Om du får det här meddelandet Bit inte, kommer de att stjäla ditt bankkonto

0 Shares

Om du får det här meddelandet, bit inte

Framväxten av internetbank har gett oss många fördelar, som att kunna komma åt våra konton när som helst, utföra operationer med ett par klick eller kontraktera bankprodukter utan att gå till kontoret. Allt som har fördelar har dock oftast nackdelar och i det här fallet är de relaterade till säkerhet. Nätfiskeattacker för att försöka stjäla våra konton eller kreditkort är dagens ordning. Idag vet vi, tack vare en varning från Rikspolisen , en form av bankbedrägeri via SMS och telefonsamtal för att stjäla ditt konto.

Vår bank eller teleoperatör kommer inte att be oss om personlig information via e-post eller SMS. Faktum är att det inte är vanligt att vi uppmanas att komma åt en länk för att ange dessa uppgifter. Alla dessa fall tenderar att vara mer utarbetade bedrägerier än legitima försök att kontakta oss. Problemet är att många människor fortsätter att bita ihop och Rikspolisen har fått gå ut ur deras sätt att avveckla en av dessa bedrägerier.

Vi har upptäckt misstänkta åtkomstförsök till ditt konto

Rikspolisagenter har identifierat en komplicerad bluff som kombinerar SMS som låtsas vara från banken med efterföljande telefonsamtal från påstådda bankanställda. På så sätt lyckades de undanröja misstankarna från användare som fick ett meddelande och tvivlade på dess äkthet.

intentos de acceso sospechosos a su cuenta

Det hela började med ett sms där vi blev varnade att ”Vi har upptäckt misstänkta åtkomstförsök till ditt konto. Du måste aktivera ditt webbsäkerhetssystem annars kommer ditt konto att blockeras”. Uppenbarligen varnade det meddelandet redan användaren som var frestas att klicka på den bifogade länken . Där bad de om bank- och personuppgifter, samt användarnamn och lösenord för att komma åt sin nätbank och ett kontakttelefonnummer.

Då varnades också offer för att de kunde få ett samtal till utföra lämpliga säkerhetskontroller . Cyberbrottslingar fortsatte att ringa offret som utgav sig för att vara anställda på hans bank, och visade till och med ett legitimt telefonnummer tack vare hans datorkunskaper.

I detta samtal informeras offret om misstänkta rörelser på kontot och de uppmanas att ange den elektroniska signaturkod som de arbetar med. I slutändan slutar det hela med att cyberbrottslingar får full tillgång till nätbanker och kan göra betalningar och överföringar online medan du pratar med offren i telefon.

Som alltid kommer vi att förmedla den här typen av meddelanden. Vid tvivel, VI kommer att ringa banken direkt . Dessutom kommer vi aldrig att tillhandahålla nycklarna för att utföra operationer. I händelse av att behöva agera på vårt konto eller vid bedrägliga transaktioner, behöver banken inte dem.

0 Shares