Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Om du vill bli bäst, använd en trådbunden mus, inte en Bluetooth

Har det någonsin hänt dig att du plötsligt spelar ett onlinespel och utan att veta hur de har hänt dig? Har det inte gått upp för dig att upprepningen av det du ser på skärmen skiljer sig från det du ser på din skärm? Det kan bero på att din mus har en högre latens än vanligt och om du är ett eSport-proffs som spelar med hundratals bilder per sekund blir det värre.

Om du vill bli bäst, använd en trådbunden mus, inte en Bluetooth

Varför är en trådbunden mus bäst för spel?

Vi måste förstå att alla spel är baserade på att köra samma loop för varje bildruta och en av de viktigaste delarna är den period då våra ingående kringutrustning skickar data. I dem finns vår mus och är den trådlös blir det alltid en fördröjning, lägger den till när informationen skickas. Naturligtvis kommer detta att bero på varje spel, vissa har en enorm tolerans för höga latenser, speciellt i filmiska spel med höga nivåer av visuell kvalitet, men om vi pratar om eSports-spel eller spel designade för online så förändras saker mycket.

ratón pilas batería kabel

Även om allt detta kan leda till förvirring, genererar inte spelet en ram varje gång vi rör på musen, trycker på en tangent eller en knapp på kontrollratten, utan snarare genererar det ramar och beräknar vad som händer i varje spel kontinuerligt och ihållande. Då och då frågar spelet om det finns en förändring i inmatningsenheterna och uppdaterar spelstatusen därefter. Så det kan finnas en fördröjning på en eller flera bildrutor beroende på hur lång tid det tar för processorn att tolka informationen.

De allra flesta trådlösa spelmöss använder sin egen trådlösa radio, oftast någon variant av WiFi Direct, anledningen till detta är att Bluetooth kan ha flera ramar med latens. Däremot kan USB lösas på 1 millisekund utan problem. Det räknar inte användningen av teknik för att minska musens latens, men i allmänhet är Bluetooth-möss inte de bästa för spel. De är bekväma ja, men det finns bättre alternativ.

Inte samma fodral som Bluetooth-headset

Bluetooth-hörlurar är dock ett annat fodral än trådlösa möss, eftersom att skicka informationen från en enkel musrörelse inte är detsamma som att skicka en hel låt. I det senare fallet ackumuleras informationspaketen och skapar ytterligare latens till Bluetooth-kontrollern när man spelar musik genom hörlurarna.

Den verkliga latensen i millisekunder för en Bluetooth-mus kan räknas med ena handens fingrar, problemet kommer när vi vill spela höga uppdateringsfrekvenser och vi måste göra den visuella informationen som är ett resultat av musens verkan på minsta möjliga millisekunder möjliga. spelaren når ögonen. I mycket konkurrenskraftiga spel med höga bilder per sekund, blir latensen för en trådlös mus mindre ett problem än ett problem. För att inte tala om problemet med batterierna eller batteriet, som måste vara så fulladdat som möjligt för maximal prestanda.