Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OnePlus Ace 2 Pro med världens första 3D-kylning av flyg- och rymdkvalitet tillkännages i augusti

OnePlus har meddelat att dess Ace 2 Pro-smarttelefon i OnePlus Ace-serien som kommer att introduceras i augusti kommer att bli världens första tredimensionella kylsystem av flyg- och rymdkvalitet: Tiangong kylsystem

OnePlus sa att Tiangongs kylsystem kommer att vara den mest kraftfulla VC i branschen för närvarande, och denna VC är minst två generationer före branschen.

Värmeavledningsområde

VC-arean når 9140 mm², den enda 10 000-nivå VC i branschen, och är mer än dubbelt så stor som standardspecifikationen för en single-chip VC i branschen.

Rumslig struktur

Tiangongs kylsystem är världens första rymdkylningsstruktur på rymdnivå, som för mobiltelefonens kylsystem till en tidevarv av tredimensionell kylning.

Genom innovationen av rymdstrukturen sa OnePlus att den har integrerat värmeavledningssystem med dubbelcirkulation i en bit VC. Arbetsvattenvolymen fördubblas, vilket kan absorbera mer värme; samtidigt fördubblas hålrumsvolymen för gas-vätskecirkulationen, från den traditionella enkelvärmezonförgasningen till dubbelvärmezonförgasning; värmekällans kontaktyta är flera gånger

Den kraftiga ökningen har ökat motsvarande kylcykelhastighet med 50 %.

Tiangongs kylsystem är det första i världen som imiterar värmeavledningsstrukturen hos rymdraketmotorns munstycksdesign, vilket för in Laval-luftvägen på rymdraketen in i mobiltelefonen VC.

Dubbelcirkulationsdesignen och Laval-luftkanalen har höjt industrins plana värmeavledningsdimension till rymdvärmeavledningsdimensionen, och värmeavledningseffektiviteten har förbättrats mellan generationerna, och värmeledningskapaciteten har ökat till 4 gånger den i branschens traditionella VC.

Värmeavledningsmaterial av flyg- och rymdkvalitet

Detta använder världens första termiskt ledande diamantgel av rymdkvalitet och supraledande termisk grafit av rymdkvalitet.

Jämfört med föregående generation har dess värmeledningsförmåga ökat med 60 %. Den nya generationen av supraledande termisk grafit av flyg- och rymdkvalitet, jämfört med den värmeavledande grafit som för närvarande används inom industrin, har en ökning på 41 % i värmeledningsförmåga.

Tiangongs kylsystem kan anpassas till alla scenarier, från daglig användning till tunga spel, och täcker nästan alla användningsscenarier för mobiltelefoner, sa företaget.

Det publicerade också en videodemo. I 1-minuters- och 3-minuterstesterna på 6,5w (mobilens strömförbrukning när man spelar Genshin Impact i höga inställningar) ligger den 8,5°C respektive 12,8°C före sina konkurrenter. I 1-minuters- och 3-minuterstesterna av 8W var vi 8,7°C och 14,4°C före konkurrenterna, sa företaget.

Tiangongs kylsystem tillåter mobiltelefoners prestanda att nå en oöverträffad ny höjd. Det gör den ultimata spelupplevelsen och en heltäckande och smidig prestandaupplevelse möjlig, sa OnePlus.

Baserat på tidigare rykten kommer OnePlus Ace 2 Pro att komma med en 120Hz 1,5K böjd OLED-skärm, driven av Snapdragon 8 Gen 2 SoC, packa upp till 24GB LPDDR5X RAM, upp till 1TB UFS 4.0-lagring och 150W SuperVOOC snabbladdning.

Källa