detaljlösa ut.

Selfiekameran på 16 MP klickar på anständiga selfies både inomhus och utomhus. Färgtonen är korrekt, fokus hålls på mänskliga motiv och selfiesna är fulla av detaljer. Även i videosamtal gör selfiekameran sitt jobb bra.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G Granska prestanda

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G drivs av Qualcomm Snapdragon 695-chipset som är bra för en mellanklass men som har sina egna hårdvarubegränsningar. Chipsetet i kombination med 8GB RAM gör smarttelefonen snabb. Flera appar öppnas och laddas snabbt och körs smidigt i bakgrunden utan kraschar eller fördröjningar. 128 GB lagringsutrymme ger gott om utrymme för att lagra vad du vill. RAM-minnet kan praktiskt taget utökas med upp till 5 GB vilket kan hjälpa om du känner att din telefon saktar ner av någon anledning.

När det gäller spel kan Nord CE 2 Lite köra spel bra men i låga bildhastigheter och lägre bildkvalitet. Lättare spel fungerar bättre än tyngre spel som BGMI: Mobile, men ändå, om du inte är en ivrig spelare, kan Nord CE 2 Lite kanske fungera för dig.

Enhetens termiska prestanda är ganska underväldigande eftersom den börjar värmas upp så fort man spelar tunga spel i timmar. Att köra benchmarks ledde också till att enheten värmdes upp.

På tal om mjukvara, Nord CE 2 Lite 5G kör Android 12 med OxygenOS 12 ur lådan. OS kommer med anpassningar och anpassningsalternativ och är färgglatt det ser ut. OS är free av adware och det finns mycket mindre bloatware vilket är en lättnad eftersom du inte behöver arbeta med att ta bort alla dessa onödiga tredjepartsappar som du inte behöver.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Batteri

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G har ett 5000mAh batteri som räcker en hel dag med måttlig användning. Användningen inkluderar att ringa, skicka sms, surfa på sociala medier, använda kameror och mer. Men när jag tittade på videor och spelade spel i timmar, måste batteriet laddas innan dagen var slut. Smarttelefonen kommer med 33W snabbladdning som medföljer i kartongen. Det tar cirka 80 minuter att ladda från 0 till 100 %. Jag är ganska nöjd med dess batteritid och laddningshastigheter.

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G recension: Ska du köpa den?

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Om du vill ha en smartphone för under 20k som har både utseende och prestanda kan OnePlus Nord CE 2 Lite 5G fungera för dig. Den har en bra batteritid, rent UI, 5G-stöd och en anständig design. Även om kamera- och skärmprestanda är underväldigande, kan det ignoreras om kameran inte är något du desperat behöver i din telefon. Annars kanske du vill satsa på telefoner som Realme 9 Pro 5G, iQOO Z6 5G och Motorola Edge 20 Fusion 5G.

Skäl att köpa

 • Bra batteritid
 • 5G aktiverat
 • Rengör användargränssnittet

Skäl att inte köpa

 • Genomsnittligt utseende
 • Inga så imponerande sekundära kameror
 • Begränsat stöd för 5G-band