Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OnePlus Bullets Wireless Z2 ANC recension

OnePlus lanserade nyligen sitt Bullets Wireless Z2 ANC halsbandsheadset, en förbättrad version av Bullets Wireless Z2 som lanserades förra året. Den har 12,4 mm drivrutiner, men lägger till upp till 45 db ANC. Headsetet har exklusivt lanserats för den indiska marknaden. Här är recensionen av Bluetooth-headsetet.

Boxens innehåll

  • OnePlus Bullets Wireless Z2 ANC i Boomin Black färg
  • Olika uppsättningar örontips (Small, Medium (Installed) och Large)
  • USB Type-C-kabel
  • Användarmanual
Design och byggkvalitet

Headsetet har en 29,2g lätt design. Det finns en liten tråd som förbinder öronsnäckorna och nackbandet. Silikonbandet som du bär runt halsen är flexibelt, lätt och har en slät finish. Bottenhuset har också en slät finish trots att den är gjord av plast.

Baksidan av öronsnäckorna är magnetiska som snäpper ihop när de inte används och har även automatisk anslutning eller frånkoppling. Så när du vill pausa kan du knäppa ihop knopparna och ta bort dem för att fortsätta.

Du kan se flera mikrofoner som används för ANC och ENC i röstsamtal.

På höger sida finns en USB Type-C laddningsport, som inte täcks av någon klaff, bredvid sitter lysdioden. På samma sida finns alla knappar som inkluderar en ström-/multifunktionsknapp mellan volymjusteringsknapparna, samt ANC-knapp. Det finns också en funktionsknapp bredvid den som används för ihopparning, fabriksåterställning och enhetsbyte.

Detta rymmer också ett stort 220mAh batteri. Eftersom den kommer med IP55-klassificering tål den svett och lätt regn, men du kan inte sänka ner den i vatten.

Fungera Mittknappen
Spela / Pausa, svara på ett samtal Tryck en gång
Nästa spår Dubbeltryck
Föregående spår Trippelpress
Växla mellan brusreducering/transparens Lång press
Avvisa samtal Tryck och håll i 2 sekunder

Du kan använda volymknapparna för att öka eller minska volymen.

Det finns inget anpassningsalternativ för mittknappen. Du kan bara aktivera eller inaktivera alternativet att byta enhet med multifunktionsknappen.

Anslutning och parning

Bluetooth-headsetet stöder Bluetooth 5.2, så du kan ansluta det till Android, iOS och andra enheter med Bluetooth-stöd. Den paras snabbt till din telefon, bara genom att trycka på multifunktionsknappen i några sekunder för att gå in i ihopparningsläget. Du behöver bara välja OnePlus Bullets Wireless Z2 ANC för att para ihop headsetet. Du kan ansluta till två enheter och växla mellan dem genom att dubbeltrycka på funktionsknappen.

Ljudkvalité

När det gäller ljudkvaliteten erbjuder dessa hörlurar ganska bra ljudkvalitet med bra mängd bas, tack vare 12,4 mm stora enheter som är inställda för bas. Företaget säger att det har anti-distorsionsalgoritmer, så att ljudet inte förvrängs ens i hög volym, vilket är sant. Det var tillräckligt högt för mig i 60 % eller 70 % volym. Den har inte LDAC Hi-Res audio codec, och har bara AAC codec.

Förutom balanserat läge finns det lägena Bold Serenade och Bass. Föredrar du tung bas så är bas det läge du behöver, annars är balanserad bra. Du kan också ställa in anpassad likhet från Bluetooth-inställningarna om du har en OxygenOS- eller ColorOS-baserad enhet, eller använd Hey Melody-appen på Android och iOS för anpassning.

Samtalsbrusreducering och ANC

Hörsnäckorna erbjuder en bra mängd ljudisolering, och trippelmikrofoner hjälper till när det kommer till rösttydlighet under samtal. Hörlurarna minskar även bakgrundsbruset till en viss grad som hjälper i en trång eller bullrig miljö och vind när du är på resande fot, tack vare dess brusreducerande algoritm. För priset är det bra.

När det gäller brusreduceringen, blockerar Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) det omgivande ljudet upp till 45dB, vilket hjälper i de flesta fall eftersom det anpassar sig beroende på miljön. Den använder mikrofoner för feedforward och feedback med brusreducering och en bred frekvens på 3 500 Hz för att fånga mer ljud.

Du kan känna skillnaden när du lyssnar utomhus. De flesta öronsnäckor för nackband har bara 25dB eller upp till 35dB omgivande brusreducering, så att du kan känna skillnaden i kvaliteten. För priset gör den ett bra jobb. Transparensläget är också användbart. Det finns inget alternativ att stänga av brusreduceringen direkt från headsetet, eftersom det bara växlar mellan lägena ANC ON och Transparency.

Bullets Wireless Z hade 110 ms låg latens, vilket reducerades till 100 ms i Wireless Z Bass Edition. Företaget nämnde inte officiella låg latensnummer för Wireless Z2, men denna har 94ms låg latens, säger företaget. Det finns dock inget dedikerat läge för låg latens.

Batteri-liv

Med 220mAh-batteriet på headsetet lovar företaget cirka 28 timmars batteritid utan ANC, 20 timmar med ANC. Jag fick över 16 timmars batteritid med ANC i 50 till 60 % volym. Batteritiden kan variera beroende på ANC-användning och lyssningsvolym.

Att ladda headsetet från 0 till 100 % tar drygt en halvtimme. Det finns också snabbladdningsalternativ som erbjuder 20 timmars uppspelning utan ANC på 10 minuters laddning, vilket är bra.

Slutsats

Sammantaget är OnePlus Bullets Wireless Z2 ANC ett bra tillägg till Bullets Wireless Z-familjen, eftersom den erbjuder upp till 45dB ANC, dubbelparning bra batteritid och stöd för snabbladdning till en nominell kostnad. Önskar att företaget hade lagt till funktioner som LDAC eller aptX.

OnePlus Bullets Wireless Z2 ANC kommer att vara tillgänglig från OnePlus webbplats och Amazon.in såväl som andra online- och offlinebutiker från och med idag den 17 augusti kl. 12.00.

Fördelar

  • Bra ljudkvalitet
  • Upp till 45dB ANC
  • IP55-klassificering för damm- och vattenbeständighet
  • Lång batteritid med snabb laddning

Nackdelar

  • Ingen LDAC eller aptX audio codec
  • Inget dedikerat läge med låg latens