OnePlus bekräftar att OnePlus 9-serien endast kommer att köra ColorOS i Kina, kommer att fortsätta använda OxygenOS globalt

0 Shares

OnePlus VD Pete Lau publicerade tidigare idag på weibo och bekräftade att smartphones i OnePlus 9-serien kommer att köra ColorOS 11 i Kina jämfört med HydrogenOS, som är en anpassad version av OxygenOS som finns i den globala versionen. OnePlus bekräftade dock i ett foruminlägg att det endast är tillämpligt på den kinesiska marknaden.

OnePlus sa att OnePlus-enheterna som säljs i Kina nu kommer att använda en anpassad version av ColorOS, skräddarsydd speciellt för OnePlus-smartphones, från och med den kommande OnePlus 9-serien. Den sa att den är baserad på feedback från användarna.

Det kommer dock att fortsätta använda OxygenOS för globala enheter utanför Kina i framtiden och tillade att det fortfarande är fast beslutet att erbjuda en snabb och smidig upplevelse med OxygenOS.

I foruminlägget sa OnePlus:

Som ett globalt teknikföretag letar vi alltid efter sätt att ta itu med olika användningsvanor och preferenser bland våra användare över hela världen. Vi tror verkligen att det här anpassade nya operativsystemet kommer att ge våra kinesiska användare en mjukvaruupplevelse som passar bättre efter deras önskemål.

Källa 1, 2

0 Shares