Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Om du är seriös med affärer måste du läsa dessa 10 böcker

Som företagare måste du läsa böcker för att bygga upp ett spirande företag. Tänk på alla framgångsrika affärsmän, vad tror du bidrog till framgången för deras företag? Att läsa böcker är förstås en av dem.

Böcker hjälper till att förändra ens tankesätt och får honom eller henne att tänka annorlunda än andra. Du kan bli superproduktiv genom att läsa fantastiska framgångsrika böcker.

Få upp till $100 000 studielån för din master i USA eller Kanada – se om du är kvalificerad


För de som ser fram emot att starta en blogg, bygga ett företag, avancera i karriärutveckling, lära sig nya färdigheter för ditt företag, är böcker fantastiska sätt att förbättra ditt spel och förbättra ditt företag. Du kan förlora en billig middag, bara för att köpa en livsförändrande bok som kommer att hjälpa dig i ditt företag och din karriär.

Det finns så många sådana böcker, men vi har sammanställt tio av dem för att hålla dig på rätt väg. Nu kör vi.

De 10 bästa böckerna för att bygga ditt företag

 1. Tools of Titans: The Tactics, Routines and Habits of Billionaires, Icons and World Class Performers av Tim Ferris

Boken handlar om de största livslärdomarna från bästa miljardärer från alla samhällsskikt. Den omfattar cirka 650 sidor och undersöker allt författaren har lärt sig från sin intervju om inte mindre än 200 av världens bästa presterande inom akademi, sport, näringsliv och annan industri. Att investera i den här boken är en av de bästa investeringarna du kan våga dig på i år.

 1. Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World av Cal Newport

Den här boken fokuserar på “fokus”. Den talar om ens förmåga att fokusera på ett krävande uppdrag utan att behöva bli distraherad. Om du behärskar förmågan att fokusera, kommer du att kunna bearbeta tvetydig information och leverera positiva resultat med en begränsad tidsram. Som en affärsmässig individ får du inte låta felaktiga möjligheter ta bort ditt fokus eftersom de kanske inte tillåter dig att uppnå meningsfulla drömmar. Med den här boken, Deep Work, är du garanterad framgång när du fokuserar på rätt frågor.

 1. The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs use Continuous Innovation to Create radikalt framgångsrika företag av Eric Ries

Den här boken fokuserar på hur du kan bygga och lansera nya produkter innan du investerar rejält i idéerna. En startup är vilket företag som helst byggt av en entreprenör som är villig att upptäcka dolda och framgångsrika vägar för att bygga ett hållbart företag. Lean Startup hjälper startups att identifiera en affärsidé och framgångsrikt hantera den med hjälp av något innovativt tillvägagångssätt och verktyg, samtidigt som de accelererar mot validering.

 1. Så bra att de inte kan ignorera dig: Varför färdigheter överträffar passionen i jakten på arbete du älskar av Cal Newport

Så bra att de inte kan ignorera dig är en bok som talar om att “att följa sin passion” är ett felaktigt råd till dem som vill bygga sina drömmar. Författaren var av åsikten att du inte följer din passion, snarare, din passion upptäcks efter att du måste ha lagt ner mycket ansträngning på att utveckla starka färdigheter. Sedan kommer du att älska färdigheterna eftersom du verkligen är bra på dem. Din naturliga talang och förfinade färdigheter är de verkliga avgörande faktorerna för den karriärväg du bör följa eller vilken typ av affärsidé du bör bygga vidare på. Det är när du arbetar med dessa som din passion kommer att dyka upp.

 1. Money Master the Game: Simple Steps to Financial Freedom av Tony Robbins

Tony Robbins är känd för sina internationella talförmåga. Han har hållit stora liveevenemang i olika länder i världen under de senaste decennierna. Han tror att för att bli framgångsrik i affärer har mer att göra med psykologi än färdigheter, erfarenhet eller liknande egenskaper. Enligt honom är affärer 80 % psykologi och 20 % mekanik.

Genom att omsätta detta i praktiken gav Robbins exempel på hur vi kan förbättra våra liv genom effektivare penninghantering. För att boken skulle bli ett mästerverk intervjuades 50 främsta finansexperter, tillsammans med författarens personliga erfarenhet som ägare till ett mångmiljardföretag.

 1. Hur man vinner vänner och påverkar människor av Dale Carnegie

Hur man vinner vänner och påverkar människor är en bok om företagsledarskap. Även om den är en gammal bok som är nära ett sekel, lär boken ut hur man effektivt kan arbeta med människor, samtidigt som man blir en bättre ledare och kontakt. Det finns beprövade och beprövade strategier som nämns i boken som kan vägleda din förmåga att effektivt hantera relationer och bygga vänskap. Enkelt uttryckt är boken mer som en guide för hur man förhåller sig till människor och får dem att hålla med om ditt sätt att resonera.

 1. Rik pappa fattig pappa: Whatt de rika lär sina barn om pengar som de fattiga och medelklassen gör inte av Robert T. Kiyosaki

Den här boken är en bok om finansiellt tänkesätt. Det revolutionerar hur människor ser på privatekonomi. Om du vill bemästra din privatekonomi är den här boken ett utmärkt verktyg för att hålla dig på rätt spår. Kiyosaki skräddade inte orden när han förklarade hur du ska låta dina pengar arbeta för dig istället för att spendera större delen av ditt liv med att arbeta för pengar. För att bli en rik person, köp saker som genererar inkomst. Det är kärnbudskapet i denna bok.

