Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

OnePlus 3 recension

2014 var OnePlus ett företag som i princip var oerhört. Trots det fanns det stor förväntan i Android-entusiastgemenskapen om en ny smartphone från detta nya företag. Deras första smartphone kom att heta OnePlus One, och det var utan tvekan den första enheten i en trend av smartphones som försökte få flaggskeppsspecifikationer till enheter med priser som var mycket lägre än vad de stora spelarna på smartphonemarknaden krävde för sina bästa smartphones. OnePlus One var verkligen inte perfekt, men den visade att det var möjligt att producera en smartphone med hög specifikation för hundratals dollar mindre än Android-flaggskepp, och vad OnePlus behövde förbättra var deras utförande.

Ett år kom och gick, och OnePlus kom ut med OnePlus 2. Detta var under en tid då Android-marknaden fortfarande kämpade för att hantera problemen med Qualcomms Snapdragon 808 och 810 SoCs, vilket gjorde förbättringar av Androids prestanda något av en stå still. När det gäller OnePlus 2 upptäckte jag att OnePlus hade infört mekanismer som minskade webbprestandan ytterligare, och när jag granskade OnePlus 2 upptäckte jag angående regressioner i andra aspekter som telefonens skärm och dess batteritid.

När vi flyttar in i 2016 har vi nu OnePlus 3. Vid det här laget har OnePlus nu ett bättre utbud av hårdvara att välja mellan, och de borde veta exakt vad de ska fixa från OnePlus 2 för att göra en fantastisk smartphone. Men smartphonemarknaden blir mer konkurrenskraftig för varje år som går, och det räcker inte längre att bara sätta bra specifikationer i en enhet och misslyckas med utförandet. Att ta reda på hur väl OnePlus exekveras med användarupplevelsen är vad jag är här för att berätta, men innan du går in på det är det viktigt att se hur OnePlus 3 kan jämföras med sin föregångare.

OnePlus 2 OnePlus 3
SoC Qualcomm Snapdragon 810 Qualcomm Snapdragon 820
GPU Adreno 430 Adreno 530
Bagge 2/4GB LPDDR4 6GB LPDDR4
Visa 5,5″ 1920 x 1080 IPS LCD 5,5″ 1920 x 1080 PenTile AMOLED
Storlek / Massa 151,8 x 74,9 x 9,85 mm, 175 g 152,7 x 74,7 x 7,35 mm, 158 g
Batteri 3300 mAh 3000 mAh
Backkamera 13MP 1,3 μm OmniVision OV13860 f/2.0 16MP 1,1 μm Sony IMX298, f/2.0, OIS
Fram kamera 5MP 1,4 μm OmniVision OV5648, f/2,0 8MP 1,4 μm Sony IMX179, f/2,0
Lagring 16/64GB eMMC 64 GB UFS 2.0
I/O USB 2.0 Type-C-kontakt, 3,5 mm ljud
Anslutningsmöjligheter 802.11a/b/g/n/ac + BT 4.1
USB-C, GPS/GNSS
802.11a/b/g/n/ac + BT 4.2, USB-C
NFC, GPS/GNSS
Pris 329 USD (3GB/16GB)
389 USD (4GB/64GB)
399 USD (6GB/64GB)

Åtminstone på en hög nivå visar OnePlus 3 en hel del lovande. Övergången från Snapdragon 810 till 820 kommer säkerligen att förbättra prestandan, särskilt när du tänker på appdetekteringen som OnePlus gjorde, vilket försämrade webbprestandan på OnePlus 2. Det finns också en hel del 6 GB RAM. Jag undrar om 6 GB är överdrivet bara för att antalet appar som folk faktiskt använder dagligen kan vara mindre än antalet som 6 GB faktiskt kan hålla kvar i minnet. Det är också värt att notera att det är en energikostnad att lägga till mer RAM eftersom varje minnescell måste uppdateras regelbundet för att bibehålla dataintegriteten.

OnePlus har flyttat till en AMOLED-skärm med OnePlus 3. Även om det en gång var så att AMOLED-skärmar som inte fanns på Samsung-enheter uppvisade låg ljusstyrka och dålig kalibrering, har de senaste AMOLED-enheterna vänt den trenden helt. Men att flytta från en 1080p RGB LCD till en 1080p PenTile AMOLED kommer med en minskning av effektiv upplösning, och jag kommer att prata om det mer i skärmsektionen.

Med kamerorna har OnePlus gått tillbaka till Sonys sensorer. Den främre kameran flyttas till 8 MP, och den bakåtvända går till 16 MP. Objektiv stannar på f/2.0 vilket jag tycker är ett smart drag med tanke på några av de problem vi har sett gällande skärpa och distorsion på telefoner som har flyttats till ännu större bländare. Det finns mer i kamerahistorien än vad du ser på papper, och jag kommer att täcka det också.

När det gäller andra ändringar finns det nu bara en version av telefonen som är 6 GB RAM och 64 GB UFS 2.0-lagring för $399. Jag såg nästan aldrig 16GB OnePlus 2 till salu i alla fall, så det här är egentligen inte någon form av prissättning. När det gäller anslutning har du fortfarande en USB 2.0-baserad Type-C-kontakt och 802.11ac WiFi, men NFC har gjort en återgång vilket innebär att OnePlus 3 kommer att vara användbar med Android Pay och andra applikationer som använder sig av NFC.

