Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Om det elektriska är framtiden, vad händer med vätgasbilen?

Kommer vätgasbilen att ta ett steg framåt?

Försäljningen av batterielbilar, de 100 % elektrifierade, ökar i hela Europa och enligt den årliga rapporten Global Electric Vehicle Outlook säljer de nu mer varje vecka än de gjorde för alla år sedan.

Även trots växande popularitet, brist på viktiga batterikomponenter som t.ex eftersom litium, nickel och kobolt kan hota tillgången. Vilket får oss att undra om det är dags att fokusera på vätebaserad energi.

Eller vad är detsamma: är det vätgasbilens tur att ta ett steg framåt? Sanningen är att vi skulle kunna säga ja, särskilt när vi vet att elektrifieringen rör sig i alla dess former… och ja, den här typen av fordon anses fortfarande vara elektriska; från en annan kategori, ja, men en elektrisk.

Vad har vi med dem

Poängen är att, även om från 2050 bara nollutsläppsbilar cirkulerar i Europa och från 2035 tillverkas endast dessa, det finns många tvivel om den framtida livskraften för en värld som är beroende av batterier och deras komponenter.

Till skillnad från hybridbilen och den rena bensinbilen, till exempel, ligger vätgasbilen fortfarande långt efter elbilen när det gäller mognad av dess teknik och dess praktiska utveckling (för den verkliga världen), men många ser i honom svaret på det fråga. Varför pratas det knappt om honom då?

Det beror bland annat på utsläppsbegränsningar är pressande och tillverkarna har inte tid att utveckla detta system tillräckligt för att skala det till lönsam produktion. Var försiktig, det betyder inte att vätgasbilen är död, långt ifrån. Det händer att det idag är för långt ifrån att vara en verklig lönsamhet.

Anledningen är att som ett nytt alternativ, det är fortfarande långt att gå, något som kan ses i det begränsade utbudet av modeller på marknaden, särskilt på spanska. Dessutom finns det en mycket stor brist på distributionsnät, vilket gör tankningen komplicerad.

Ett knappt utbud i kombination med ett högt pris på dessa bilar genererar otillräcklig efterfrågan för bensinstationer att investera i vätgas för att tanka. Och utan ett tillräckligt tanknät, vem vågar köpa en vätgasbil?

Coche de hidrógeno revolución futuro

Det är det mest ekologiska, men…

Kort sagt använder vätevehikeln den kemiska reaktion som sker mellan väte och syre att generera el. Detta överförs till ett batteri och senare använder en motor denna lagrade elektricitet för att flytta fordonets hjul. Längs vägen drivs bara vattenånga och kväve ut. Dessutom har de större autonomi.

Å andra sidan är dessa fordon mer förberedda för extrema temperaturer och deras motorunderhåll är minimalt. Du behöver inte längre oroa dig för snabbkorrigeringar och de oönskade problem som andra typer av mekanik orsakar.

Det är i alla fall viktigt att nämna att när vätet väl är framställt är det återigen mycket dyrt att transportera det i stora mängder. Framför allt eftersom det är mycket komplicerat att transportera krävs det att det står vid höga tryck och mycket låga temperaturer, vilket försvårar transporten. Alla dessa olägenheter försenar ett nätverk av vätgasstationer som sträcker sig längs våra vägar.