 1. Uppstartsmöjligheter: Vet när du ska sluta ditt jobb av Sean Wise och Brad Feld

Författarna till denna Startup Opportunities tror på att inte sluta sitt dagliga jobb för att starta ett eget företag utan att först behöva validera idén bakom verksamheten. Det är inte bara allt, din inkomst från det nya företaget måste bibehållas, växa och redan flyta innan du tänker på att sluta ditt jobb. Din övertygelse måste vara tillräckligt stark och din idé validerad. Fortsätt bygga ditt företag, se till att dina kunder är nöjda och nöjda (och fortsätt komma tillbaka för mer).

Anledningen till att du inte slutar ditt vanliga inkomstjobb är att du kommer att behöva en inkomst från det för att överleva. Det är oklokt att riskera allt i början av att bygga ditt företag eftersom det finns en tendens att det faller sönder innan det står fast.

Startup Opportunities ger också praktiska råd om vilken typ av verksamhet som sannolikt kommer att lyckas och de som kanske inte kommer att lyckas. Den hjälper dig också med en realistisk guide om hur du utvärderar din affärsidé.

 1. Running Lean: Iterera från plan A till en plan som fungerar av Ash Maurya

Running Lean predikar också om validering av affärsidé innan man går in i verksamheten som entreprenör. Boken talar om den mest sannolika framgången för ditt företag, baserat på reaktionen från din tidiga publik. Det betonar effekten av att samla in feedback från dina kunder.

 1. The Barefoot Executive: The Ultimate Guide for Being Your Own Boss and Achieving Financial Freedom av Carrie Wilkerson

Boken är en modell för nya företagare om hur man planerar, startar och driver ett litet företag. Barefoot Executive motiverar dig att följa din dröm.

Författaren berättar om sin personliga erfarenhet och tar dig genom processen att starta upp ditt eget företag och den nödvändiga planen för att upprätthålla verksamheten.

Faktorer som bidrar till ditt företags framgång

Flera skäl bidrar till att äga ett företag av människor, varav några av dem inkluderar – att vara din egen chef, arbeta med personer du väljer, ta hand om din egen tid och göra det du brinner för. Ibland är det inte lätt.

För att starta ett framgångsrikt företag, hoppar du inte bara in i vilken verksamhet som helst som tilltalar dig utan noggrant övervägande. Vi har noggrant valt ut följande fem viktiga bidragsgivare till att driva ett framgångsrikt företag

 • Du måste ha en innovativ affärsidé

För att ha en tilltalande affärsidé måste du vara uppmärksam på aktuella och populära trender. Du kanske inte behöver en helt annan idé, men du kan förbättra en befintlig idé för att bygga din. Så skapa en förbättrad, övertygande produkt eller tjänst ur en befintlig verksamhet som sticker ut. Kom ihåg att överväga marknaden eftersom det är den viktigaste avgörande faktorn för ditt företags framgång. I en konkurrensutsatt bransch måste något skilja dig åt.

 • Du behöver rätt talang

Att starta ett företag kräver att du samlar och omger dig med människor som har rätt talang för verksamheten. Dessa människor är ryggraden i företaget och måste dela i verksamhetens vision. Du kanske inte har alla talanger på en gång, men se till att du fortsätter bygga ditt team som har rätt erfarenhet och är villiga att pressa hårt och nå framgång med dig.

Du måste vara villig att lägga ner extra timmar och ansträngningar för att bygga upp ditt företag. Det räcker inte med passion, du behöver energin och färdigheterna för att förverkliga dina drömmar. Om möjligt, arbeta med andra företag och få lite kunskap om hur saker och ting sköts. Pumpa sedan in den energin i ditt eget företag.

 • Du måste bygga ett personligt nätverk

Det finns ett populärt talesätt som säger att ditt nätverk bestämmer ditt nettovärde. Du måste få kontakt med likasinnade entreprenörer som kan bidra till din kunskap. När du har frågor eller behöver råd finns ditt nätverk där för att ge dig allt du behöver. Du kan gå med i några professionella organ som skulle bidra till att du fattar ett klokt affärsbeslut. Medan ditt nätverk växer, växer dina resurser också.

Försäljning är ett bevis på att ditt företag växer. Försäljning bevisar lönsamheten för ditt företag, samt tillför finansiering till verksamheten. Prioritera försäljning från start av verksamheten. Dessutom ger försäljningen din verksamhet en konkurrensfördel, vilket är ett bevis på att din affärsidé är fantastisk.

Som entreprenör som vill starta ett företag måste du förbereda dig på steg-för-steg-metoden för att driva och upprätthålla verksamheten. Man vaknar inte bara och startar ett företag, det krävs en noggrann analys innan uppstartsprocessen. du måste stelna din grund innan du bygger på den. Att läsa bra böcker är en stor fördel för dig eftersom du måste lära dig mycket av dem som har gått den vägen.