Om Nvidia inte slutför Arm-förvärvet kan den senare överväga en börsintroduktion

0 Shares

I korthet: Nästan ett år har gått sedan Nvidia tillkännagav sitt förslag att köpa Arm. Affären har inte slutförts än, och en av anledningarna verkar vara bristen på viss dokumentation som Nvidia måste skicka till Europeiska kommissionen. Om Nvidia inte skickar det kan Arm välja en börsintroduktion.

Armens förvärv på 40 miljarder dollar blir bara skakigare eftersom Europeiska kommissionen (EC) fortfarande väntar på pappersarbete för att möjliggöra att avtalet avslutas. Som det verkar har Nvidia inte skickat det ännu, och med EU: s sommarlov som börjar idag är det troligt att EG kommer att få det i september.

Även efter att Europeiska kommissionen har fått dokumentationen kan det ta upp till sex månader att besluta. Nvidia förväntade sig att affären skulle slutföras i mars 2022, men chiptillverkaren är villig att förlänga den till september 2022 om det behövs. För närvarande ägs Arm av SoftBank, som arbetar med att stänga affären. Simon Segars, Arms verkställande direktör, bekräftade också att Arm är “100% fokuserad på att avsluta denna transaktion.”

Om Nvidia inte förvärvar Arm, går rykten om att den brittiska halvledarkonstnären kan överväga en börsintroduktion, med New York som mest sannolikt att få den. Segars förnekade emellertid Arm IPO: s planer och sa att “kombinationen av Arm och Nvidia är ett bättre resultat än en börsintroduktion. Den investeringsnivå som kommer att behövas för att leda i artificiell intelligens kommer att vara utan motstycke.”

Flera företag är emot Nvidia-Arm-transaktionen, inklusive Google, Qualcomm och Microsoft. Men andra företag som Marvell, Broadcom och MediaTek stöder enligt uppgift Nvidias övertagande.

De brittiska myndigheterna har också ingripit i Nvidias förvärv av Arm.

Rapporten som gjordes av konkurrens- och marknadsmyndigheten skickades till utrikesministeriet för digital, kultur, media och sport (DCMS) den 20 juli, där CMA: s åsikter om transaktionen redovisades tillsammans med “en sammanfattning av eventuella framställningar om nationella säkerhetsfrågor från tredje part. ” Det är dock bara utrikesministern för DCMS som kan avgöra om denna transaktion verkar mot allmänintresset eller inte.

0 Shares