Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OnePlus Nord 2T Indien lansering, Pixel 6a Good News, iQOO Neo6 Specs, Google I/O, Galaxy ZFlip4-#TTN1348

Priserna för flaggskeppstelefoner är högre än någonsin, och det är osannolikt att de någonsin kommer att komma tillbaka. De absolut premiumtelefonerna, som Apple iPhone 13 Pro Max och Samsung Galaxy S22 Ultra, kostar nu långt över $1 000, eller ungefär priset för en bra bärbar dator. Men när taket blir högre har enheter i det mer rimliga intervallet $600 till $800 blivit ännu mer kapabla. Faktum är att vårt val för den bästa telefonen totalt sett är Apple iPhone 13 $ 829, och Googles Pixel 6 som ingår här är prissatt mer som en mellanklassenhet än ett komplett flaggskepp.

Det finns ännu fler goda nyheter: Hot Flagship Fall är precis runt hörnet, och många av modellerna som visas här kommer snart att ersättas med nästa generation. Det betyder att det är högsäsong för telefonerbjudanden, så du kanske kan få tag på en av de utgående modellerna till ett bra pris om du har tur.

En bra anledning att spendera så mycket på en telefon är att gå så länge som möjligt innan du måste köpa en ny. Alla enheter som visas här har fantastiska kameror, snygga skärmar, bra batteritid och är tillräckligt snabba för att hålla jämna steg med din dag till dag. De kommer också i allmänhet att få fler år av mjukvaruuppdateringar än billigare telefoner: tre år är ett absolut minimum här, och fem är vanligt. Att välja rätt telefon är mest en fråga om preferenser. Hitta den som passar dig bäst och du kommer att belönas med många års användning innan det är dags att börja handla på telefonen igen.

OnePlus Nord 2T Indien lansering, Pixel 6a Good News, iQOO Neo6 Specs, Google I/O, Galaxy ZFlip4-#TTN1348
Hej vänner Välkommen till tekniska nyheter nr 1348. Idag finns det massor av fantastiska tekniska nyheter för dig. Så låt oss ta…

Trakin Tech

De två bästa mobiltelefonerna att använda 2022

Apple iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max

Både iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max delar samma toppmoderna kamerasystem i år, och de är vårt val som iPhone för foton och videor. Den här gången behöver du inte köpa den största och dyraste modellen för att få det bästa kamerasystemet – du får samma upplevelse med någon av Pro-modellerna.

De tre bakre kamerorna – standard vid, ultravid och tele – kombineras med Apples bildbehandling för att producera fantastiska bilder, särskilt i svagt ljus. Om foto- och videokvalitet är din viktigaste faktor när du köper en telefon, är 13 Pro där du bör spendera dina pengar.

13 Pro har en fysiskt större kamerasensor jämfört med tidigare modeller som gör att dess huvudsakliga 12-megapixelkamera kan samla mer ljus och producera bilder av bättre kvalitet, särskilt i mörka eller utmanande ljusförhållanden. Dess ultravida kamera kan ta fantastiska makrobilder tack vare sin nya närfokuseringsfunktion. Dessutom ger den 3x optiska zoomen på teleobjektivet utmärkt porträttfotografering. Den större sensorn och det faktum att den använder sensorbaserad stabilisering ger stabila och vackra videor, även i svagt ljus. Du kan till och med spela in och redigera videor direkt i ProRes på iPhone 13 Pro (så länge du har en lagringsmodell på 256 GB eller högre).

För de som letar efter det bästa tillgängliga Android-kamerasystemet rekommenderar vi att skaffa Google Pixel 6 Pro för $899, särskilt om ett teleobjektiv är ett måste. Vi placerade kamerorna Pixel 6 Pro och iPhone 13 Pro i en jämförelsevideo, och resultaten är ganska jämnt fördelade. Medan Pixel 6 Pros videofunktioner fortfarande ligger bakom iPhone, kan den mer än hålla sig på stillbilder, och dess telekamera är ännu bättre än iPhone 13 Pro.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Telefonen som gör allt “Ultra”-monikern i Samsungs Galaxy-sortiment betyder inte längre att du bara får den största telefonen; nu betyder det att du får den största telefonen och allt utom diskbänken. S22 Ultra erbjuder inte mindre än fem kameror, en enorm, ljusstark 6,8-tums OLED med upp till 120Hz uppdateringsfrekvens, och ja, en inbyggd penna också. Det är mer eller mindre efterföljaren till den styluscentrerade Note-serien, men mer än så känns det som slutspelet för platt-stil smartphoneutveckling. Relaterat: det kostar en brant $1200.

Hjärtat i S22 Ultra är Snapdragon 8 Gen 1-chipset parat med 8 eller 12 GB RAM. Prestanda är, inte överraskande, utmärkt; du kommer sällan att se telefonen stamma eller tveka, även när du kör grafikintensiva spel. Samsung utlovar också upp till fyra generationer av OS-versionsuppgraderingar, så Ultra bör förbli en mycket bra telefon i många år framöver.

Den medföljande S Pen-pennan dyker upp ur en dedikerad silo på telefonens undersida, och Samsung säger att den har förbättrats med lägre latens än tidigare års S-pennor. Det är svårt att bedöma några millisekunders förbättring, men det är verkligen lyhört och lätt att använda. Du kan gå djupt in i stylusfunktionerna med alternativ för handskrift-till-textigenkänning och lätt gimmickiga “Air Actions” som förvandlar pennan till en trollstav/fjärrkontrollkombination. Eller så kan du bara klottra anteckningar till ditt hjärtas innehåll. Valet är ditt.

Kamerorna är i stort sett desamma som S21 Ultra, plus ett par mjukvarubaserade förbättringar. Foton i porträttläge ser bättre ut, med mer realistisk motivisolering, och du kan använda nattläge med högupplöst läge eller porträttläge nu. Men poängen är att det solida kamerasystemet som S21 Ultra erbjöd fortfarande är lika bra här, inklusive ett 10x telefoto som är ungefär det bästa du hittar på någon smartphone, var som helst.

Med så många strömkrävande funktioner på S22 Ultra är batteritiden lite matt. Den kommer att hålla en dag med måttlig användning med lite i tanken, men energianvändare kan behöva hålla ett öga på batteriprocenten och fylla på 5 000 mAh-cellen mot slutet av dagen. Fast 45W trådbunden laddning gör detta till ett snabbt jobb.

Om du vet att pennans liv är för dig och du skulle använda en 10x zoom regelbundet, snarare än en handfull gånger som en kuriosa, behöver du inte leta längre än till S22 Ultra. Dess specialfunktioner är något nischade, om än kraftfulla, vilket är anledningen till att det inte är vårt övergripande val för den bästa vanliga Android-telefonen. Men om du letar efter en telefon som kan göra nästan vad som helst är det här rätt val.