Design

En av de stora förändringarna OnePlus har gjort med OnePlus 3 är den industriella designen. Inget med OnePlus Ones design var verkligen exceptionellt, men med tanke på att den tillförde många flaggskeppsspecifikationer till en telefon som kostade flera hundra dollar mindre än dåtidens flaggskeppstelefoner var det helt förståeligt. Med OnePlus 2 steg genomsnittspriset för OnePlus flaggskeppstelefon, men OnePlus hade gjort några ändringar i den externa designen. Telefonen fick en metallram men behöll sitt bakstycke i sandsten. För att vara ärlig så var jag inte riktigt ett fan av OnePlus 2:s design. Metallramen gjorde inte mycket för att förbättra hur hög kvalitet telefonen kändes, och bakstycket var inte tillräckligt grovt för att verkligen påverka hur greppvänligt chassit var. Ovanpå det såg det faktum att displayskiktet på telefonen hade en plastkant som satt ovanför metallramen ganska billigt ut, och den ökade tjockleken och massan representerade faktiskt regressioner från OnePlus One i vissa avseenden.

Med OnePlus 3 har OnePlus gått över till en unibody-design i aluminium. Genom att göra det har de åtgärdat i stort sett alla mina problem med OnePlus 2. Från och med baksidan av enheten har du inte längre sandstensfinishen. Jag är säker på att många inte kommer att hålla med, men bakstycket till OnePlus 2 hjälpte mig inte alls med att greppa telefonen. OnePlus 3 känns som en enhet av mycket högre kvalitet, särskilt för att det inte längre finns tre distinkta delar av telefonen som alla har sömmar och mellanrum mellan varandra. Unibody-designen betyder att bakstycket inte längre är borttagbart, men som jag sa i min OnePlus 2-recension tycker jag att det avtagbara bakstycket på OnePlus-enheter var ett slöseri ändå eftersom det bara fungerade som ett sätt att komma åt SIM-kortplatserna, vilket kunde har implementerats som en bricka på sidan av enheten. Med OnePlus 3 har de gjort precis det, så det avtagbara bakstycket behövs inte.

Bakstycket ser några ytterligare förändringar, där vissa är oberoende av övergången till ett aluminiumchassi. Det finns nu linjer för antennerna på toppen och botten av telefonen, och den övre raden ansluter till den fyrkantiga kameran som sitter under den, vilket påminner mig om HTC One M9. När det gäller kameran så finns det inte längre en separat ö som kameran och blixten sitter på, vilket jag tror är en stor förbättring jämfört med vad jag kände var en av de minst tilltalande visuella aspekterna av de tidigare OnePlus-enheterna. Kameran sticker ut betydligt mer än den gjorde på OnePlus 2, vilket bara är en konsekvens av den betydande minskningen i tjocklek, och OnePlus har faktiskt minskat sensorstorleken med den här generationen så puckeln hade troligen varit ännu större om de inte hade gjort det. . Det enda andra att notera om kameraområdet är att det nu bara finns en enda LED-blixt och kameran använder PDAF, medan OnePlus 2 hade en dubbel LED-modul och en IR-modul för laserautofokus.

På telefonens vänstra sida har du volymreglaget och mute-omkopplaren, medan höger sida har sleep/wake-knappen och NanoSIM-platserna. Jag uppskattar att OnePlus har behållit sin volymreglage på telefonens vänstra sida, och jag tror att trestegs mute-omkopplaren är en underskattad funktion som fler tillverkare borde ta till sig. Du kan se ovan att telefonens kanter bara böjer sig till en punkt, då har du en avfasad kant som möter displayglaset. Jag gillar utseendet som detta ger, men det betyder att du inte har samma mjuka känsla när du sveper nära kanterna på skärmen som du får på en enhet som iPhone 6s Plus.

Undersidan av telefonen är ändrad från OnePlus 2. Det finns inte längre några antennlinjer eftersom de sveper sig runt telefonens vänstra och högra sida, och det finns inga hål borrade på båda sidor av USB Type-C-porten som har tillåtit 3,5 mm ljudjacket att föras till telefonens undersida. En sak som stör mig är hur 3,5 mm-uttaget inte är centrerat som resten av portarna och skruvarna, vilket liksom förstör den visuella enhetligheten. Du kan även se OnePlus förapplicerade skärmskydd i bilden ovan. Den täcker inte riktigt hela skärmen från kant till kant, och jag märkte att det samlades en hel del damm runt kanterna så det slutade med att jag tog bort den. Det är bara ditt typiska skärmskydd i plast snarare än ett glas, även om det faktum att OnePlus kastar in det för free är en trevlig gest.

Framsidan av telefonen liknar OnePlus 2, men det är tydligt hur den övergripande formen på telefonen har förändrats för att bli mer böjd, medan OnePlus 2 liknade Nexus 5 i hur den hade platta sidor som möter böjda på hårt. vinklar. Jag måste säga att jag föredrar utseendet på OnePlus 3 i detta avseende, men det kan ses som mindre unikt än OnePlus 2. När det gäller vad som finns på framsidan så har du hörluren och den främre kameran på toppen , med tre kapacitiva nycklar på botten. Mittknappen är hemknappen, som också fungerar som en fingeravtrycksläsare på samma sätt som OnePlus 2:s hemknapp. Enligt min erfarenhet har sensorn varit ganska exakt och lika snabb som allt annat på marknaden, och att ha den på framsidan av enheten ger en bättre upplevelse än bakmonterade skannrar.

OxygenOS ger många sätt att anpassa telefonen, så du har också möjlighet att byta ordning på knapparna för bakåt och de senaste apparna, och om du vill ha programnycklar tillhandahåller OnePlus det som ett alternativ också. Jag täckte de viktigaste punkterna med OxygenOS i min OnePlus 2-recension, och jag har inte sett några större förändringar i den så jag hänvisar bara till det istället för att gå över funktionerna en andra gång. Det enda som har förändrats är att användargränssnittet inte längre känns outhärdligt långsamt och trögt, och i nästa avsnitt kommer du att se exakt varför det är så.