OLED x Super Amoled: vet skillnaden mellan de två och vilket som är det bästa alternativet

0 Shares

När termerna OLED eller AMOLED dyker upp i teknikkonversationer kommer märket Samsung snart att tänka på. Det här är trots allt företaget som banat väg för implementeringen av den här typen av teknik i smartphones, och många enheter har idag både OLED-skärmen och Super Amoled.

Men många människor kan bli förvirrade över dessa nya tekniker som dyker upp varje år. Hur skiljer man OLED-skärm från Super Amoled? Vilken skärm har bäst bildkvalitet? Och vilken är mest kostnadseffektiv?

Därför kommer vi i den här artikeln att förklara skillnaden mellan de två skärmarna och vi kommer att berätta vilket som är det bästa alternativet för dig att investera. När allt kommer omkring, när det kommer till teknik, måste vi analysera all information för att göra bästa möjliga köp. Kom med oss!

Hur fungerar OLED-skärmen?

OLED-tekniken (Organic Light Emitting Diode) är skärmar som har pixlar som är upplysta av en diod, som är ansvarig för att sända ut ljus till var och en av pixlarna. OLED-skärmar behöver alltså ingen ljusmatris för att lysa upp hela skärmen, vilket sker i till exempel LCD-teknik.

OLED-skärmen kan leverera rent svärta tack vare dioderna, som inte lyser upp de svarta pixlarna och lämnar dem släckta. Men eftersom de är byggda med organiskt material, drabbas de av en större nedbrytning, vilket fick tillverkarna att minimera dessa förluster över tiden.

För närvarande har de flesta avancerade enheter OLED-skärmen, där Apple är en av de senaste som använder tekniken i sin iPhone X.

Hur fungerar AMOLED-skärmen?

Innan vi pratar om Super Amoled-skärmar måste vi förstå hur AMOLED fungerar, som finns i flera smartphonemodeller på marknaden.

Den största skillnaden i förhållande till OLED-skärmar är att AMOLED har ett mellanskikt, både organiskt och aktivt, vilket möjliggör lägre energiförbrukning och större flexibilitet.

Hur fungerar Super Amoled-skärmen?

Super Amoled-skärmen är en vidareutveckling av AMOLED-teknik, även den från Samsung. I denna mening möjliggjorde utvecklingen av AMOLED-teknik konstruktionen av flexibla skärmar, förutom att avsevärt minska skärmarnas svarstid och tjockleken på lagren.

Faktum är att visningslager är den stora förändringen från Super Amoled-skärmar. Tekniken möjliggjorde föreningen av glas med pekskärmen, vilket kraftigt minskade enhetens vikt och dess tjocklek, vilket möjliggör större utrymme för batterier och andra komponenter.

Slutsats: vilket är det bästa alternativet?

OLED x Super Amoled: vet skillnaden mellan de två och vilket som är det bästa alternativet 1

Bortsett från värdet av varje teknik, utan tvekan, slutar Super Amoled-skärmen med att få den bästa bildkvaliteten.

Detta beror på att Super Amoled har större färgnoggrannhet, förutom kvaliteten på ljusstyrka, kontrast och batteritid. Men om du letar efter en mer kostnadseffektiv enhet kommer OLED-skärmar att vara ett bättre alternativ.

Så, gillade du att veta mer om skillnaderna mellan OLED-skärmen och Super Amoled? Så passa på att läsa andra texter på vår blogg och håll dig informerad om de viktigaste nyheterna inom teknikvärlden.

0 Shares