Öka omvandlingsfrekvensen med dessa fyra former av icke-traditionellt innehåll

0 Shares

konverteringsfrekvens-innehåll-hjälte

Vi vet alla att innehåll är kung när det kommer till marknadsföring.

Men vad många nya marknadsföringsteam inte inser är att innehåll är en paraplyterm som omfattar en mängd olika koncept. Att producera bloggar och videor är en bra början, men de är bara toppen av isberget när det kommer till de många formerna av innehåll som kan öka dina omvandlingsfrekvenser.

Det är aldrig för sent att börja förgrena sig lite med din innehållsplanering och produktion, särskilt om du försöker vinna mer försäljning.

Här är fyra icke-traditionella former som har enorma fördelar när det gäller att tjäna konsumenternas förtroende och få igång försäljningen.

1. Whitepapers

Det finns egentligen inget bättre sätt att etablera ditt varumärke som en auktoritet inom sitt område än genom att publicera en whitepaper. Istället för att vinna dina kunder med intressant information som en blogg gör, tjänar en vitbok kundernas förtroende genom en akademisk syn på ett visst problem eller ämne. Människor tenderar att lita på fakta och statik som stöds mer än något annat.

vilka-typer-av-innehåll-är-mer-effektiva

Nackdelen med whitepapers är att de inte är enkla att producera som en blogg på 800 ord är. Faktum är att de kan ta lika lång tid att skriva som en e-bok gör. Trots den tid och energi som krävs för att producera, kommer den intelligenta analysen och den slutliga whitepapern att löna sig i det långa loppet.

Om ditt innehållsteam inte är vana vid att producera whitepapers, överväg att börja med free guider som “hur man bygger följare på Instagram.” Människor kan registrera sig för att få tillgång till det vintergröna innehållet, och sedan kan ditt marknadsföringsteam använda registreringarna för att utöka sina e-postmarknadsföringskampanjer. Enligt Demand Gen Report sa 76% av köparna att de var villiga att dela information om sig själva med ett företag i utbyte mot ett whitepaper.

2. Fallstudier

Som ett whitepaper tar en fallstudie mer tid och energi att producera än de flesta bloggar. På den positiva sidan är de supereffektiva på att demonstrera problemlösningsförmågan hos både ditt företag och de produkter/tjänster du säljer. En fallstudie visar tydligt din publik hur du kan hjälpa dem att lösa sina problem, men det är inte svårt att sälja.

Genom att ta itu med ett problem inom din bransch och visa hur ditt företag hanterade problemet i en instans, vinner du användarnas förtroende samtidigt som du etablerar ett auktoritativt fotfäste inom ditt område. Dessutom är fallstudier utmärkta för att naturligt bygga en nyckelordsnärvaro i relation till ett vanligt problem inom branschen.

Fallstudier är också vintergröna, vilket gör att de kan hänvisas till gång på gång under de närmaste åren. Du kan infoga dem i framtida innehåll och därigenom göra innehållsteamets liv enklare under de kommande månaderna och åren. Dessutom kan tittarna läsa fallstudien och veta att det är en pålitlig informationskälla i flera år.

3. Intervjuer med auktoritativa personer

Inte bara är den här typen av innehåll fördelaktigt för omvandlingar, utan det är också roligt för konsumenter att snubbla över. Läsare älskar att kolla in intervjuer med populära namn i din bransch, och de kommer att bli imponerade av att du kunde få kontakt med människor de respekterar.

Kom ihåg att intervjuer inte bara är en chans att namnsläppa eller få klick. De måste vara relevanta för din målgrupp. Håll intervjuer aktuella och relevanta. När de görs på rätt sätt kan intervjuer med branschexperter ge kraftfull kraft och gynna din försäljning, snarare än bara intervjupersonens popularitet.

sparkar i båset

Kolla till exempel in The Blonde Abroads intervjuserie “Kicking the Cubicle”. Hon är ett stort namn inom resevärlden, men hon pratar också med andra kvinnor med otraditionella jobb i intervjuer. Detta etablerar hennes plats i världen av kvinnligt resande och förstärker det som är viktigt för varumärket The Blonde Abroad: att stödja oberoende kvinnor som utforskar världen. Hennes läsare slukar den.

Intervjuer behöver inte bara vara en skriftlig form av innehåll. Överväg att vara värd för livewebinariechattar eller streama intervjun på en av dina sociala mediesidor. Dessutom behöver du inte bara söka upp intervjupersoner – du kan vara intervjupersonen. Gör en del efterforskningar och nå ut för att få dig att synas på andras bloggar och webbplatser

4. Produktjämförelser

De flesta företag är snabba med att lyfta fram sina egna produkter via sociala medier, blogginlägg, annonser och i stort sett allt innehåll de producerar. Men många misslyckas med att visa hur deras produkter står sig i jämförelse med andra i branschen.

När människor läser innehållet som ditt företag producerar gör de det inte bara för skojs skull. Ditt innehåll är en del av deras forskningsprocess. Nutida kunder jämför allt från produktdetaljer till företagsmoral innan de gör ett köp.

En nyligen genomförd studie från Think With Google visar att konsumenter utan varumärkeslojalitet kan spendera över en vecka på att fatta sitt beslut. Dra ner på deras arbete genom att skapa dina egna jämförelser. Detta kommer att påskynda konverteringsprocessen och uppmuntra dem att bygga lojalitet med dig, inte något annat företag.

Var autentisk i dina jämförelser. Förringa inte bara fördelarna med andra produkter för att lyfta fram de positiva aspekterna av din egen – konsumenterna kommer att se rätt igenom det. Ge istället ett rättvist perspektiv på flera alternativ. Läsare kommer att lita mer på dig för det, och om din produkt verkligen är en av de bästa, kommer de att vara mer benägna att köpa den.

För att summera allt

Bloggar är fantastiska. Inlägg på sociala medier är viktiga. Sluta inte producera dem – vi säger bara att du inte ska sluta där!

Innehåll är ett mångfacetterat verktyg och som marknadsföringsteam bör du göra allt du kan för att variera dina skapelser. Berör varje bas genom att tillhandahålla akademisk forskning, produktjämförelser, intervjuer och allt annat du tror kommer att öka dina chanser att vinna kunder.

Kom ihåg framför allt att moderna konsumenter är väldigt smarta. De kommer att håna innehåll som enbart och uppenbart gynnar ditt varumärke. Producera istället innehåll som gynnar dem direkt. Människor gillar varumärken som vill det bästa för sina kunder, och de kan se om du gör det genom att läsa innehållet du skapar.

0 Shares