Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Om någon går in i mitt wifi, vilka faror kan påverka min säkerhet

Utan tvekan är detta ett allvarligt hot som vi måste ha i åtanke. Det är inte bara så att de kan surfa på Internet, det kan också påverka integriteten och säkerheten för våra enheter. Så låt oss börja med att förklara vad som kan hända om någon bryter sig in på mitt Wi-Fi. Sedan fortsätter vi med hur vi kan upptäcka en inkräktare på vårt Wi-Fi-nätverk och hur vi kan förbättra vår Wi-Fi-säkerhet.

Vilka faror kan påverka min säkerhet

Vilka är riskerna om någon kommer in på mitt Wi-Fi

Det första vi kommer att möta är en olägenhet där någon obehörig tar det som är ditt som sitt eget. Det betyder att vi kommer att förlora bandbredd på vår anslutning på grund av den inkräktaren. Beroende på vad du använder vår anslutning till och hastigheten som vi har avtalat kommer vi att märka mer eller mindre den skadan.

Om någon går in på mitt Wi-Fi kan de göra det för att:

 • Webbsurfande.
 • Ladda ner filer via direkt eller P2P.
 • Att spela online.

Från det ögonblick den ansluter till ditt Wi-Fi-nätverk är den cyberbrottslingens enhet bara en annan dator. När vi ansluter för första gången till ett nätverk frågar Windows vanligtvis oss om det är ett privat eller offentligt nätverk.

Om vi ​​planerar att dela filer över det lokala hemnätverket kommer vi att göra det privat. Från det ögonblick som hackaren går in i vårt WiFi-nätverk är han en till. Således kan du ha tillgång till filer och nätverksresurser, så det rekommenderas starkt att aktivera autentisering och använda SMB 3.0 med datakryptering.

Dessutom, om någon kommer in i vårt Wi-Fi-nätverk innebär det också några hot som du bör känna till:

 1. När vi kontrakterar en internetanslutning med en internetleverantör kommer allt vi gör med den att vara förknippas med vårt namn . Därför, om någon utför en kriminell handling från ditt WiFi-nätverk, du är den juridiska personen i första hand . I den här situationen kommer du att tvingas bevisa att du inte är boven, vilket inte alltid är lätt.
 2. Vi är också i fara av att informationen som överförs från oss blir stulen . Att vara inom samma nätverk kan göra Man in the Middle-attacker som ARP Spoofing, för att fånga all information som vi överför till Internet. Naturligtvis skulle surfning med HTTPS inte rädda oss, om inte webbplatserna har HSTS och vi har cookien i vår webbläsare.
 3. De ansluter till våra enheter. Hackare med tillräcklig kunskap kan använda program för att ändra informationen som vi överför till Internet i farten, omdirigera oss till webbplatser som är under angriparens kontroll, för att stjäla personlig information, bankinformation och mycket mer.

Därför, om någon kommer in på mitt Wi-Fi beroende på vilken vilja jag har, kan det lämna mig i en mer eller mindre komprometterad situation. Du kanske är intresserad av hur de kan stjäla Wi-Fi från mig.

Kontrollera om du har inkräktare från routern

Det enklaste sättet att veta om någon har åtkomst till mitt Wi-Fi är att titta på enheterna som är anslutna via routern. För närvarande har de flesta routrar en sektion där du kan se de enheter som för närvarande är anslutna. Detta skulle vara ett exempel på en FRITZ! Box 7530:

Här, vad vi måste göra är att gå igenom en efter en enheterna som är anslutna. Vissa tillverkare för att underlätta identifieringen, låt oss namnge dem som i fallet ovan. Om vi ​​har tvivel om en enhet kan vi stänga av den tillfälligt för att identifiera den. Efter att ha spenderat en rimlig tid, om vi uppdaterar och ser att den inte finns där, kan vi katalogisera den med ett namn när den dyker upp igen. Andra sätt kan vara genom att titta på enhetens MAC-adress eller genom att blockera dess Internetåtkomst för att kontrollera.

När det gäller de åtgärder vi kan vidta för att förbättra säkerheten för vår router, skulle de vara följande:

 1. Håll din firmware uppdaterad.
 2. Ha ett minimum av WPA2-kryptering, och om det stöder det, WPA3.
 3. Sätt ett starkt lösenord och lämna inte det som kommer från fabriken. Så här skapar du en säker WiFi-nyckel.
 4. Inaktivera alltid WPS.
 5. Kontrollera regelbundet listan över utrustning som är ansluten till WiFi-nätverket.

Med den här serien av tips vet du om någon kommer in på mitt Wi-Fi och du har också åtgärderna för att skydda dig själv.